Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 07:40
Reakce na Bledule:

Teda na jelena neznám! A hrály jste gumu? Já už bych nedala dohromady pravidla, akorát že se hrály "ruský", "český" a zvyšovala se guma od země. Školku s míčem jsem taky hrála hrozně ráda.

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 07:52

Jedlý mejdlíčka pamatuji, ale vůbec mi nechutnala. A co bonbóny fialky? Znáte? 

.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 07:58

Všem děkuji za tipy na hry. Dixit byl loni a měl úspěch.Všechno si projdu.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 08:00
Reakce na Marbuša:

Gumu jsem moc nehrála, u nás byl nedostatek holek, takže jsem byla spíš s klukama. 

My jsme jelena hráli nedávno na jedné gardenparty a ti mladší to taky neznali. Je to v podstatě vybíjená všichi proti jednomu. Hráči stojí v kruhu, jelen je uprostřed a každý se ho snaží vybít. Musí mít ovšem nahráno. Jelen může buď uhnout, nebo míč chytit. Komu se podaří jelena vybít, jde do kruhu místo něj.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 08:48

Tak ja jeste prihodim autobus (znam ho uz asi s peti variantama pravidel  ), jedlej papir a ufo (coz byl jedlej papir, z jedny strany zlutej, z druhy ruzovej, naplnenej kyselym praskem. Samozrejme ve tvaru ufa) a volfovu limonadu, delala jsem do vicka diru kruzitkem, nejradsi jsem mela pomerancovou. Stala ctyri koruny a tri zaloha na lahev.

Edit: tu diru jsem samozrejme do vicka delala, ze jsem nemela otvirak a neumela to piti otevrit ani jinak

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 08:51

Jo a u gumy jsme mely, asi jako jina generace, nejaka jina pravidla, bylo vic typi, ale se slapanim a jen prekracovanim jsme teda nehraly ani usky.

Offline Friga
2007 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 08:54
Reakce na Sweet Potato:

Port Royal je super hra, ale my mame verzi pro 2-5 osob, vazne mate verzi az pro sest? Kde jste ji sehnala?

Po Tsuro se podivam, diky za tip.

Kdysi u kamaradu jsme hrali Dominion, bylo nas tenkrat asi sest. Pamatuju si, ze to bylo dost napinave a navic se daji dokupovat sady karet a tu hru tak obmenovat.

Offline Garfie
28023 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:12
Reakce na Torrah:

Mejdlíčka a fialky! :-D Jasněže znám, moje maminka je jako malá milovala a pořád mi je vnucovala. Prodávaly se u nás v drogerii! 

A pamatujete bonbony Pinz? Na obalu měly vránu v šále, takové bílé kousací větrovky, ty jsem zase milovala já! 

Offline Garfie
28023 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:14
Reakce na continuity:

Já sem koupila a krycí jména a Dixit. Uvidíme.

Já koupila Krycí jména a o Dixit si napsala Ježíškovi, tak uvidíme :-)

Dadoo Tu hru s pivními tácky ovládal můj táta! :-D Byl v ní opravdový mistr!! Měl v zásobě ještě pár podobných, možná si na něco ještě vzpomenu. 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:14
Reakce na quebrada:

už bych si na to nevzpomněla, kdybyste to nenapsala, ale na miláčka si asi pamatuju. Byl to takovej hodně našlehanej až skoro do lehký pěny jahodovej tvaroh? (jako ne do úplně do pěny, ale takovej hodně našlehanej)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:15
Reakce na Garfie:

Jste mladší než já a já si žádná mejdlíčka a fialky nepamatuju! Zato čokoláda barila - té jsem snědla. Z dnešního pohledu musela být pěkně hnusná. A sojové suky, to taky asi byla hrůza. Ale chutnaly mi.

Offline Garfie
28023 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:19
Reakce na ionicera:

No ona je to totiž opravdu sladkost o generaci výš, ale právě proto mi utkvěly, protože moje maminka o nich pořád mluvila a když jsem byla na základce (myslím tak druhá polovina 80.let), tak je právě objevila někde v drogerii a přišla hrozně nadšená :-) a u nás dětí totálně propadly!! 

Sojové suky jsem nesnášela, ale moje sestra je má ráda dodnes. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:20
Reakce na Garfie:

Teď jste mi to vysvětlila. O mejdlíčkách a fialkách mluvil můj táta. mě tedy minuly.

Offline Garfie
28023 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:25
Reakce na ionicera:

O nic jste nepřišla. Já myslím, že to byla taková dost chudá "poválečná" cukrovinka, děcka byly asi tehdy vděčný za všechno. Pokud se dobře pamatuju, to mejdlíčko mi chutnalo jako opravdové mýdlo (teda tak jak si jeho chuť představuju).

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:35

Hlásím, že já jsem měla vitacit v pití! Dostala jsem ho ... eeeee asi tak jednou u babičky do čaje. Jinak jsem ho akorát chodila užírat do skleničky ve špajzce, kde byl přesypanej.

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:37
Reakce na žluťásek:

S babičkou jsme nejčastěji hrávaly hru Dej ber o sirky. Byl to takový dřevěný šestistěnný špalíček na dřevěné špičce a s dřevěnou rukojetí (prostě jako hranatý šestistěnný váleček navlečený na špejli), na každé stěně bylo napsáno Dej 1, Dej 2, Ber 1, Ber 2, Dej vše, Ber vše. Špalíček se roztočil a podle toho co padlo jsme buď museli odevzdat nějaké sirky do banku uprostřed stolu nebo si nějaké vzít. Cílem bylo nasyslit všechny. Tu hru jsme milovaly!

A pak ještě jsme tuhle doma vzpomínali na dětské hry a ukázalo se, že všichni hráli karetní Zelenou louku jen s babičkou. Zřejmě to byla tak tupá a nudná hra, že k ní byly svolné jen laskavé babičky, které snesly všechno.

Už se těším, až všechny tyhle hry budu moct předávat dál.

Dej ber znám jako Čamburínu.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:43
Reakce na ionicera:

na barile nemohlo bejt rozhodně nic špatnýho!!! proč hnusná???

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:51
Reakce na Potrefenáhusa:

barila byla asi jedina cokolada ktera mi chutnala:-) az pozdeji pribyla takova v zelenem obalu s celymi liskovymi orechy... akorat byla velka a draha. takze barila to jistila i tak:-)

o mejdlickach taky mluvila maminka (jak byly hnusny:P

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:56
Reakce na Potrefenáhusa:

No, jak je člověk zblblej % kakaa a já nevím, co ještě má být v dobré čokoládě, tak nevím, jestli by to barila splňovala. Ale chutnala mi moc. Spráskla jsem každý den po obědě ve školní jídelně, který jsem obvykle celý vyhodila, jednu barilu.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 09:59

já jsem teď brouzdala na pinterestu starýma obalama a narazila jsem na oplatky, který jsem strašně milovala a který si vůbec nikdo nepamatuje