Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 07:08
Reakce na Potrefenáhusa:

já už si moc nepamatuju, jakej Zajíc to byl, je to už asi 15 let , možná, že byl sojovej... ale je fakt, že tu hnusnou chuť si pamatuju do teď... abych se toho zbavila, protože strašně nerada vyhazuju jídlo, tak jsem si ho dávala do kafe místo mlíka a ta krabice byla fakt nekonečná 

každopádně, obrázek té krabice je pro mě dost silné deja vu 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 16:27

Tak ohledně dárků je to u nás roky stejné. Já jsem velmi dárková (nejlépe s překvapením), partner silně nedárkový a Vánoce vůbec neprožívá. Takže každý rok já nakupuju, aby všichni měli radost a on to řeší společným nákupem "až nebudou davy lidí všude", tedy v lednu. Což mi teda ve výsledku taky přinese dary, ale nedokážu mu vysvětlit, že už to prostě nejsou ty dárečky. No nic, jsou horší věci na světě.

Každopádně já už mám letos nakoupeno a zabaleno, jelikož to mám jednoduché, partnerovi i ostatním okolo se nakupuje hrozně jednoduše.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 16:37

A milovala jsem JOVO jahodové, bylo to v hranatém obalu, růžovém, dalo se to vypít. Fotku nemůžu vůbec najít. A celé dětství jsem se krmila čokoládovými peckami, to jsou lentilky před obalením v cukerném obalu (vlastně takový meziprodukt) a kočičími jazýčky.

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 16:54
Reakce na Guinea Pig:

Kocici jazycky jsem milovala ☺ A vzpominam si i na to Jovo, ale na to zase tak krasne vzpominky nemam. Ne ze by mi nechutnalo, ale maminka mi ho obcas davala do skoly k svacine a mne ten kelimek nekolikrat praskl v tasce, to byl mazec!

A stezuju si, ze pri cteni tohoto vlakna mam ted porad chut na sladke! 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 17:02
Reakce na Guinea Pig:

Já tedy Jovo nesnášela. Jednou za týden jsme ho dostávali ve škole v rámci mléčných svačin místo čtvrtlitru mléka v pytlíku. Nechápala jsem, co na tom komu chutná. Ale já tenkrát neměla ráda ani jogurty.

Zato kočičí jazýčky, to by svátek. Možná ani ne pro jejich chuť, ale hlavně pro ten tvar a koťátka na krabičce.

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 17:25
Reakce na Amun:

Kočičí jazýčky se prodávají pořád, ale jsou pěkně hnusný. Ony teda možná byly hnusný už tehdy, ale to jsme nebyli rozmazlení čokoládama Lindt aj., tak nám to třeba tak nepřišlo :)

Koupila jsem si dneska ovesný sušenky (ovesný, jakože zdravý, chápete). Uklidila celej byt, nachystala mírnou adventní výzdobu, zapálila jsem si svíčku v aromalampě, uvařila si kakao a otevřela k tomu ty sušenky. A to je teda zklamání, jsou děsný! To už by i pitomý esíčka od Opavie byly lepší. Úplně pokažená podvečerní kakaová chvilka.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 17:29
Reakce na žluťásek:

Tenkrát hnusné opravdu nebyly. Byla to kvalitní čokoláda, jaká se dnes vaří ve Švýcarsku, Belgii atd... Hnusné jsou dnes proto, protože továrna už dávno není v původních rukách a zrušila se čokoládová receptura, resp. Nestlé si ji odneslo pro jiné výrobky do jiných zemí a u nás zavedli náhražkovou recepturu, hned po převzetí firmy. Lentilky jsou taky dnes hnusné, ze stejného důvodu. Tenkrát to byla normální kvalitní čokoláda.

Já jsem místní, maminka pracovala v čokoládovně spoustu let.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 18:25
Reakce na žluťásek:

Tenkrát hnusný nebyly, ta čokoláda byla jiná, kvalitní..mně třeba Lindt nijak moc nechutná, vlastně mi teď už nechutná skoro žádná mléčná čokoláda, a to sem byla její milovník..všechny mi přijdou až na vyjímky takový tukový..

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 18:35
Reakce na Ounz:

Já čokoládu moc často nejím, ale včera jsem si pod dojmem jedné fotky s kocourem, rozečtenou knihou a čokoládou :-D koupila v místní zdravý výživě tyhle dvě a obě byly skvělý. 

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 18:57
Reakce na Guinea Pig:

Nejspíš hnusné opravdu nebyly, já si z dětství pamatuju, že mléčné čokolády mi chutnaly. Teď mám raději ty hořké (ne zas moc, tak do 60 %, pak už jsou pro mě hořké moc) a z mléčných mám takový zvláštní pocit jakoby tukového povlaku, co zůstane na patře a na jazyku. A to i u těch kvalitních čokolád, nemám na mysli zrovna Milku.

Lindt jsem uvedla jako příklad takové lepší, ale běžně dostupné čokolády, co seženete v každém supermarketu. Určitě existují mnohem lepší a kvalitnější čokolády, já v tom zase tolik nejedu a je mi trochu líto dát za tabulku čokolády víc než třeba stovku.

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:01
Reakce na Potrefenáhusa:

Jako že včera koupila a byly skvělé, takže už je po nich?

No, tohle tempo zvládám taky 

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:03

Pamatujete někdo Ovoželé? To mi chutnalo moc. Ve spodní půlce kelímku bylo ovoce v želé, v horní půlce kelímku bílý jogurt, takový hodně kyselý osvěžující.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:09
Reakce na An.Fial:

Jo,v poho,tu velkou jsme teda jedli dva a jeste i dneska :-) byly fakt dobry :-)

na ovozele si pamatuju, to bylo dobry a fakt dost kyselý.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:09
Reakce na An.Fial:

Ovoželé pamatuju... úplně jsem pocítila tu lahodnou a nakyslou chuť. A jak jsi ho jedla? Dělili jsme se na ty, co ho jedli promíchaný a na ty, co nejdřív jogurt, potom želé. 

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:11
Reakce na Potrefenáhusa:

Vivani je velmi slušná značka (a zrovna tímhle výběrem mi děláš chutě).

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:14
Reakce na domenica:

Zvlášť, samozřejmě. Jako dítě jsem úplně nedokázala ocenit tu chuť jogurtu, takže jsem ho rychle snědla, abych se dostala k tomu lepšímu vespod.

Jak já bych si ho teď dala.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:23
Reakce na Guinea Pig:

Tenkrát hnusné opravdu nebyly. Byla to kvalitní čokoláda, jaká se dnes vaří ve Švýcarsku, Belgii atd... Hnusné jsou dnes proto, protože továrna už dávno není v původních rukách a zrušila se čokoládová receptura, resp. Nestlé si ji odneslo pro jiné výrobky do jiných zemí a u nás zavedli náhražkovou recepturu, hned po převzetí firmy. Lentilky jsou taky dnes hnusné, ze stejného důvodu. Tenkrát to byla normální kvalitní čokoláda.

Já jsem místní, maminka pracovala v čokoládovně spoustu let.

Všechny tyhle tradiční sladkosty šly do kopru (Kofila, Milena, Deli, Margot, tatranky, hořické trubičky....). Jeden z největších chuťových šoků pro mě bylo ochutnání rumových pralinek - vlhčený cukr. Letěly do koše.  

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:34
Reakce na domenica:

no ale tak mě napadá. když Lidl dělá ty retro akce, kde vlastně bere ty retro výrobky? sorry za blbý dotaz, nikdy jsem tam nic retro nekupovala - takže je to spíš dotaz na to, jestli retro výrobky mají jen původní obal, nebo i původní recepturu?

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 26. listopadu 2016 19:37
Reakce na siouxsie:

Ráda bych se mýlila, ale sázím spíš pouze na ten retroobal.