Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 09:17

Lamicka No mne přijde náš dům dost nepraktickej, na spoustu veci tam není místo, ať už vymyšlený, nebo ze se místo fakt nedostává, takže já furt nekde něco hledam, což mě dost hněte - zivot s uklizecem, kterej si nepamatuje, kam co strčil, je taky někdy trochu narocnej

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 09:42

Potrefenáhusa to delava muj tata, vzdycky neco uklidi a prerovna, ale nepamatuje si, kam ty veci dal. Velky dum s nekolika podkrovnima kamrlikama a velkym sklepem.

Za svobodna jsme bydleli v radovce na Babe, to byl dokonale reseny dum, i kdyz vlastne maly. Prakticka satna, garaz, velka pradelna s uloznou skrini, vsechny veci, ktere k sobe patrily, byly ulozene pohromade. 

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 09:47

Lamicka jo, ono se to tak nezdá, ale takovej kumbál na košťata by se fakt hodil. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:13

Manžel uklízí stylem "uklizeno je, když věci nejsou vidět". Jednou mi takhle zmizel fascikl not, manžel ho uklidil, ale příznačně vůbec netušil, kam je dal. Hledala jsem jako blázen celé měsíce, už jsem si z toho připadala chorá. Pak jsem se postupně smířila s tím, že je asi vyhodil do papírů a skončily někde v kontejneru na papír. Takže jsem objížděla hudební knihovny po celé republice a vykopírovávala si příslušné party znovu. 

Za DVA roky jsem ty noty našla - zabalené v igelitce ležely v nejzapadlejším regálu ve sklepě ještě pod dalšími krámy, které tam taky v záchvatu uklízecí mánie "uklidil". 

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:28

Uf, zrovna včera jsem koukala na vokna... už by to bylo potřeba

Taky mam relativně malej byt, takže co se mě týče, nikde se nic nepatřičnýho neválí, aby to v těch pidi cimrách nevypadalo jak na skládce - co mě ale dokáže přivést k nepříčetnosti jsou dotazy (po dvaceti letech v jednom kvartýru) a la kam mám dát tu vypranou deku?

Tvl zkus mrazák!!

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:28

Lama_z_Lana My si na mytí šoupacích oken na balkoně voláme kamaráda, který se mytím oken živí. Já bych na ten balkon nevlezla ani v přízemí. Leda ze země s dlouhou tyčí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:35
Reakce na Potrefenáhusa:

zivot s uklizecem, kterej si nepamatuje, kam co strčil, je taky někdy trochu narocnej

​To mám doma já. Teď ovšem štve i děcka, který mají v pokojíku naklízený, že jejich kamarádi nechápou. Přesto jim ještě skoro každý den manžel něco pouklízí, co potom ráno za značné nervozity hledáme. Voláme mu do práce a on buď tvrdí, že to neuklízel nebo že neví kam. Milionkrát mu můžu říkat, aby na naše věci nesahal. Je to marný.

Má to zase jiné výhody. Kluky "vycvičil", že u nás opravdu nikde nic neleží a já vůbec neuklízím a přesto mám v bytě stále uklizeno. 

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:41

bosibori tlapkám, já teď tu jednu botu našla ve skříni u pytle se zrním pro venkovní ptáky

Online Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:46

Potrefenáhusa Hele, my jsme jednu botu (výrazně barevnou Conversku) postrádali víc než rok. Už jsem byla smířená, že asi někdy nějak zahučela do pytle vyřazených věcí nebo tak něco. Že by u nás někdo tajně nekoordinovaně uklízel, to je vyloučeno. A najednou si jen tak stála v botníku. Kupodivu jsme v mezičase neztratili tu druhou

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 11:01

Sweet Potato jsou to záhady teda! Ale už jsem taky párkrát něco objevila na místě, kde jsem to předtím hledala tak 15x

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 11:08

Renusatko takovy chronicky uklizec byl muj tata, ten uklidi igelitovy pytlik, co si clovek pripravi na svacinu nez si prinese marmeladu ze spize. Nevycvicil: obe dcery jsme celkem bordelarky. 

Muj muz to dela nastesti jenom narazove a teda bez reci hleda v pripade potreby se slovy: Vzdyt vite, ze neumite hledat! ( no JA umet hledat ani nepotrebuji, pac vim, co jsem kam uklidila)

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 11:35

barbucha Na "kam mám dát" odpovídám v podobných případech "můžeš to třeba držet v ruce". Zajímavý, že si vždycky vzpomene. Horší je "kam jsi mi dala", přesto, že jsem tu danou věc snad nikdy ani neviděla. 

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:07

Potrefenáhusa My jsme se ted byli podivat na dum,co mel tri ,,satny,,:-D To by bylo kumbalku! Bohuzel na zahrade bylo dost hlucno, jinak uplne vidim, jak bych ty satny zaprasila bordelem a vsude by bylo uklizeno:-C

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:17
Reakce na Kokoska:

barbucha Na "kam mám dát" odpovídám v podobných případech "můžeš to třeba držet v ruce".

​A to vůbec neni špatnej nápad!

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:27

Kokoska Díky za inspiraci :-) jestli ještě někdy zkusím s někým bydlet, tohle si zapamatuji :-)

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:28

Kokoska barbucha budte rady, ze se vas ptaji, muj se nepta a schova to nekam, kde je zrovna ve skrini misto.

Pak nasleduje ta faze, hledam nejlepe z vas

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:32

Kokoska Svatozář máš jistou :-) Nejsem v úklidu nijak dobrá, ale teda ta olepená kuchyně, povalující se obaly od sušenek, skleničky od šťávy přilepené téměř kdekoli, lepící fleky od rozlité šťávy na podlaze, na lince odložené nože po namazání chleba, o ponožkách zakopnutých pod sedačkou nemluvě.. a to od dospělého chlapa. No já to nedala nakonec, no... o svatozář nestojím :-)

Online Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:33

continuity U nás opravdu hledá nejlépe z nás, ale je to tím, že nastupuje do akce až ve chvíli, kdy hledaný předmět schovávaná přestala bavit a dobrovolně vylézá z úkrytu!

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:39

Sweet Potato nene, ten muj je proste vytrenovany, on hleda prakticky porad ( i svoje veci). To se musi nekde projevit. Nekdy mam pocit, ze ho to i bavi.

Potiz je trochu v tom, ze nektere sufliky docela pri tom hledani rozreje ( ja zas u hledani automaticky uklizim).

Ale ma to svoje vyhody, ne ze ne. Kdyz treba ditko nemuze najit fixy do skoly. To rve uz z obyvaku, ze hledat jde, ale pokud to najde driv nez za minutu, nastoli trest. Trest je nevim jaky, sice to najde do te minuty temer vzdy, trest jeste nikdy nenastal 

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:44
Reakce na continuity:

Kokoska barbucha budte rady, ze se vas ptaji, muj se nepta a schova to nekam, kde je zrovna ve skrini misto.

​Prosimtě... mam jedinou skříň kde jsou pouze ručníky, ubrusy a deky. Vod začátku jednu a tu samou!