Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21073 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:26
Reakce na domenica:

Tam jsem nikdy nebyla, ale dovolím si předpokládat, že nic horšího než Kafkova nemůže existovat, alespoň doufám, protože to už by bylo smrtelné :-D.

Nejkomičtější na tom je, že my na tuto pobočku nespadáme, nicméně tam vždy končí naše nedoručená pošta (klasika, adresát nezastižen, ač jsme doma) a jako bonus je ovšem na výzvě ve schránce informace, že zásilka je uložena zcela jinde, ovšem v závěru je stejně v Kafkově, což ovšem zjistíte až po té, co vystojíte frontu napoště uvedené na výzvě. 

Offline whiskas
21073 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:34
Reakce na :

Populární "fat free" :-D. A je to poživatelné? 

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:37
Reakce na whiskas:

Tak jméno pobočky by leccos vysvětlovalo.

Proč to ale na naší není jiné?

Offline Karja
44685 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:39
Reakce na Zina:

Myslím, že pousta těch příkladů stále platí. Hodně taky záleží zda dotyční bydlí na venkově či v Praze, to je samozřejmě odlišný životní styl a taky na povolání samozřejmě. Ale i ti zaměstnanci v řadě korporátů mají spoustu výhod od pěti týdnů dovolené, homeoffice a sick-day, a můžou v pátek ve čtyři začít stavět barák. U mých rodičů na vesnici si 90% lidí teď z novostaveb postavilo barák svépomocí, když nepočítám, že jim přijela třeba firma na střechu či na plyn, a povolání mají různorodá. Na chalupy se jezdí pořád dost taky.

Dneska je prostě tolik možností a je to super.

Offline Kokoska
34934 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:41

Souhlasím od Barbuchy po Unnamed s tím, jak ty minulé časy byly hnusné. Jak to křivilo myšlení, co se kde smí a nesmí říkat... to, že lepší bylo být šedým průměrem, nevyčnívat, neupozorňovat na sebe... jakou moc nad člověkem měly prodavačky nedostatkového zboží, opraváři všeho, o úřednících na OPBH nemluvě. 

Jo, byla jsem tehdy mladá, měla jsem jistou práci a u zubaře neplatila, ale vrátit bych to určitě nechtěla.

Offline whiskas
21073 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:42
Reakce na Sweet Potato:

Ne, že bych to někomu přála, ale žiju v představě, že ostatní pošty fungují normálně, což jste mi právě vyvrátila. No, mohlo by být i hůř, třeba žádná pošta, že? 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:06
Reakce na whiskas:

Pošta Kafkova nemohla ke svému jménu přijít jen tak náhodou, tu ulici museli pojmenovat kvůli té poště, jinak to není možné. Hroznější pobočku v Praze fakt neznám. Už tam ale aspoň zavedli ty lístečkové číselníky, tak aspoň člověk tuší, ke které přepážce zamířit. Už se mi párkrát stalo, že jsem vystála frontu na balíček, jenže ouha - pani, to neni balík, ale zásilka. To si musíte vyzvednout u okýnka vedle.

Offline whiskas
21073 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:09
Reakce na žluťásek:

... a vystát frontu znovu? Super. 

Offline continuity
43085 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:10
Reakce na whiskas:

nase posta funguje, kdyz ne skvele, alespon uspokojive a ted dokonce prodlouzili oteviraci dobu pro baliky od 7,00-19,00 (predtim od 8,00-18,00). navic maji listkovy system, takze kdyz uz je tam naval (cemu rozumim, proste se to vyvali jednou za 10minut z autobusué, tak si vezmu listek a v mezicese nakoupim v blizkych potravinach nebo odbehnu do lekarny. loni jsem misty stihala i oboji, letos na to jeste nedoslo . takze za me dobry. vetsina darku je jiz doma, a tech par az na jeden nebo dva budu muset koupit osobne, takze ja jsem v pohode. 

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:12
Reakce na žluťásek:

Ale to je pŕece úplně normální, že. Nedávno se to stalo manželovi, to ještě rozdýchal. Ale když mu po vystání té druhé fronty paní řekla (prý velmi opatrně a soucitně), že je na špatné poště, to už ne.

Offline continuity
43085 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:15

a minule casy byly priserne, iluze, ze se pracovalo jenom ve stredu a v unoru je iluze, resp. nekteri lidi to tak mali, ale moje matka ekonomka mela problem si kvuli terminum vzit dovolenou a kdyz jsme onemocneli tak volala do prace se zaludecnym vredem (sefova byla tzv. stara dievka a problemy detnych matek nechapala). tata mel praci, ze ktere ho nechteli pustit na jine misto a musel se kvuli tomu soudit (nejake zdravotni duvody tam navlikli)

zato tchyne porad vypravi jak stihala 2x tydne kadernici, aby ji naondulovala a tchan se muzi divi, ze na Vanoce to v noci prece v praci v deset zabali a zmasti se, aby mohli jit o pulnoci spat nebo rovnou domu. ze ty casy se zmenili jaksi nepobira. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:15
Reakce na whiskas:

No jistě, v zásilkové frontě nikoho nezajímá, že jste předtím už dvacet minut stála v balíkové. A ten pán za přepážkou bohužel nemůže vydávat zásilky, jelikož by zřejmě musel udělat o pět kroků víc nebo já nevím proč. Možná mu křivdím a neprojde to přes jejich PC systém, ale stejně mě to rozčiluje.

Naposledy jsem byla trochu nepříjemná a chtěla vědět, jak tedy mám poznat, že to bude zásilka a ne balík, zvlášť když mi nenechali lístek ve schránce. Pán se chvíli škrábal na hlavě a pak mi rozklíčoval ty symboly, co vám přijdou v sms ke sledování balíku. Že prej to první písmeno nebo první dvě písmena určujou, jestli je to doporučená zásilka nebo balík do ruky nebo balík na poštu nebo co. Samozřejmě jsem to už zapomněla, co je co. A pro jistotu už všechny věci z e-shopu vyzvedávám buď osobně na pobočce nebo si je nechávám posílat do Zásilkovny, protože do Kafkárny odmítám dobrovolně vstupovat.

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:16
Reakce na žluťásek:

tak ale to je ten stejnej problém, ne? nebo myslím u nás se na tom číselniku musí vybrat, jestli je to balík nebo listovní zásilka. Mně zase minulej tejden přišel poškozenej balík - šel z Německa a už jednou asi před rokem od stejného dodavatele došel přepravou poškozenej balík a já pak musela na poštu si balík vyzvednout a podepsat reklamační protokol a pak si to odtáhnout do práce. Pošta je asi 2 km. Tentokrát ho do práce doručili 18.11., když jsem měla dovolenou, takže ležel do pondělka ve vrátnici a pak už by to ani reklamovat nešlo. Naštěstí se z něj nic neztratilo a jsem vlastně ráda, že ho doručili, protože muset si jít pro balík, co má 23 kilo (psí a kočičí žrádlo) by se mi teda fakt nechtělo...

jako nekecám, došlo to takhle, účast vrátnýho vylučuju 

Offline continuity
43085 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:16
Reakce na Sweet Potato:

manzelovi vyrasila svatozar anebo je prvni urednice zahrabana u vas na dvorku pod lipou?

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:18
Reakce na Kokoska:

Tak. To ponižování se bylo nejhorší. Aby dítě dostalo dobrý posudek na školu, aby řezník nechal játra, aby opravář přišel už za měsíc... Takových let už je to pryč a furt je to v nás, sakra.

Offline continuity
43085 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:19

tady posloucham ty vase postovni stiznosti, asi pujdu koupit vedouci puget nebo co.

listecky se berou, je potreba se rozhodnout, co si vzit, ale vsechny okynka az na CP a odeslane baliky (protoze u nekterych okynek maji male vahy) vyrizuji vsechno, takze na tom nesejde. a kdyz mate dva baliky a jedno psani, tak to musite vystat fronty dve? 

to je organizace prace jak vino teda.

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:20
Reakce na continuity:

Mám pocit, že někdy od té doby bere ty prášky na tlak

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 19:25
Reakce na continuity:

K nám lístečky ještě nedorazily. Před časem došlo k revoluci a u všech okýnek se dělá všechno. Na což lid obecný zareagoval logicky a vytvořil jednu frontu, plynule se podle situace štěpící. Nejefektivnější způsob. I pošta nelenila a jednu frontu výhrůžnými cedulemi zakázala. U všech přepážek se vyřizují i takové časově náročné věci, jako je spoření, výpisy z rejstříku apod, taktéž hromadné podání je teď na všech. Takže pokud je clověk smolař, buď čeká a čeká, nebo hystericky pobíhá z jedné fronty do druhé.