Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:05

já mám orientační smysl mnohem lepší, navrch dost vycvičenej rokama ve skautským oddíle a dost mě dere, když nějakej chytrej chlap s mobilem s mapama v ruce vypráví nějaký nesmysly, kam máme v lese jít 

do dálky vidim teda taky líp :-)))

Online Sweet Potato
40276 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:08

MP Marge Asi se nepráší tam, kde je vysoká vzdušná vlhkost? To u vás asi nehrozí

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:19

Sweet Potato to mytí oken je takova sysifovská práce, kdyby to aspoň obnášelo jen mytí skel (ale rámy na starých dřevěných oknech s popraskanou barvou, bléééé)

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:25

Potrefenáhusa Jojo dvojitý špaletový okna ještě s tím, že ta vnější se otevírají ven. Což obnáší mytí oken z ulice, v naší úzký uličce, kde furt někdo chodí a má nějaký průpovídky.... To dávám tak nejvýš jednou za rok. Mám splněno, myla jsem v září....

Online Sweet Potato
40276 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:28

Potrefenáhusa A nejhorší na tom je, že nejvíc je vidět ta první špína (déšť, otlapky) po umytí. Pak už je to dost jedno, jestli byla myta před rokem nebo dvěma.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:30

moonlight ale to budete mít něco asi hodně krásnýho a starýho? Otvírání ven a uzká ulička?

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:43

Potrefenáhusa Myslím, že bys byla asi zklamaná, ale starý to je, to každopádně  Ale ty okna upřímně nesnáším!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:47

Ja umývam okna iba z vnútraa to tak raz do roka max. Je to jediná vec, ktorá má neirituje keď je špinavá. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:59

moonlight To jsme měli na předchozím domě a ještě část těch oken byla fakt hodně vysoko nad zemí. To bylo o hubu, plus jsem nikdy nepochopila, kdo proboha mohl vymyslet, aby se každá okna otevírala jinam!!! To je tak strašně nepraktické. Teď máme taky špaletová, ale aspoň se obojí otevírají dovnitř, ufff.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 16:20

Estara Hodně nepraktický! Já teda na stoličce na to zvenku dosáhnu naštěstí. Jak je ta ulička úzká, auta tu jezdí, taky máme u baráku pouliční lampu, takže různý hmyzy, tak bývaj ta okna dost zahumusený. Jen k té lokalitě, je to památkově chráněná zóna v centru města (ne teda v Praze ), ale ty baráky jsou tu každej pes jiná ves i některý zhůvěřilosti tu památkáři nechali bohužel vyrůst. Ale trochu se to lepší.

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 16:53

Alena_In Tohle má můj muž taky-a to se jednou, ještě zasvobodna (bydleli jsme společně tak cca tři roky tehdy) urazil, když jsem ho před návštěvou požádala, aby mi podal talířek a on netušil, kde by ho tak asi vzal-načež soused, který byl zrovna na víno se otočil a ten talíř naprosto neomylně podal ze správného místa! Podotýkám, že do toho bytu jsme se nastěhovali společně, ne že by se třeba přistěhoval ke mě....

Jinak co se oken týká, bydlení v centru, v malým bytě čtvery kastláky s otevíráním ven, 2,70 vysoký, ve třetím patře....špína nešpína, myla jsem jen zevnitř a to ještě výjímečně!!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:48

vy jste teda poseroutky, já jsem v olomouci myla dva metry vysoké špaleťáky, už si nejsem jistá, jestli se ta vnější otvírala ven nebo dovnitř, ve druhém (nebo třetím? bože, moje hlava) patře normálně venku z parapetu - vždyť není žádný rozdíl, jestli je to přízemí nebo desáté patro. už jste některá vypadla z přízemí? určitě ne :)

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 18:09

Jiná Realita Ale náhodou je to rozdíl, v desátém patře víc fouká :o)

Já se teda taky bojím umývat okna, takže se už druhý rok chystám, že si na to objednám firmu, ale nemůžu se k tomu dostat.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 18:20

Ještě u rodičů, než se přestěhovali, jsme měli taky špaletová okna a ještě s těmi okýnky nahoře. Vnější se otvíraly ven, vnitřní dovnitř. Rámy mnohaleté, takže když to člověk myl v 1. patře nad ulicí, visel na té středové příčce a čekal, kdy to rupne. Do dvora to bylo ještě vylepšené, každé křídlo rozdělené na tři díly. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 18:52

Jiná Realita Kamarátova sestra pri umývaní okien vypadla. Neprežila to. Mne sú okná ukradnuté, určite nebudem šaškovať a ohrozovať svoj život niekde vonku na parapete.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 19:01

paktofonika tak bylo to samozřejmě míněno jako nadsázka.

osud švagrové mě mrzí. nevím, ze kterého patra vypadla, ale znám osobně dva lidi, kteří se zabili pádem ze dvou schodů - ne ze dvou pater, opravdu jen ze dvou schůdků před domem (a nebylo jim 80). osud je prostě divný.

jen jsem tím chtěla říct, že okna v přízemí lidi myjou z parapetu běžně (and málokdo váhá vylézt v přízemí na parapeta a umýt okno, řekla bych, že málokdo to bere jako nějaké zásadní riziko), a fakt jsem zatím neslyšela o nikom, kdo by z toho přízemí vypadnul. v desátém bych nevylezla ani já, protože tam vážně fouká a možná bych měla i závratě.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 19:40

Jste mi připomněly, že musím zavolat paní, která mi každý rok chodí umývat okna, máme jich 16. Já jsem to zkoušela jednou, strávila jsem si tím celý den, ještě týden mě pak bolely ruce a záda a okna byla plná šmouh. Paní to má za 3 hodiny, vezme si za to pár stovek a skla jsou jak nová. A ještě je moc milá.

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 19:40
Reakce na Potrefenáhusa:

já mám orientační smysl mnohem lepší, navrch dost vycvičenej rokama ve skautským oddíle a dost mě dere, když nějakej chytrej chlap s mobilem s mapama v ruce vypráví nějaký nesmysly, kam máme v lese jít 

​Jo! Já vždycky vím, kde jsem! A nejvíc mě dokáže rozčílit, když se mi za prvý nevěří... a za druhý, abysme si teda udělali jasno (resp. kdo měl pravdu ), se chlap nikdy, nikdy nezeptá kolemjdoucího! To by snad radši chcíp! 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 20:09

Jiná Realita No u nás ta okna měla i to specifikum, že mezi nimi byl velice úzký prostor, tím pádem žádný parapet, na který by se dalo stoupnout. A byl to tip, který zvenčí lícoval se zdí, takže nic na oporu ani tam.

Offline viktorka_od splavu
49294 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 20:26

jsem kdysi umývala okna ve čtvrtým patře taky z parapetu, muselo se prostě projít po (docela širokým) parapetu skoro na celou šíři bytu, taky byly otvírací jen některý. já se teda nebála.. dokud jsem nebyla těhotná. tak jsem řekla tehdejšímu manželovi... nějak jsem brala automaticky že tentokrát to teda udělá on. a docela jsem zírala. asi se bál no. tak zůstaly neumytý:P