Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 18:30

MP Marge No bývať sama tak ani nemusím upratovať :D A to som kedysi schovávala špinavé taniere pod posteľou lebo som mala ďaleko do kuchyne. To malo ísť do priznania :D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 19:25

proč tohle vlákno nemůže fungovat prostě tak, že kdo bolístku chápe, ten se vyjádří, a kdo si myslí, že dotyčný je debil, jde někam jinam...hodně lidem by to podle mě dost pomohlo. poučovat se dá v jiných vláknech. a tohle vlákno by konečně plnilo své tlapkací poslání.

i když je pravda, že tentokrát se Catherinne vysloveně ptala na názor, což je asi trochu jiná situace.

já jsem z těch, co i kdyby byly na podlaze kravince a na lince hnijící banány, nesáhnu na to, když se tedy zjišťuje názor. pokud ten člověk není nemohoucí a nepožádal o to, tak to tak nejspíš prostě chce nebo mu to nevadí. u lidí, kde je špinavo, nic nejím ani nepiju, protože to prostě nedokážu, jsem extrémně štítivá, ale na nic jim nesahám.

navíc u starých lidí je často přeměna z normálního člověka zachovávajícího řád do šíleného bordeláře skladujícího i šlupky od brambor velice rychlá, nečekaná a nezměnitelná. znám dost příkladů. a taky vím, že prostě nemá smysl to řešit, i když je to často těžké a smutné, když jde o blízkého člověka. 

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 19:26

paktofonika Hele a jak se ti to pak stalo, ten přerod? Jestli ještě u sebe muzu doufat?

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 19:59

Catherinne Moc přeju, abyste se ve finále ještě nedozvěděli, že jste mu něco vyhodili, ztratili, sebrali.

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:00
Reakce na Karja:

Catherinne Ja te chapu, proc si to udelala, proste vas pozadal z nemocnice o pomoc, dojela jsi zaridit veci do nemocnice, vyzvednout veci domu a prislo ti blby, aby nemocnej clovek se vratil do takovyho bince, taky bych to udelala v tomto pripade. Ale uz na nej kasli, asi si to nezaslouzi, a nema cenu aby jsi z toho byla jeste nekdy roztrpcena. Fotky taky nechapu,ale v tvem rozhorceni to proste ujede raz dva. Uz se na nej ale vykasli, nezaslouzi si to. Odpocin si.

​S tímhle se dá naprosto souhlasit. Když už tam Catherinne šla... k čemuž já bych se po desetiletích nezájmu asi nepřinutila.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:01

Catherinne já se neptala proč si stěžuješ, ale na co si stěžuješ, zda na to, že otec je bordelář nebo žes uklízela? což už tak nějak z další diskuse vyplynulo...

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:06

Jiná Realita jde o to, že se ten člověk bude vracet z nemocnice, nemusí mu být ještě dobře a vrazit ho někam, kde ani nemá pořádně na co si lehnout, by teda osobně mně asi svědomí nedalo, i když bych u úklidu určitě skřípala zubama.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:07

Potrefenáhusa Domnievam sa, že za to môže (a časovo by to súhlasilo) brigáda v McD. Upratovalo sa tam neustále, všetko muselo byť nablýskané. 

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:08

paktofonika Tak do toho už znova nejdu, jednou v 17 stačilo a nic se nestalo :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:16
Reakce na Kokoska:

Jiná Realita jde o to, že se ten člověk bude vracet z nemocnice, nemusí mu být ještě dobře a vrazit ho někam, kde ani nemá pořádně na co si lehnout, by teda osobně mně asi svědomí nedalo, i když bych u úklidu určitě skřípala zubama.

​ani kdyby se měl takto vrátit z nemocnice, nesáhnu. ne jen proto, že nějak asi nemám v nastavení zasahovat do cizích domácností. navíc totiž znám nepříjemné příběhy, na základě kterých bych se bála tam vůbec vkročit, protože jak padlo někde výš, taky bych se pak mohla dozvědět, že se ztratilo 30.000 kč nebo oblíbená váza po babičce (která se ve skutečnosti rozbila před deseti lety a 30.000 bylo věnováno vnučce předloni na studia). tohle jsou prostě ošemetné situce, které se hrozně snadno obracejí proti člověku, který to nepochybně myslel dobře.  

jiné to je, pokud takto lezeš do bytu někomu, s kým si důvěřujete. ale nějaký v podstatě cizí člověk, o které nic moc nevíš, a netušíš, jak bude reagovat....já jsem prostě odjakživa hroznej pesimista.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:21

Potrefenáhusa chceš slyšet divné přiznání, na základě kterého jsem svůj vztah k pořádku změnila já? nestal se ze mně tedy puntičkářský fanatik s naleštěnou domácností, ale výrazně jsem to vylepšila.

odjakživa mám s udržováním domácnosti strašný problém. ne že bych neměla ráda čisto, voňavo a uklizeno. jen prostě jen nad mé síly dávat věci tam, kam patří. proto moje bydlení má tendence vypadat jako skladiště.

jednoho dne jsem si uvědomila při ranním odchodu ze skladiště, že se nemusím večer vrátit. že budu v nemocnici, nebo mrtvá, a někdo cizí přijde do toho bordelu, a bude hledat můj kartáček na zuby, nebo ten bordel po mrtvole vyklízet. tohle změnilo mě.

od té doby se snažím ráno byt opustit v co nejlepším stavu. průběžně třídím věci. a tak.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:32

Jiná Realita A tak já myslím, ze mám uklizeno tak nějak normálně, ale teda veci dávat okamzite na svy místo neumim, a když tu někdy čtu, co je hodnoceno jako nesnesitelny bordel, tak mě to leckdy mate. 
jinak já ziju s člověkem, kterej má pocit, jak hrozne uklizi a já jsem zoufalá, protože jsem tuhle nasla botu, kterou jsem hledala od jara- byla "uklizena" v úplně jiný skrini než ta druhá... já mám rada ve věcech system, to je pro mě uklizeno, ne, ze ty veci nejsou vidět 

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:40

Jiná Realita aha vidíš tak to je třeba mně úplně ukradený.. zjistila jsem teda, že když jsou věci uklizené tak se mi nějak "lehčeji" v tom prostoru dýchá, pokud se všude něco válí (nebo je umně naaranžováno, to je fuk) necítím se dobře. ale zas trochu nepohody snesu co mi vadí víc je vyloženě špína, protože jsem taky štítivá, ale v tom jsem se zas otužila jednak se zvířaty v domácnosti a pak nemocí, že jsem se musela naučit dávat svůj odpočinek na první místo před nějakým šůrováním

Potrefenáhusa

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:45

viktorka_od splavu já čím jsem starší, tím víc mi vadí věci, nad kterými jsem dřív, když matka vyšilovala, koulela očima. třeba mi začala vadit neumytá okna (jen u mě, jiným na ně zásadně nekoukám). zrovna včera jsem dumala, kdy je umeju, aby to nebylo moc blízko u vánoc, ale současně aby mi vydržela na vánoce čistá

na podzim jsme čelili invazi vos, které okna přímo zaprasily.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:48

Potrefenáhusa člověk, se kterým žiju já, má pořádek v pracovních věcech, což ho zřejmě vyčerpává a nezbývá mu enerie na pořádek ve věcech ostatních. Jako uklízí si osobní věci, to zas jo,  ale třeba když si bere med, tak je ulepená linka a úchytky u zásuvek i u lednice a ještě baterie u dřezu. Sní poslední housku a pytlík nechá ležet. Ukrojí si koláč a opatlaný nůž nechá na lince. Štve mě to a někdy i křičím, pak se to na čas zlepší, ale když má hodně práce a je duchem jinde, zas drobí kudy chodí a není nic platné mu opakovat, že pod umyté hrozny by si mohl dát talíř, aby to všude nekapalo. Myslím, že tam nahoře mi už leštěj svatozář.

49296 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:49

Jiná Realita já okno v kuchyni s blbým přístupem neumyla víc než rok a když jsem pak jednou přijela dřív z práce a viděla že to je fakt vidět i z chodníku jak je to neskutečně za.. (zevnitř ani ne, sou tam žaluzie a v létě tam paří tak je zatahuju) tak jsem pověřila dítě co mělo zrovna volno ať to umyje.. no došudlil to strašně.. ale nechala jsem ty žaluzky nahoře a až to uviděl muž tak to šel doleštit:-) ale třeba v ložnici a do zahrady umývám docela často, nebo ne celý ale aspoň vyleštím skla

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:51

Kokoska Ženský bez chlapů žijou dýl, to je známá věc!!!

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:57

Ja teda nejsem bordelar a musim mit veci presne na svych mistech, pomalu na "souradnicich" byt jen periferne zahlidnu, ze je to jinak, jsem z toho nervni. Ja to mam teda asi vychovou, mati me vzdycky ucila, ze kdyz neco delam (typicky treba v kuchyni), tak druhou rukou automaticky uklizim. Treba nejsem schopna jit jist, nez uklidim kuchyn a nadobi (bez mycky slozitejsi, no, ale za ty roky uz ma clovek system). Taky nemuzu jit spat v neuklizenym byte. 

Z toho vypliva oblibena zabava mych pratel - menit mi tu neco v byte, klidne detail, a pocitat, za jak dlouho na to prijdu (vetsinou prakticky hned)

49296 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:59
Reakce na Kokoska:

Sní poslední housku a pytlík nechá ležet. Ukrojí si koláč a opatlaný nůž nechá na lince. Štve mě to a někdy i křičím, pak se to na čas zlepší, ale když má hodně práce a je duchem jinde, zas drobí kudy chodí a není nic platné mu opakovat, že pod umyté hrozny by si mohl dát talíř, aby to všude nekapalo. Myslím, že tam nahoře mi už leštěj svatozář.

kdybys psala o děcku neřeknu... ale dělat mi tohle partner/ka tak ho něčím bacím

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. listopadu 2019 20:59

Mne uz zaprasene okna nevadia. Snazila som sa to umyvat ale ked ti za hodinu k oknu pride dieta a cele co poolizuje a docapka, rychlo sa naucis sa na to vy..dva krat rocne a viac uz len keby kráľovská navsteva prisla!