My jsme je hrály normálně s kostkama, s kamínkama pouze v nouzi :-D Jde jen o cvik, ještě párkrát a půjde vám to :-D
Stěžovací vlákno
Aha, tak proto... Mne se tedy i spatne nahravaji nektere stranky, tak to asi taky bude nejak spojene.
Zkus to trochu specifikovat. Spíš pro dva nebo víc hráčů? Hrají obdarovaní něco?
Mafiány jsme hrávali až jako dospělí a takové nervy, napětí ale i bezmoc jsem nikdy nezažila a doufám v reálu ani nezažiju. Klepu se, jen na to vzpomenu. To byly strašné masakry!
Zkus to trochu specifikovat. Spíš pro dva nebo víc hráčů? Hrají obdarovaní něco?
Hrají všechno, spíš 4 a víc, ale asi i ve dvou, nejlíp nějakou hru, která není na 3 dny.
Já sem koupila a krycí jména a Dixit. Uvidíme.
Vypadlé dnes byly nektere dns servery, které správně směřují ten prvoz. Takže google jako takový problém neměl. Z jiných krajin to bylo ok. Co mě pěkně naštvanálo, protože jsem jsem muži koupila nový tablet a chtěla jsem na něm vyzkoušet něco pracovního než se rozhodnu jestli jej necham nebo vrátím.
Taky přidám jednu hru, nejlépe do hospody.
Vezmete jeden pivní tácek a položíte ho na stůl tak, aby cca polovinou přečuhoval přes kraj.
Pak spojenými prsty tahem zespoda nahoru tácek vyrazíte vzhůru a tou samou rukou ho v letu chytíte.
A když se vám to povede, položíte tácky dva.. pak tři.. čtyři a tak pořád dokola, dokud je budete zvládat chytit. velmi veselá hra, jen bacha na nápoje ![]()
Krycí jména jsou fakt geniální. Nejlepší jsou v šesti, ve čtyřech v pohodě a je tam i varianta pro dva.
Her pro více než čtyři není až tolik.
Spíš něco strategického, zábavného nebo vědomostního? Co třeba TimeLine? Nebo uplně geniální hra pro dva až snad dokonce osm - Tsuro. Čím víc hráčů, tím méně se dají tahy plánovat dopředu. Odehráno velmi rychle. A nádherně provedená. Pěkná hra až pro šest je třeba karetní Port Royal.
Nebo nějaká kooperativka? Pandemic, Tři mušketýři.
Jasně, že i když už děti pochybují, věřit chtějí. Rády tomu kouzlu podlehnou. Starší ještě nedávno vysvětlovala,"v létě nevěřím, ale čím víc se Vánoce blíží..."
A říkat "napiš Ježíškovi" je normální v jakémkoli věku.![]()
Já už to tady nechci vytahovat, jenom mi je blbé, že jsem vyrobila flame a zmizela. Ale ono to bylo nějak tak, že rodiče by ji ty lyže nekoupili nebo neměli peníze to už si nepamatuji, tak se melo psát Ježíškovi. To je fuk, ale u nás dospělí Ježíškovi nepisou, asi že na něj na Slovensku víc věříme v tom náboženském smyslu.
to tsuro vypadá dobře. To ještě někomu pořídilm. Potřebujeme rychlé hry.
Ještě k té poště - mně chodí sms, že mi budou doručovat balík, takže si to většinou na internetu změním na balík na poště. Pak přijde zpráva, že je uložený.
A ke hrám mého dětství - zelenou louku jsme hráli, ale nebylo to do kruhu, ale do řad a nějak se přikládaly karty podle pravidel, která jsem dávno zapomněla. Docela by mě to zajímalo. Taky jsme hrávali Prší, s tím a s Člověče, nezlob se jsme se dokonale vyblbli na koleji. Klidně i ve tři v noci. A kanastu vydržely moje spolubydlící jednou hrát až do rána, ptáci už řvali pod oknem a holky hrály a hrály.
Ty mléčné kořeněné čaje mi chutnají jenom hodně sladké, tak radši taky nic.
Salep jsem zatím nezkoušela, dá se to v Praze někde koupit?
@Ounz nooo, ono neni mandlovy mliko jak mandlovy mliko ze joooo. Nektery jsou pekne hnusny, ja jsem byla zklamana v CZ jak je to desne drahy a ne dobry. Tady je mandlovy mliko dobry, kupuju si s trochou vanikly neoslazeny a nebo napul kokosovy a mandlovy a nebo kesu. Jsou vsechny super. Kdysi jsem koupila nejaky v Alnatura nebo DM v cesku a pak jedno v nejake zdrave vyzive a vsechny byly jakysi vodovy a nedobry. Tak se to asi musi umet udelat.
Já už té k retro vlně nemám co dodat, všechno, co si pamatuju, už tu bylo ;) Ale nevzpomenete si někdo na jahodového miláčka? V hranaté plastové vaničce? Pro mne je to taková zasutá ale intenzivní vzpomínka z dětství na něco neskutečně dobrého. Musela jsem být asi hodně malá a pak už se prostě nedal sehnat.
já bych k proběhlé retro vlně ještě dodala: jedlý mejdlíčka. pamatuje to někdo? ![]()
Z míčových her jsem si vzpomněla na školku o zeď, jejíž pravidla si už nepamatuji, pak jsme hráli s klukama na jeden dotek nejlépe o vrata garáže a pak ještě na jelena.
O mejdlíčkách pořád básní můj muž, já si je nepamatuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje