Garfie Já bych moc moc chtěla žít s někým, kdo nenajde něco v lednici!
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu Na to, ze se prach hromadi jen do urciteho mnozstvi, prisel muj bratr taky
A okna jsem u nas v byte nemyla uz aspon pet let, jsou puvodni z roku 1975 a ja neustale cekala, kdy se budou menit. Letos se dockam, uz je zacali menit, jen zacali od druhyho konce naseho dvoupanelaku. Za par tydnu se dostanou k nam, uz se nemuzu dockat!
Sweet Potato No já to napsala ještě líp, nenajde nic!!
Hned mě napadlo, že to teda budu mizerná hospodyňka....ale pravda pochopitelně je, že nenajde nic z toho, co hledá původně, ale vždy najde něco k jídlu, nejlépe to, co si šetřím dětem na svačinu do školy... ![]()
Recept na umyti oken je snadny, nechte si je vymenit jako my. Akorat jsem zvedava kdy z linky zmizi rozmyvak se sterkou, ktere tam uz tyden bivakuji a nenarostly jim zatim nozicky ze by se sami sklidili:D ale odolavam!
rasaNori odolej! já když neodolám, tak právě je to nejpozděj zítra zapotřebí a neuklidila jsem to na to správný místo!
ale fakt hrozně oceňuju že nebere moje věci a nestrká je buhvíkam, tak se stejně chovám k těm jeho - když to někam položí, tak proto, že to tam chce mít![]()
Hahahahaha! Ale ja uz jsem fakt zoufala, kam to u nas speje a jak to tak mohlo zajit daleko!!!
viktorka_od splavu se střešníma oknama s tebou souhlasím, já říkám , že jsou samočistící. Po umytí do prvního deště jsou čistý a pak už je stav neměnný.
Karja no tak posmrkanej kapesník nebo špinavý ponožky, popřípadě použitý párátka do toho nepočítám
(jen příklady, můj idol nic takovýho pochopitelně nikde nenechává:-)) ale věci typu toho šroubováku na lince maximálně trochu poodsunu a vyčkávám
(a fakt se řídím tím, že by mně osobně strašně vadilo kdyby někdo bral moje věci a někam je sklízel, to se mi když nepočítám babičku a maminku v životě nestalo a vůbec nevím co bych dělala)
viktorka_od splavu se střešníma oknama s tebou souhlasím, já říkám , že jsou samočistící. Po umytí do prvního deště jsou čistý a pak už je stav neměnný.
![]()
viktorka_od splavu Tak to uz bych byla uplne v haji, co se tyce nejaky organizace ci vypravy:-D
Karja no tak jsi šťastná žena, vidíš tu že některý to mají fakt těžký![]()
viktorka_od splavu Jojo, vzpomenu si to u kazdyho sebranyho ohryzku ci ponozky....jako tahle moznost me vubec nenapadla, ze existuje! Jako sambo mel I svetlejsi roky a hodne hejtoval moje hrnicky u postele a dalsi veci treba jen slovne, ale premistit neco nespinaveho(!???!!) To nedelala snad ani moje maminka!
Karja si občas vzpomenu na dvě naprosto zásadní doporučení od erudovaných odborníků:
- pořádek se přeceňuje
- pořádek je důležitý, určuje jak se člověk doma cítí
![]()
viktorka_od splavu Ja nechapu tu dvojku:-D
Karja Já jo
akorat mi přijde pitomy, jak si pod poradkem představuje kazdej něco jinyho
jinak pár let zpátky co jsem se snažila na ten úklid nějak chytře vyzrát jsem si načetla návod, který teda asi není úplně nejvhodnější pro ženy v domácnosti, bylo to spíš "po příchodu domů proveďte", ale fakt mi to hodně pomohlo, byly tam kategorie co udělat každý den - to "po příchodu domů" a jak se popasovat s těma ostatníma s delší akční dobou, co už jsem zapomněla:-) ale tu denní rutinu si pamatuju a víceméně praktikuju furt a hrozně moc to pomáhá. je to takový to klasický pareto 20% práce/80% benefitu: ode dveří projdu celý byt a posbírám co se kde válí a odložím na své místo (počínaje vstupem kdy poházený boty nastrkám do botníku, postupuju obyvák kde se válí svlečený oblečení co nacpu do koše na prádlo nebo odklidím do skříně/na věšák, nalezené smetí typu ohryzek nahážu do koše.. rozečtený noviny odlifruju na hromadu časáků.. nádobí ze dřezu nastrkám do myčky... časová náročnost max 20 minut, pocit uklizenosti tjo strašně moc!
akorat mi přijde pitomy, jak si pod poradkem představuje kazdej něco jinyho
pitomý to není, když přijmeš ten přístup že pořádek doma řeší ten, kdo má ten standard vyšší - protože pak je ten druhej prostě v pohodě. takže pokud seš ten druhej, nejseš ten kdo by to měl řešit![]()
viktorka_od splavu prosim te, nepsali tam neco o pradle? Spinavem, vypranem, nevyzehlenem?
viktorka_od splavu No to delam taky, ale ted aby to clovek trikrat denne opakoval, ze!
Ja tu dvojku fakt nechapu, to je jako vyznam, jak je to napsany? Nebo tam mam neco hledat?
continuity Spinave peres, vyprane skladas a nevyzehlene zehlis, co pptrebujes dal?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články