Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sweet Potato
40350 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 13:19
Reakce na Zina:

Uá! Dodnes si vzpomínám, jak se se žgráněmi plnými nesežvýkatelných flaks plížíme na záchod!

Ale už jsem možná psala: později jsem chodila s pytlíčkem na zbytky pro pejska a byla v kolektivu velmi oblíbená!

Offline Sweet Potato
40350 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 13:24
Reakce na Zina:

Mně doba taky nechybí, ale přesně jak píšeš, ty chutě a obaly jsou vzpomínkami na dětství a blízké, které už nemám.

A taky je příjemné je s někým byť virtuálně sdílet, s mužem si na to doma nezavzpomínám (narodil se do jiné doby) a s ostatními, co to zažili, nějak není kdy. Což mi připomíná, že to méně hektické tempo, které tenkrát bylo, bych jako jednu z mála věcí brala :-).

A to tu zcela určitě nejsme jeden ročník, asi ani dekáda, přesto nás mnohé spojují stejné hračky a dobroty. Myslím, že naše děti tohle mít v dospělosti tolik nebudou, to, co mezi nimi frčí, se strašně rychle obměňuje a výběr je samozřejmě mnohem širší. My se tu snadno shodneme na lízátkách, když byly dva druhy - špičatá "stromečková" nebo oválná s perníkovou chaloupkou. Jo a vlastně ještě ta nej - kulatá s kytičkou jako měl krteček.

Asi zkusím založit to retro vlákno.

Online Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 13:26
Reakce na Bledule:

no já koupila ty nakrájené a předvařené a smrad to byl fakt strašnej i tak, že mi ta polívka už pak ani nechutnala. 

Koupit třeba ještě nepraný a pak tim na týden zamořit celej dům, to je hrozná představa...

Mlíkovou polívku jsem v životě nejedla, ani plíčky, takový delikatesy nám naštěstí nevařili, já měla největší problém s buchtičkama se šodó a se škubánkama s mákem. 

Dodneška teda nechápu u nás v práci, když jsou buchtičky se šodó, tak to zmizí jako první, eh.

Offline Sweet Potato
40350 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 13:28
Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 13:30
Reakce na Bledule:

Ted jste tomu dala korunu 

Skraloup, nocni mura tehdy i dnes.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 14:07
Reakce na Unnamed:

Ne mě to vybaflo na FB a vzpomněla jsem si na Žluťáska, jak si dělala kakaičkový večer.  Škraloup je fuj, ale znám lidi, co ho milují. 

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 14:08

Hej, vy mě zabijete!!! Člověk jeden den pořádně uklízí....a tady přibude snad sto stran a ještě nostalgických!  Asi si zítra mám vzít volno na dočtení, nebo co???

Offline Ounz
20529 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 14:10
Reakce na Bledule:

Třeba já  ale nesnáším držťkovou polivku zas..

Offline Miru
16789 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 14:30

...jsem ve skupině, která nezvládá

dršťkovou a škraloup na čemkoliv

- teplém mléce, odfláknutém kakau(rozuměj - jedna lžička granka/kakaa stačí.!., jaképak plýtvání...)

vč toho bledého kakaa/obarveného mléka.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Jídelnu bez mlíkovky zpětně závidím. Jak nemám problém s mlíkem v jakýkoliv podobě, klidně ho vypiju samotný, tak mlíková polívka je vyjímka, kterou prostě nedám. Je to hnus fialovej. Naštěstí u nás moc nehrotili dojídání. Sladký obědy jako buchtičky jsem taky nikdy moc nemusela, ale sníst se to dalo. Spousta spolužáků z nich byla naopak nadšená.

Online Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:10
Reakce na coralline:

a co to vůbec je, ta mlíková polívka? 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:23

zrovna nedávno jsme dětem koupili ty cigaretový žvejkačky a jsou úplně stejně hnusný jako tenkrát - tvrdý jako kámen a za chvilku bez chuti

z těch našich mi nejvíc chutnalo Pedro a Sevac a ještě si pamatuju, že byly jedny takový svítivě žlutý, s těma se dobře machrovalo :-)

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Horký mlíko s nudličkama. Netuším, jestli tam patří další ingredience a nehodlám po tom pátrat

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:25
Reakce na coralline:

mlíkovou polívku jsme taky naštěstí ve škole neměli, už jenom z toho jejího popisu se mi zvedá žaludek

Online Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:31
Reakce na Edge:

nebyly ty svítivý Hubba Bubba? Ty byly buď z tuzexu nebo až po revoluci myslím. 

Žvejkačky ještě Bajo a Donald. A pak takový ty plátky v balíčku po několika zvlášť balený

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:33

A když už jsem v tom stěžovacím vlákně... Právě jsem se chtěla připomenout kamarádce, že mi dluží odpověď na e-mail. Ale ten e-mail v odeslaných zprávách prostě NENÍ. Přísahala bych, že jsem ho poslala. Je tohle už "ten Němec" nebo mám halucinace?

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:44
Reakce na Potrefenáhusa:

já už si je právě vůbec nepamatuju, jenom vím, že ta hmota (ne obal) měla svítivě žlutou barvu, ale Donald to určitě nebyl, tam byly ty obrázky, ale taky to byla taková strašně tvrdá bílá žvejkačka a Bajo a Hubba Bubba si vybavuju jenom podle názvu 

Online Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:48
Reakce na Edge:

bajo bylo velký dost, vešlo se špatně do pusy, bylo bílý, sladký a taky v něm byly obrázky

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:50
Reakce na Potrefenáhusa:

nebyly ty svítivý Hubba Bubba? Ty byly buď z tuzexu nebo až po revoluci myslím. 

Žvejkačky ještě Bajo a Donald. A pak takový ty plátky v balíčku po několika zvlášť balený

Kuk!

A teď jsem si vzpomněla na žvýkačky "Bolek a Lolek" - bílé kostičky ve stříbřitém obalu, uvnitř obrázek...

Online Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 15:58
Reakce na domenica:

no a tyhle bejvaly strašně tvrdý, že se někdy uplně lámaly