Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline kocoureksuggy
1345 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 20:48
Reakce na ISON:

My jsme je hrály normálně s kostkama, s kamínkama pouze v nouzi :-D Jde jen o cvik, ještě párkrát a půjde vám to :-D 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 20:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Aha, tak proto... Mne se tedy i spatne nahravaji nektere stranky, tak to asi taky bude nejak spojene. 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 21:09
Reakce na Berta:

Zkus to trochu specifikovat. Spíš pro dva nebo víc hráčů? Hrají obdarovaní něco? 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 21:49
Reakce na Amun:

Mafiány jsme hrávali až jako dospělí a takové nervy, napětí ale i bezmoc jsem nikdy nezažila a doufám v reálu ani nezažiju. Klepu se, jen na to vzpomenu. To byly strašné masakry!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 21:54
Reakce na Sweet Potato:

Zkus to trochu specifikovat. Spíš pro dva nebo víc hráčů? Hrají obdarovaní něco? 

Hrají  všechno,  spíš  4 a víc, ale asi i ve dvou, nejlíp nějakou hru, která není na 3 dny.

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 22:23
Reakce na Berta:

Já sem koupila a krycí jména a Dixit. Uvidíme.

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 22:28

Vypadlé dnes byly nektere dns servery, které správně směřují ten prvoz. Takže google jako takový problém neměl. Z jiných krajin to bylo ok. Co mě pěkně naštvanálo, protože jsem jsem muži koupila nový tablet a chtěla jsem na něm vyzkoušet něco pracovního než se rozhodnu jestli jej necham nebo vrátím.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 22:30

Taky přidám jednu hru, nejlépe do hospody.

Vezmete jeden pivní tácek a položíte ho na stůl tak, aby cca polovinou přečuhoval přes kraj.

Pak spojenými prsty tahem zespoda nahoru tácek vyrazíte vzhůru a tou samou rukou ho v letu chytíte.

A když se vám to povede, položíte tácky dva.. pak tři.. čtyři a tak pořád dokola, dokud je budete zvládat chytit. velmi veselá hra, jen bacha na nápoje 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 22:33
Reakce na Berta:

Krycí jména jsou fakt geniální. Nejlepší jsou v šesti, ve čtyřech v pohodě a je tam i varianta pro dva.

Her pro více než čtyři není až tolik.

Spíš něco strategického, zábavného nebo vědomostního? Co třeba TimeLine? Nebo uplně geniální hra pro dva až snad dokonce osm - Tsuro. Čím víc hráčů, tím méně se dají tahy plánovat dopředu. Odehráno velmi rychle. A nádherně provedená. Pěkná hra až pro šest je třeba karetní Port Royal.

Nebo nějaká kooperativka? Pandemic, Tři mušketýři.

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 23:23
Reakce na Sweet Potato:

Jasně, že i když už děti pochybují, věřit chtějí. Rády tomu kouzlu podlehnou. Starší ještě nedávno vysvětlovala,"v létě nevěřím, ale čím víc se Vánoce blíží..."

A říkat "napiš Ježíškovi" je normální v jakémkoli věku.

Já už to tady nechci vytahovat, jenom mi je blbé, že jsem vyrobila flame a zmizela. Ale ono to bylo nějak tak, že rodiče by ji ty lyže nekoupili nebo neměli peníze to už si nepamatuji, tak se melo psát Ježíškovi. To je fuk, ale u nás dospělí Ježíškovi nepisou, asi že na něj na Slovensku víc věříme v tom náboženském smyslu.

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 23:35
Reakce na Sweet Potato:

to tsuro vypadá dobře. To ještě někomu pořídilm. Potřebujeme rychlé hry.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 00:04
Reakce na continuity:

Ještě k té poště - mně chodí sms, že mi budou doručovat balík, takže si to většinou na internetu změním na balík na poště. Pak přijde zpráva, že je uložený. 

A ke hrám mého dětství - zelenou louku jsme hráli, ale nebylo to do kruhu, ale do řad a nějak se přikládaly karty podle pravidel, která jsem dávno zapomněla. Docela by mě to zajímalo. Taky jsme hrávali Prší, s tím a s Člověče, nezlob se jsme se dokonale vyblbli na koleji. Klidně i ve tři v noci. A kanastu vydržely moje spolubydlící jednou hrát až do rána, ptáci už řvali pod oknem a holky hrály a hrály.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 00:59
Reakce na coralline:

Ty mléčné kořeněné čaje mi chutnají jenom hodně sladké, tak radši taky nic.

Salep jsem zatím nezkoušela, dá se to v Praze někde koupit?

@Ounz nooo, ono neni mandlovy mliko jak mandlovy mliko ze joooo. Nektery jsou pekne hnusny, ja jsem byla zklamana v CZ jak je to desne drahy a ne dobry. Tady je mandlovy mliko dobry, kupuju si s trochou vanikly neoslazeny a nebo napul kokosovy a mandlovy a nebo kesu. Jsou vsechny super. Kdysi jsem koupila nejaky v Alnatura nebo DM v cesku a pak jedno v nejake zdrave vyzive a vsechny byly jakysi vodovy a nedobry. Tak se to asi musi umet udelat.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 01:27

Já už té k retro vlně nemám co dodat, všechno, co si pamatuju, už tu bylo ;)  Ale nevzpomenete si někdo na jahodového miláčka? V hranaté plastové vaničce? Pro mne je to taková zasutá ale intenzivní vzpomínka z dětství na něco neskutečně dobrého. Musela jsem být asi hodně malá a pak už se prostě nedal sehnat.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 06:29

já bych k proběhlé retro vlně ještě dodala: jedlý mejdlíčka. pamatuje to někdo?

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 07:22

Z míčových her jsem si vzpomněla na školku o zeď, jejíž pravidla si už nepamatuji, pak jsme hráli s klukama na jeden dotek nejlépe o vrata garáže a pak ještě na jelena.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 07:24
Reakce na siouxsie:

O mejdlíčkách pořád básní můj muž, já si je nepamatuju.