Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 14:43
Reakce na :

Je fakt, ze v Cechach je tohle vzdycky tak trochu kulturni sok

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 14:58
Reakce na :

Jo, prodavačky a obsluha dokážou (občas) otrávit řádně. Ale ty uklízečky, aspoň u nás, jsou dost chudáci - jedou jak motorový myši celej boží den a ani nepípnou - rozhodně se člověk nemusí bát (jako dřív), že by dostal mokrým hadrem

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 15:03
Reakce na :

Zkoušela jste někdy najít prodavačku? Já párkrát ano. Ve finále jste ráda, že najdete někoho, kdo dorazí včas do práce a neodnese vám celou tržbu. Také byste ráda zavřela oči nad jinými drobnými prohřešky. 

Jednu svoji prodavačku třeba nemůžu odnaučit přeochotě. Je to ta lepička se na lidi, Ale ne proto, že je hlídá. Ale co kdyby náhodou něco potřebovali?  Je to těžký. Někteří zákazníci jsou z ní nadšení, některé neuvěřitelně sere. Mě by štvala. Ale lepší nemám.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 15:06
Reakce na :

Ja prave taky nechapu, proc si to u nas lidi porad nechavaji libit. Z obchodu odchazim bezne, ale prusvih je to treba na uradech nebo u doktora, odkud clovek jen tak odejit nemuze. Prece kdyby se proti takovemu chovaji vsichni ohradili a nasledne si stezovali, tak by to nemohlo prochazet!? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 15:15
Reakce na Pavlena:

Rezidui je bohuzel jeste dost. Vy nevite, ze nejdulezitejsi osoba v nemocnici je uklizecka? A ve skole skolnik? :-)

ja nastesti se skolou uz a s nemocnici jeste nemam mnoho zkusenosti 

jinak u nas v praci jsou uklizecky mile, jsou to ukrajinky, pred tim nejcasteji takova mlada holka, tak kdyz vesla do kancelare a pozdravila, tak ji muselo byt slyset az ven na chodnik, ted je tam misto ni takova starsi pani, zda se mi taky v pohode. 

A v obchodech kam chodim, jsou nastesti prodavacky mile. Malokdy jdu do MS do sekce obleceni, ale mam pocit, ze tam jsou to obcas takove ty mury ze starych dob, zatímco v potravinách jsou vzdycky mili. To uplne nechapu.

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:02
Reakce na jinx:

já do MS zas tak často pro oblečení nechodím, ale s prodavačkama tam mám dobrou zkušenost, je to totiž snad jediný řetězec, u kterýho mám pocit, že mají u prodavaček požadavek vyučení v oboru nebo mají nějaký promakaný systém školení. Většinou to jsou dobře informovaný pani, který konfekci docela rozumí, mi přijde. Zato v Háemku už jsem několikrát narazila na dvacetiletou důru s nosem nahoru, která se tvářila, že je to tam těžce pod její úroveň.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:12

v MS to v oblečení občas zahapruje s ochotou, spíš u těch, co se pohybují po krámě, pokladní bývají ok. ale já tam chodím do té oděvní části jen na punčochy, naprosto výjimečně zkusím něco v kabince. v potravinách jsou ok. 

a jak tady někdo psal (ionicera?), že je problém sehnat prodavačku a člověk pak zamhouří oko, jako ok, možná je, ale jako zákazníka mě toto moc nezajímá. takže chápu celkem zkušenosti ostatních, že prostě odešli /y - dělám to taky, a je to jediná cesta, aby se něco zlepšilo, bohužel je nás pořád málo. totéž platí pro restaurace, i když jsem už velice dlouho nebyla v nějaké osvědčené nebo doporučené... 

Offline Morrigan
75 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:26

Tak abych přihodila svojí zkušenost, tak v Irsku jsme se hrozně divila, proč jsou ti pokladní tak hodní. Opravdu mě to skoro šokovalo xD

A ráda bych si postěžovala, že nevyrábějí žádnou přirozeně vypadající světlejší meděnou barvu na vlasy. Všechno je to pomalu jako zvýrazňovačka...

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:37

No, kiež by len predavačky...my sme nedávno vyali deti do jednej dosť drahej wafárne, alebo ako to nazvať, kde nám predavačka veľmi zdvorilo oznámila, že budeme ale musieť mnimálne pol hodiny čakať, pretože pán majiteľ prišiel s kamarátmi a majú veľkú objednávku, tak zákazníci musia počkať a ešte nám znalecky poradila, že je lepšie chodiť doobeda ...nuž my sme ako zákazníci rozhodne nečakali a išli inam...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:42
Reakce na slniecko:

tak možná wafárna nebude mít dlouhého trvání ne ? :-) 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:44
Reakce na barbucha:

"méně hektické tempo, které tenkrát bylo, bych jako jednu z mála věcí brala :-)."

Ráno tryskem do školy/školky, aby učitelky nedržkovaly že jdeme pozdě... po práci opět úprk do školy/školky (aby zase nebylo pozdě)... rychle pro chleba, aby ho nevyprodali... honem pro prací prášek, protože ho zrovna přivezli... ruce na prsa a běžet do čistírny, která zavírá za pět minut... ještě do města oběhnout všechny (tři) obchody, jestli se nestane zázrak a seženou se potřebné tepláky... a ježišmarjá, támhle na rohu je fronta - že by dostali hajzlpapír?!

Tak nevím. Dnešní doba mi připadá naprosto idylická

Jsem se nad tím zamyslela a máte pravdu, že to neplatilo pro každého, pokud můžu ze vzpomínek na dětství soudit, moji rodiče docela dřeli a mamka odpadávala únavou po deváté večer.

Na druhou stranu spousta známých jezdila už v pátek ve tři na chaty a chalupy, lidé si dokázali během víkendů postavit svépomocí dům, což si dneska moc neumím v tak hojné míře představit (časově ani silami teda). Sousedka, která pamatuje zdejší řadovou výstavbu, říkala, že v příznivějších měsících všichni sousedi končili v pátek dřív, aby mohli začít dělat, to by dnes asi většině lidí neklaplo

Řekla bych, že když už jste v té době dorazila domů a měla volno, víkend atp., tak se od vás nečekalo, že ještě budete sedět u telefonu co kdyby něco a že podmínka odjezdu na dovoelnou bude, že tam budete nějakým způsobem na příjmu, kdyby někdo něco z práce potřeboval.

Taky mi přijde, že dnes lidi při nemoci mnohem spíš jsou do práce, dokud to s nimi fakt neřízne, buďto se bojí, aby o ni nepřišli, nebo ví, že když nepřijdou, tak si to tam "vyžere" ten, kdo tam zůstane. Že je to někdy kontraproduktivní, je jasné, ale to, že se bojíme stonat, taky připisuju tempu doby.

To všechno nic nemění na tom, co jsem napsala, nechtěla bych to zpět ani za nic a jsem ráda, že se poměry změnily, než jsem se stačila pořádně rozkoukat. Ale lehčí ubrání nohy z plynu by mi docela vyhovovalo.

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:50
Reakce na nolita:

No, som zvedavá...:-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 16:59
Reakce na Zina:

tak ono by se u pevné, kterou měl navíc jen někdo, sedělo blbě... :-) a na chaty se jezdilo, protože, řekla bych nic moc jiného se dělat nedalo, barák taky člověku asi nikdo nepostavil, takže svépomoc, přijde mi to spíš taková trochu "z nouze cnost" než něco, po čem bych toužila.  a ten páteční dřívější odchod z práce nebyl ok ani tehdy, ale holt se to tehdy tak dělalo... ubrat plyn dnes můžeme (jasně, neplatí to bez výjimky pro všechny), ale myslím, že cel řada lidí o tom mluví a může, ale neudělá to, protože vlastně nechce (čímž rozhodně nemám na mysli tebe, jen obecná úvaha)

Offline dzizisketa
8958 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:00
Reakce na nolita:

tak možná wafárna nebude mít dlouhého trvání ne ? :-) 

Wafárna? Tam se prodávají wafky? 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:04
Reakce na dzizisketa:

jj, taky mi to znělo tak zvláštně a wafky mě napadly, ale na ty by se asi čekalo víc, než půl hodiny :-) ale tak slniečko říkala wafárna tak prostě wafárna :-)