Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 21:45
Reakce na MP Marge:

V UK je to s těmi nemocnými dětmi podobné, taky chodí do školy s antibiotiky. Tady je to asi hodně ovlivněné tím, že škola na rodiče tlačí, aby děti chyběly co možná nejméně. Je daný celostátní průměr docházky do školy, což je 95%, a pokud je dítě pod touhle hranicí, už škola klade rodičům na srdce, aby s tím něco dělali. Syn měl vloni splněno "jen" na 94,6 % a už měl na vysvědčení napsané "attendance - poor". Protože dcera měla naopak účast stoprocentní, napsali do závorky, že je tedy jasné, že byl nemocný ( tzn. že jsem děti nebrali ze školy mimo stanovené prázdniny ), ale doufají, že se mu v příštím školním roce povede po zdravotní stránce líp. Kdyby viděli zameškané hodiny dětí v ČR, tak by se asi divili.

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 22:42
Reakce na Amun:

Tak to je vážně hrůza. Jsem slyšela, že tam není garance absolutně ničeho. Přijde mi hrozně smutné, že i v dnešní době se vyskytují věci typu, že pokud nepřijdete nemocní do práce, tak vás vyhodí... Tady zase byl nedávno skandál, že zaměstnanci SportsDirectu (obří řetězec se sportem) neměli povoleno ani pití vody a toalety. Samozřejmě za minimální mzdu. Ředitel té firmy to hájil tím, že on minimální mzdu přece nenastavil. Byla jsem docela ráda, že v ranních novinách byla jeho fotka s obřím nápisem IDIOT. Vzpomínám si, že hodně mých kamarádek, co pracovalo v obchodech v ČR, prozměnu bylo nuceno 12 hodin stát a to i v případě, že v obchodě nikdo nebyl. I když se mě to vůbec netýká, strašně mě to vždycky vytočí.

To jsme na tom uplne stejne! Ja tady i bojkotuju obchodni retezce a restaurace, které se svymi zamestnanci zachazeji jako s nevolniky. Takhle se treba tady pred casem vyznamenal Wal-Mart, kdyz nutil sve zamestnankyne nosit pres rukav cervenou pasku, kdyz mely menstruaci s tim, ze jen s paskou budou mit narok dojit si casteji na zachod! Dovedete si to predstavit - v jedenadvacatem stoleti!? A myslim, ze tady ted bude jedine hur...

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 22:44
Reakce na Emerald:

Tak to je drsne. Dcera ma trochu hacek s imunitou a jeste necim asi dedicnym. Ve vysledku je u ni z kazde nemoci mega-zanet vyzadujici ATB, uz i intravenozni byly potreba. Nedokazu si predstavit ji poslat takhle do skoly..! Loni zameskala cca 20%, lip to fakt neslo, byl to nejlepsi z poslednich 3 roku. Napsat mi nekdo o poor attendance tak se neznam (srovnavaci sourozenec se jaksi nekona). Uz tak si jeji nemoci strasne vycitam, kdyz vidim, jak ji pobyt mimo kolektiv skodi. 

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 22:46
Reakce na Emerald:

V UK je to s těmi nemocnými dětmi podobné, taky chodí do školy s antibiotiky. Tady je to asi hodně ovlivněné tím, že škola na rodiče tlačí, aby děti chyběly co možná nejméně. Je daný celostátní průměr docházky do školy, což je 95%, a pokud je dítě pod touhle hranicí, už škola klade rodičům na srdce, aby s tím něco dělali. Syn měl vloni splněno "jen" na 94,6 % a už měl na vysvědčení napsané "attendance - poor". Protože dcera měla naopak účast stoprocentní, napsali do závorky, že je tedy jasné, že byl nemocný ( tzn. že jsem děti nebrali ze školy mimo stanovené prázdniny ), ale doufají, že se mu v příštím školním roce povede po zdravotní stránce líp. Kdyby viděli zameškané hodiny dětí v ČR, tak by se asi divili.

Ano, to je presne ten duvod, tady vam muzou za prilis mnoho zameskanych hodin i vyhodit dite ze skoly (hlavne potom pozdeji na stredni skole). A dalsi duvod je, ze rodice-workoholici nemuzou/nechteji s nemocnym ditetem zustat doma. Strasne...

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 10:57

boze me je blbe. byla jsem vcera na nejakem hackerskem vecirku a zubar zakazal tuhou stravu, takze jsem pila temer na lacno, spat jsem sla v pul druhe a do rana se mi rozjela migrena, boli me zada a v skrabe v krku.

to mi muz rano rikal, at se na to vykvajznu a zustanu doma. mel byt dneska v praci uplne klido den, takze jsem si rikala, ze to nejak proklepu a vyridim alespon nejake resty, ktere obvykle odkadam, protoze mam neco urgentnejsiho. a jeste neni jedenact a uz mi pristala na stole vypoved od podrizeneho. budu muset za sefem a fakt nejsem uplne v kondici resit tyhle veci.

dobre mi tak.

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 11:22
Reakce na Amun:

V UK je kolem toho braní dětí ze školy mimo prázdniny hrozné haló. Ono je to asi dost dané tím, že ve velkých městech je hodně cizinců, kteří mají prarodiče v zahraničí, ale když mají letět v době stanovených prázdnin, cena letenek pochopitelně dost naskočí. Stačí jet ale o den dva dřív a ta cena se dost liší. Jenže na to ty školy slyšet nechtějí. Když rodiče vezmou dítě na prázdniny i přes zákaz školy, pak se platí pokuta 60 liber za každý zameškaný den. Rodiče proto v takových případech raději omluví dítě z důvodu nemoci. Co vím ze svého okolí, některé školy ( ale vypadá to, že jich je menšina ) radši dělají, že těm zdůvodněním nemocí věří a dál to neřeší, jiné neváhají zavolat rodičům na telefon, ze kterého omlouvali dítě, a když zjistí, že je tam vyzváněcí tón do zahraničí, napaří pokutu.

Já jsem třeba v létě chtěla s dětmi odletět o den dřív, protože jsem potřebovala, aby šly na srovnávací zkoušky do české školy, a naše škola si vyžádala potvrzení od školy v Praze. Co jsem pak ale nepochopila, že jsme naopak dostali povolení skoro hned, když jsme požádali o uvolnění syna na dva dny ze školy pár dnů před Vánoci, protože má letět na fotbalový turnaj do Francie. To asi berou jako prestižní událost, takže povolení není problém. 

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:10

Historka pro zasmání nebo k pláči. Minulý týden jsem si tady stěžovala na svou problematickou pleť. Zašla jsem za novou kožní, přístup uplně skvělej, byla jsem spokojená, poradila mi a řekla co dělám špatně.

Dostala jsem nějaké medikamenty, s kterými jsme měla začít opatrně, protože některou pokožku mohou trochu dráždit. A pak malý vzorek krému na zkoušku. Krém, který mi prý pěkně zhydratuje tu pleť vysoušenou léčbou. Takže vše ok, medikamenty mě neštípaly, nebyly agresivní super, pak jsem si dávala ten krém na hydrataci a první dva dny dobrý. Jenže po dvou dnech jsem se začala šíleně loupat, všechno mně štípe včetně očních víček, stahuje a pálí. A olalala! Ten krém k hydrataci není totiž krém, ale čistící krém! Takže si umíte představit, jak to vypadá, když se odlíčíte, vyčistíte pleť gelem, tonikem, dáte ty vysušujícíí vody a krémy na předpis a pak to završíte hutnou vrstvou čistícího krému na problematickou pleť a máte to na sobě přes den i noc asi čtyři dny v kuse. Mám uplně spálenej obličej, ani nevím za jakej čas se z toho ta pleť dokáže vyhrabat.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:11
Reakce na continuity:

migrenu mám také a nepila jsem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:17
Reakce na Emerald:

V UK je kolem toho braní dětí ze školy mimo prázdniny hrozné haló. Ono je to asi dost dané tím, že ve velkých městech je hodně cizinců, kteří mají prarodiče v zahraničí, ale když mají letět v době stanovených prázdnin, cena letenek pochopitelně dost naskočí. Stačí jet ale o den dva dřív a ta cena se dost liší. Jenže na to ty školy slyšet nechtějí. Když rodiče vezmou dítě na prázdniny i přes zákaz školy, pak se platí pokuta 60 liber za každý zameškaný den. Rodiče proto v takových případech raději omluví dítě z důvodu nemoci. Co vím ze svého okolí, některé školy ( ale vypadá to, že jich je menšina ) radši dělají, že těm zdůvodněním nemocí věří a dál to neřeší, jiné neváhají zavolat rodičům na telefon, ze kterého omlouvali dítě, a když zjistí, že je tam vyzváněcí tón do zahraničí, napaří pokutu.

Já jsem třeba v létě chtěla s dětmi odletět o den dřív, protože jsem potřebovala, aby šly na srovnávací zkoušky do české školy, a naše škola si vyžádala potvrzení od školy v Praze. Co jsem pak ale nepochopila, že jsme naopak dostali povolení skoro hned, když jsme požádali o uvolnění syna na dva dny ze školy pár dnů před Vánoci, protože má letět na fotbalový turnaj do Francie. To asi berou jako prestižní událost, takže povolení není problém. 

Pred par lety byla v Nemecke tv reportaz,ze policie hlidkovala na letistich den,dva pred prazdninami a staveli a kontrolovali rodice s detma,jak to,ze nejsou ve skole.Mam dojem,ze to melo i dohru,ze ty rodice pak hlasili na socialku.

Uff nastesti uz nemam male deti.:-)

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:25
Reakce na Amun:

mne naopak prijde ok, ze maji byt skolaci ve skole... samozrejme ne nemocni. ovsem otazkou je jestli se opravdu uci. v cz je to jedno, protoze ctrnact dnu pred prazninama uz se neuci...

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:33
Reakce na Karja:

a sakra! to jako došlo omylem k záměně krému?

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:36
Reakce na Amun:

Můžu jenom hádat... Když se mluví o absencích ve škole, tak ředitelé pořád dokola opakují, že každý promeškaný den významně ovlivní znalosti žáka. Vůbec nerozlišují období třeba před Vánoci nebo letními prázdninami, kdy se děti tak 14 dnů stejně už skoro vůbec neučí, tahle ředitelská mantra platí i pro tyhle dny. Přitom třeba v létě je už klasifikace i docházka uzavřená opravdu tak 10 - 14 dnů před koncem školního roku. 

Na druhou stranu - v době plné výuky opravdu může každý zameškaný týden ( den opravdu ne ) hrát roli. Děti totiž nemají učebnice, ze kterých by mohly dohnat zameškanou látku, stejně tak si nemají od koho opsat sešity, protože ty se domů nenosí a zůstávají ve škole.

Takhle - já taky nejsem zastáncem toho brát děti na prázdniny během školního roku. Jasně - den dva nikoho nezabije, týden dva už je podle mě kvůli dohánění látky vopruz ( i pro rodiče ).  Stejně tak nikoho nezabije, když budou děti pryč na konci června, kdy už se stejně neučí.

Na druhou stranu mě tady nadzvedl případ otce, který vzal svoje dvě děti na týden na Floridu do Disneylandu, protože v době velikonočních prázdnin byly šíleně drahé letenky. Škola po něm chtěla zaplatit pokutu, on odmítal zaplatit a začal se se školou soudit. No a soud mu dal za pravdu, že když děti jinak do školy chodí pravidelně, tak je nějaký týden mimo neovlivní. No nevím, tady je řada rodin, které opravdu vídají své příbuzné v zahraničí jednou za rok dva, protože jsou pro ně letenky moc drahé, ale ty mají utrum, a pak se někdo rozhodne vzít děti do Disneylandu a to je podle soudu v pořádku?

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:41
Reakce na Zarinya:

Kamarádka, která žije ve Wiesbadenu, mi taky říkala, že je v Německu nemyslitelné uvolňovat děti ze školy mimo prázdniny. My jsme v Berlíně naštěstí žili v době, kdy dcera ještě chodila do školky. Musím ale říct, že jsem ji ani ze školky moc často do ČR nebrala, protože jsem byla ráda, že má program ve školce a nemusím ho vymýšlet já. 

Offline Gatita
8481 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:44
Reakce na Karja:

Ajaj, soucítím s Vámi. Momentálně také řeším špatnou pleť, beďary horší než v pubertě a to už zdaleka nemám nijak mladou pleť. Já mám pocit, že se u všech medikamentů dostanu jen do fáze "přechodného zhoršení." Naposledy jsem zkoušela masku Tarika dle doporučení z bývalého fóra a tedy rozhodně jsem si nepolepšila:-) 

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:44
Reakce na Emerald:

A jak se děti učí, když nemají doma učebnice ani sešity? To se musí všechno našprtat ve škole?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:47
Reakce na Emerald:

Syn tu byl ve skole jen tri roky.Od 15 do 18let.A zadne problemy si nevybavuju.Ale asi jezdil jen o prazdninach.Ja ho nikdy nebrala ze skoly kdyz nebyl opravdu vazny duvod.

No ,ale kazdy ma neco.Ted jako "bezdetna" prevazne nemam narok dostat dovolenou v srpnu.Si clovek nevybere.:-D

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:48
Reakce na coralline:

Víceméně... Proto tady hodně letí doučování, které řada rodin ( pokud jim záleží na vzdělání dětí ) zaplatí. Pracující rodiče ze střední třídy na učení s dětmi čas nemají a ani ho mít nechtějí. Chtějí si čas s dětmi jen užívat. Sociálně slabší vzdělání moc neřeší.