Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34942 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 20:26
Reakce na Sweet Potato:

Člověku trvá, než se zbaví těch návyků, které si během let vypěstoval. Mně po revoluci třeba při nakupování hodně dlouho trvalo, než jsem dokázala odmítnout nevyhovující zboží bez omluv a vysvětlování. Pořád ve mně byla zakódovaná ta nutnost omluvit se ježibabě za pultem, že hnusný fialovozelený svetr nechci, i když je jediný v mé velikosti, a obtěžovala jsem ji zbytečně prosbou o podání sáčku z regálu a nutností svetr ukázat a zase složit a uklidit, když si ho nevezmu. 

Omlouvám se všem normálním prodavačkám, které prodávaly a ukazovaly ochotně, ale u nás na maloměstě se člověk div neklaněl, jen aby si tu paní nepopudil, protože babizny si to mezi sebou řekly a zaklely vás slovem Nemáme až do třetí generace. Fakt si nevzpomínám na hodnou a slušnou a ochotnou prodavačku v oděvech. Snad jedna paní v kožešinách, kde se prodávaly i doplňky - ta se znala s babičkou, ale jak často potřebujete kožené rukavice nebo klobouk.

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 20:26
Reakce na žluťásek:

je otázka, jestli by to bylo příjemný, ono i v těch merino věcech je hodně velkej rozdíl mi přijde, třeba punčocháče z MS mi přijdou OK, punčocháče z Calzedonie jsou hrozný (koušou, hrnou se a jsou volné kolem chodidel), cena stejná. 

Já mám hodně ráda merino ponožky smartwool, ale ty jsou taky částečně umělé, ale jsou skvělé. Akorát teda stojí fakt hodně, ale mívají je po sezoně ve slevě. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:03
Reakce na Potrefenáhusa:

Já bych chtěla právě na vyzkoušení jedny, zatím s žádnýma nemáme zkušenost. Asi zkusím objednat ty první a uvidíme.

Na Smartwool zrovna koukám, že jsou tedy už hodně drahé. Vyčkám na zimní výprodeje, teplé fusekle se hodí i do zásoby :)

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:07
Reakce na žluťásek:

jsou, chce to na jaře, stejně jich člověk potřebuje víc. 

Já si kupovala do kozaček i v MS merino ponožky, ale nějak se hrozně zhoršily, toho polyesteru už je v nich moc, takže nehřejou a navrch strašně chlupatěj, takže je nemám moc s čím prát, protože z černýho svetru to sundavat je pak utrpení. Doufám, že ty punčocháče tam maj furt ok, potřebuju se dovybavit.

Offline continuity
43094 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:13
Reakce na žluťásek:

co si slibujes od tech merinovych ponozek?

Online Sweet Potato
40358 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:20
Reakce na Kokoska:

Já mám dodnes traumátko z pokladních v naší sámošce"HOLČIČKO, pytlíky jsou jenom na koláče, ne na rohlíky!!!"

Ono to v dnešní době, kdy se všichni snažíme sáčky a taškami spíš šetřit, možná už tak nevyzní. Díky bohu.

Offline Kokoska
34942 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:21
Reakce na Sweet Potato:

V zelenině dávali do pytlíků rádi, na dně se krásně schoval nahnilý jedinec.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:23
Reakce na ionicera:

A nemuzete nam to prosim popsat aspon v naznacich?

Online viktorka_od splavu
49348 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:46
Reakce na Kokoska:

ježiš tak na to už jsem málem docela zapomněla! v zelenině si člověk nesměl ani šahnout, pěkně nahlásil co a kolik, ona to naládovala do sáčku nebo do podané síťovky a samozřejmě naspod ty nejhorší shnilý kousky. uaaaaa

to by si měl zkusit každej kdo si stěžuje na špatný ovoce a zeleninu v supermarketech

Offline Kokoska
34942 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 21:57

On ten pultový prodej byl děs sám o sobě, navíc pro každý druh zboží jiný obchod. Než se člověk probojoval přes zeleninu, pekárnu, mlékárnu, smíšené zboží (kde ale odpoledne nebyl už ani chleba, ani rohlíky) a uzeniny, dalo to zabrat. Malé město mělo jedinou samoobsluhu nevalné pověsti, tak jsme radši chodili do těch samostatných obchodů.  A to samé pro ostatní věci - extra papírnictví, textil, obuv, domácí potřeby, knihy, trafika...

Online viktorka_od splavu
49348 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:02
Reakce na Kokoska:

to pak bylo opravdu potřeba jít z práce ve dvě:-) jo, maminka taky končila ve dvě, chodila samozřejmě na šestou a jestli si dobře vzpomínám, brala cca 1400 Kčs (jako "pracující inteligence") běžně jsme večeřeli chleba s máslem. dneska by se děcka vyvrátily kdybych jim to naservírovala.

edit: a taky samozřejmě šla do práce, když mi byl rok. jesle buď nesehnala nebo mě tam nechtěla dát, to nevím, ale do tří let mě hlídala prababička, pak školka. luxus x let "mateřské" byl až pozděj

Offline Ounz
20529 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:04
Reakce na ionicera:

Tak a já sem vodteďka už taky šíleně zvědavá 

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:08
Reakce na Kokoska:

je, ale Narpa mýho dětství, to byl fakt ráj ještě asi tak milionkrát lepší než knihkupectví!!!!

Offline Kokoska
34942 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:08

Já bych fakt přála každému, kdo řekne "za komunistů bylo líp", aby se tam na rok vrátil. 

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:09

sorry, uvědomuju si, že teď jsem to zas zkazila, když už se tady hejtuje....

Offline Kokoska
34942 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:11
Reakce na Potrefenáhusa:

No jasně, Narpa! Tam jsem chodila ráda, tam to vonělo. A měli tužky s obrázkama a někdy i s násobilkou. A pak dokonce i voňavý růžový!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:27

ježiš tak na to už jsem málem docela zapomněla! v zelenině si člověk nesměl ani šahnout, pěkně nahlásil co a kolik, ona to naládovala do sáčku nebo do podané síťovky a samozřejmě naspod ty nejhorší shnilý kousky. uaaaaa

to by si měl zkusit každej kdo si stěžuje na špatný ovoce a zeleninu v supermarketech

to je ale strasna uvaha, ten zaver

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:38

Moje deti me dnes uprosily na chleba s maslem k veceri - bez vajicka, sunky ci zeleniny. Ony tedy puvodne chtely taveny syr ale to nemame...

Manzel jim ty chleby pripravil a ony cely vecer mluvily o skvele veceri,co jim tatinek uvaril

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 22:55
Reakce na Kokoska:

On ten pultový prodej byl děs sám o sobě, navíc pro každý druh zboží jiný obchod. Než se člověk probojoval přes zeleninu, pekárnu, mlékárnu, smíšené zboží (kde ale odpoledne nebyl už ani chleba, ani rohlíky) a uzeniny, dalo to zabrat. Malé město mělo jedinou samoobsluhu nevalné pověsti, tak jsme radši chodili do těch samostatných obchodů.  A to samé pro ostatní věci - extra papírnictví, textil, obuv, domácí potřeby, knihy, trafika...

No a teď, když je luxusní položkou čas, tak je pro mě nejvetší pohoda moci si oběhnout zas a dobrovolně ty samostatné obchody v naší čtvrti - pekárna, Farma, trafika, papírnictví (kde mi pan majitel objedná na druhý den cokoli, na co si vzpomenu), Italové, sýry a ideálně se vyhnout blbé Bille na náměstí. Akorát, že to v těch obchodech vypadá hodně jinak než kdysi (jen ten chleba ve Farmě už později odpoledne taky nebejvá). Ale ta možnost volby...!