Ten Mixar bych si klidně dala, Profesionální ženu už fakt ne. Onehdy jsem si ji zkusila půjčit, no, bohužel už mi není patnáct, no.
A Retro vlákno je skvělý nápad. I voňavé vzpomínky by se našly.
Ten Mixar bych si klidně dala, Profesionální ženu už fakt ne. Onehdy jsem si ji zkusila půjčit, no, bohužel už mi není patnáct, no.
Mi přijde vtipné, jak se ty věci opakují, dokonce ještě dnes. Dítko dorazilo ze školky s: "Dobrý den, baba leze komínem!" Potěšilo mně to, ale jsem ráda, že už to neříká na potkání :-)
žluťásek Co je Zelená louka? To samé co Vojna (každý ma paklík karet, ty se otačí a větší bere menší a karty se pak dávají dospod)
To ne, Vojna=Přebyka.
Při Zelené louce se karty rozložily do zhruba kruhu na stole a postupně vybíraly. Když pasovala (nevím už přesně, barva, číslo?) hned se odložila, když ne, nechala se v ruce.
jéé, Profesionální ženu jsem měla moc ráda.... bylo mi patnáct, šestnáct:) od té doby jsem ji taky nečetal, tak by mě moc zajímalo, co bych na to dnes říkala.... ještě se mi v tom věku líbilo Mnohozvíře...
Mnohozvíře jsem úplně milovala, ve třídě to byl velký hit, někdo mi ho půjčil a já ho shltla asi pětkrát dokola. Nedávno se mi vybavilo při té příšerné reklamě na Skittlesničky.
JJ,když přišly holky ze školky se vtipy o Aničce a Pepíčkovi (na čemž je pikantní, že za mého mládí Anna a Josef nebylo běžné jméno, a za jejich už zase bylo ), dělalo mi celkem problémy se překvapeně smát. Si počkám na vnoučata, (jestli se dočkám), a uvidíme :-)
V Zelené louce se vytvořil kruh z karet, postupně se překrývaly v několika vrstvách. Jedna se položila doprostřed. Pak si hráči postupně lízali odkudkoliv z louky a když karta uprostřed měla stejnou barvu nebo "číslo", položila se ta nově líznutá na ni. Když ne, museli si ji nechat v ruce a tahat si tak dlouho, až našli tu vyhovující. Hráči se postupně střídají, na odkládací balíček odhazují buď z ruky nebo si lížou, než kartu najdou. Cílem hry je zbavit se jako první všech karet.
S tátou jsme zas hráli záchod - baliček karet se halabala naházel na hromadu a na vrch se postavila stříška ze dvou karet. Hráči postupně po jedon vytahují z pod záchodu karty tak, aby záchod nespadnul. V tazích se střídají, komu spadne, ten prohrál.
Záchod byl super. A ještě Vole padni!
Ty jo, 32 karet a co se s nimi všechno dalo dělat, zábava na hodiny. Ne že bych měla něco proti dnešním společenským hrám...ale naladily jste mne na sentimentální vlnu.![]()
Asi změnila. Nemyslím, že bych to dřív neviděla.
Sweet Potato Záchod i Vole lehni jsme taky hráli. Ale Vojna, to bylo naše, tu jsem hrály se ségrou pořád. Babička byla učitelka a jednou ve škole zabavila karty a na konci školního roku nevěděla komu, tak jsme je dostaly my a pak jsme jely v karbanu.
Když jsme u těch her..nemáte nějaký tip na nějakou zajímavou stolní hru pro dospělé? Jestli třeba není něco nového...nějak jsem to teď nestihla sledovat a potřebovala bych dárek
Sem vám sem chtěla dát Krvavý koleno od Zubů nehtů, ale když nefunguje youtube...
aneb: "když přestane fungovat google a já si ani nemůžu vygooglit proč!":-))
Malého prince! Potrefenáhusa, Sweet Potato a Moora potvrdí, že je báječný :)
Takže to není naším pomalým připojením? Super, už jsem se chtěla vztekat :-D
já sem naštěstí narazila na odkaz na facebooku :-D
V Zelené louce se vytvořil kruh z karet, postupně se překrývaly v několika vrstvách. Jedna se položila doprostřed. Pak si hráči postupně lízali odkudkoliv z louky a když karta uprostřed měla stejnou barvu nebo "číslo", položila se ta nově líznutá na ni. Když ne, museli si ji nechat v ruce a tahat si tak dlouho, až našli tu vyhovující. Hráči se postupně střídají, na odkládací balíček odhazují buď z ruky nebo si lížou, než kartu najdou. Cílem hry je zbavit se jako první všech karet.
S tátou jsme zas hráli záchod - baliček karet se halabala naházel na hromadu a na vrch se postavila stříška ze dvou karet. Hráči postupně po jedon vytahují z pod záchodu karty tak, aby záchod nespadnul. V tazích se střídají, komu spadne, ten prohrál.
Tak Zelená louka je přece Zamrzlík... :)
Chvíli tu nejsem a tady přibylo takových retro stránek!
Sáhnu ještě daleko nejhloub - znáte někdo drápky? To uměla babička, bylo na to potřeba 6 malých kamínků, rozhodily se na nějakou rovnou plochu, pak se vždycky jeden vyhodil do vzduchu a než spadl, postupně se sbíraly ty ležící, vždycky o jeden víc. A ještě se musel chytit ten padající. Takže se jeden vyhodil, jeden sebral a ten hozený chytil. Zase se jeden vyhodil, dva se sebraly a hozený chytil atd. Nikdy se mi nepovedlo dojít dál než k sebrání dvou.
Díky za návod, o drápcích jsem četla v Zaklínačovi a teď konečně vím, co že to postavy vlastně hrály.
Jdu shánět kamínky ![]()
Z webu Tisíckráte.cz:
#bible, #google, #prayforgoogle Za odstávkou googlu stojí České katolické biblické dílo. Touto akcí chce upozornit na to, že všechny odpovědi jsou v Písmu Svatém.
Schválně si to zkuste.
![]()
já sem naštěstí narazila na odkaz na facebooku :-D
No doprčicpráce ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.