Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:53

Jen pro pořádek - píšu o tom, jak to chodí na primary schools, tedy do šesté třídy, jak to vypadá na středních nevím a ani se to nedozvím, protože v létě po pěti letech zabalíme kufry.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:55
Reakce na Emerald:

A vracíte se k nám? Nebo putujete jinam?

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:58
Reakce na Amun:

Ta poslední věta je přesná.

On tady byl ještě jeden případ, který ale nevím jak dopadl. Americká rodina žijící v UK, někdo jim v USA umřel, tak chtěli na pohřeb. Na otočku to do Ameriky s dětmi tak úplně nejde, takže požádali o uvolnění dětí na týden. Škola to taky zamítla, rodina ale stejně letěla, a pak měla zalatit pokutu. Soud byl taky, ale výsledek mi nějak unikl. Tohle mi od té školy připadá jako naprostá zhovadilost.

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 13:00
Reakce na ionicera:

Kvůli dětem už asi zakotvíme doma. 

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 13:08
Reakce na Amun:

Na středních si holky dokonce musí nosit nějaké pravítko, kterým se měří, jestli nemají moc krátkou sukni. Je tam nějaké rozpětí, a pokud má učitell podezření, tak nechá délku přeměřit. Dcera kamarádky si jednou jen zapomněla to pravítko a zůstala kvůli tomu po škole ( nevím, jestli stejný trest platí i pro ty, které nedodrží předepsanou délku sukně ).

Stejně tak si děti na středních školách v létě nesmějí samy sundat sako, i když je třeba vedro k padnutí. Sako může jít dolů, až když učitel dovolí.

Taky dobrá šikana... 

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 13:14
Reakce na Amun:

Konzervativní země, no... 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 13:21
Reakce na Emerald:

To je tedy silenost.:-(Myslim si,ze hodne lidi si neuvedomuje jaka je vlastne v Cesku svoboda.Taky me ze zacatku dost veci v Nemecku sokovala co vse je zakazane.

Ale do Anglie bych tedy nechtela kdyz Vas ctu.:-D

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 13:22
Reakce na Emerald:

Tak i možná proto mi připadá, že když vyjdou děvčata ze školy, tak se tam potom oblékají dost jako prostitutky. nestačila jsem zírat, když se večer slétaly do klubů. 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 14:23
Reakce na Garfie:

Neobtěžovat za každou cenu!! :-)

Můj táta to měl zase tak, že podle míry "skuhrání" jsme rozpoznaly míru potíží. Když mu nic nebylo, klasická rýmečka, tak ležel na gauči, umíral a sepisoval závěť a všechny ženy v domácnosti ho musely obsakovat. Ovšem když udeřila opravdová nemoc (kdy hrozilo, že opravdu bude muset k lékaři) byl velký hrdina, odmítal si odpočinout a na každého, kdo jen lehce naznačil, že všechno není v pořádku, byl značně nevrlý. Zemřel na strach z lékařů (den před vyšetřením v nemocnici dostal raději infarkt). 

Toto je ako môj manžel...teda ten našťastie ešte žije, aj keď teda v tomto momente nie je jasné dokedy....rieši totiž pľuzgier (puchýř) na nohe z topánok. Na moje prevrátenie očami, že takých som už z nových topánok mala a stačí to prekryť leukoplastom, nech sa to zbytočne nedráždi, reaguje systémom, že určite nie taký, má už nakúpené špeciáne náplaste a denne kontroluje na internete, či to postupuje správne a či sa mu to náhodou nezapaľuje ...

Ale keď má ísť k lekárovi, tak to je úplná katastrofa ho tam dotiahnuť.

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 14:24
Reakce na ionicera:

migrenu mám také a nepila jsem.

brufen nezabral, ale triptany konecne ano, hned je ten svet veselejsi. a koupila jsem si trezalku, nekdy ty antidepresiva na migreny pomuzou, protoze to posledni dobou fakt nejde.

Offline Garfie
28025 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 14:29
Reakce na continuity:

Nestrašte, dneska jdu na punč a zítra je sobota, určitě ztratím pud sebezáchovy!!!! 

slniecko Cože??? Vy jste se odvážila namítnout, že jste tak vzácnou chorobu měla taky? A navíc ji zvládla levou zadní? Nene....

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 14:34

Uff, keď tu tak čítam o tých pomeroch na zahraničných školách, tak je mi z toho nejak nevoľno. A síce v budúcnosti plánujem stráviť niekoľko rokov v zahraničí, deti by som tam asi vychovávať nechcela... Ja som bývala ako decko dosť chorľavá (a nebola som medzi rovesníkmi moc výnimka, boli aj horšie prípady), moji rodičia by asi mali čo vysvetľovať, ak by chudáci neskončili tak, že by im decká odobrala sociálka za fyzické násilie - párkrát sme dostali facku a po zadku, čo je dnes už v niektorých krajinách nemysliteľné. 

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 15:08
Reakce na Amun:

Uff, to ani to neni v US trestne? To je priserne. Obcas si rikam, jestli by se to zmenilo, kdyby lide na tohle proste svorne rekli NE. Ale asi je to na tech pozicich tezsi, kdyz vicemene muzete za ne do dne najmout nekoho jineho, kdo si to libit necha... Ja v tom SD drive obcas nakupovala, ale jakmile na ne prasklo tohle, odmitam. Holt jinde zaplatim vic, ale nehodlam ty viktorianske podminky sponzorovat. Ale je pravda, ze jsem obcas u svych kolegu na nizsich pozicich videla neskutecne veci - kazdy zajde tam, kam ho pustite.

Myslim, ze zrovna v tomhle konkretnim pripade zasahly odbory, takze to uz Wal-Mart nedela, ale to je jen zrnko pisku v mori. Zrovna Wal-Mart je na cerne listine odboru pro milion jinych veci. A nevyberete si - ja take porad slysim od lidi, co pracuji v obchodech nebo restauracich, co si nechavaji libit - a kolikrat ani ne za minimalni mzdu! Jenze je tezke bojovat, kdyz zijete v zemi, kera nema zadny zakonik prace, takze zamestnavatel si muze delat vicemene, co chce. Mimochodem, v poslednich letech jsme meli aspon federalni zakon, ktery chranil zamestnance pred propustenim z duvodu sexualni orientace nebo nabozenskeho presvedceni - a hadejte co chce nas novy uzasny president zrusit!? 

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 15:13
Reakce na siouxsie:

a sakra! to jako došlo omylem k záměně krému?

No jistě, byl to jen malý vzorek a v tom mini názvu bylo slovo cream, tak si to lékařka asi spletla. Tím, že k tomu nebyl příbalový leták a bylo to všechno těmi mini písmeny a navíc jsem ten krém cca před dvěma lety měla, tak jsem to doma vůbec nestudovala a prostě jsem s tim dělala, co mi řekla. Konzistenci to mělo klasickou krásně lehkou krémovou. Až pak mi to nehrálo dohromady, proč mám třeba podráždění kolem očí, když tam přece ty léky nepoužívám jen si tam dávám makeup a hydratační krém, tak jsem se na to pořádně podívala a je to čistící krém. V plném balení by k záměně nedošlo, protože to má tu pumpičku. Vzorky však mají balení všichny stejné. Ach jo, bolí mě i mrkat!

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 15:26
Reakce na Karja:

to je mi vás hrozně líto! umím si moc dobře představit, co to s pletí udělalo. i když je to čistící krém na citlivou pleť, tak se přece jen nepočítá s tím, že zůstane namazaný po celou noc a nesmyje se. to je fakt hodně blbá záměna...