Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:04
Reakce na Zina:

No jo, ale vzdyt mnozi chodili do prace na sestou (i v kancelarich), tak zase odjizdet ve tri neni tak sokujici. Ale samozrejme to taky spis ukazuje na dusledek toho, jak jsou lidi pracoviti, kdyz maji ten flek garantovany a jeste je vsude lidi moc (nulova nezamestnanost). Nic, co bych brala jako prednost.

Ze uz si lide o vikendech nestavi baraky beru jako naprostou vyhru. Ta lidova "architektura" nekde hyzdi dodnes.

Ano, clovek o vikendu nemusel mit strach, ze mu bude volat sef s nejakym urgentnim pozadavkem, zato se mohl tesit na sousedy, u kterych nikdy nemohl vedet, jestli na nej nedonasi, mohl se tesit na ruzne dobrovolne povinne komunisticke schuze a akce. 

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:07
Reakce na dzizisketa:

Wafláreň:)...asi mi ušlo písmenko, no proste podnik na Waffle.

čo sú to wafky?

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:09
Reakce na slniecko:

jj, já jsem taky došla k waflím, jen mě ten název pobavil :-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:10
Reakce na Unnamed:

stokrat, tisickrat ano   dnesni doba je v porovnani s minulosti jednoznacne skvela. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:11
Reakce na slniecko:

wafky jsou druh vytapeni

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:21
Reakce na Zina:

No moji rodičia tiež dosť makali. Po roku materskej musela ísť mama do práce, pretože im to finančne nevychádzalo, a otec dostal (asi ako "dar" od fabriky za to že odmietol vstúpiť do strany) nočné služby, takže sa s mamou videli ráno keď ona odchádzala do práce, on prichádzal z práce a prakticky si ma predali vo dverách.

Z môjho pohľadu v predchádzajúcom režime nebolo dobré nič. Keby to bolo pretrvalo, nebola by som mohla študovať na VŠ, cestovať a žiť v zahraničí. Ľudia možno želejú za istotami, ktoré mali v komunizme (byt, práca, lacné jedlo a pod.), ale to všetko boli len Potemkinove dediny, nič z toho reálne nebolo také ako sa prezentovalo. A s tým časom to tiež nebolo 2x slávne. Veľa ľudí odchádzalo síce z práce o 3, ale buďto začínali o 6tej (ako tu bolo podotnkuté) alebo odišli načierno s tým, že im niekto na vrátnici cvikol odchod neskôr poobede :D Z práce sa chodilo na fušky, aby mali rodiny viac peňazí alebo sa stavali domy, obrábali polia na dedine a ľudia sa snažili si vypomôcť ako sa dalo. Takže šli vlastne z jednej práce do druhej, moc relaxu tam nebolo. 

Offline williw
17 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:31
Reakce na :

Zdravim Amun,

ten krajac nie je ziadna hyper luxusna znacka, doma ho pouzivame na salamu a chlieb, takze dalsie referencie dat neviem. ale tie salamove platky mozu byt naozaj az skoro priesvitne... je to toto http://www.my-concept.sk/kp-3530-happy-hour-krajac-potravin-elektricky-cierny_d15526.html

nevyberala ani nekupovala som ho, ale som spokojna. tak mozno bude vyhovovat tomu, co hladate.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:38

a navic relax dnes muze byt prochazka se psem (zdarma) nebo luxusni spa resort v japonsku (uz ne uplne zdarma), ze ano, ale kazdy podle sve chuti...tenkrat? pfff ani ň. 

ta doba v sobe nemela dobreho zhola nic, bleh

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:40
Reakce na carries:

jinx 

Presne, souhlasim.

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:53
Reakce na jinx:

vďaka:)

Offline williw
17 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:54
Reakce na :

co si mam predstavit pod prezvykne? :) zjavne jazykova bariera :)

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 17:54
Reakce na :

Na úřadech jsem v ČR měla většinou štěstí na docela ochotné lidi a žádné čekání (pravda, díky bydlišti jsem mohla jít na okraj Prahy, v centru to možná bylo horší), ke státním lékařům jsem nechodila, neměla jsem na to nervy, to fakt byl zážitek. Chodila jsem do takových těch polosoukromých ordinací, co z velké části ale hradila pojištovna. Co mi tedy pije krev v UK je právě to zdravotnictví, kde mi jejich recepční/administrativní pracovníci přijdou jako ti nejdrzejší lidi na světě (ale zase musím říct, že s nimi mám zkušenost hodně malou a že Brit se tomu možná taky umí vyhnout). Mně přijde, že stěžování je v ČR docela tabu a i když si člověk stěžuje opodstatněně, katapultuje se tím do sekce potížistů první kategorie a ještě se to může obrátit proti němu. To zase musím ocenit tady. Opravdu jsem neměla ráda jednu sestru, tak jsem při další schůzce požádala, že bych chtěla jinou. Bez jediného slova mi okamžitě nabídli někoho jiného.

Myslim, ze jste uhodila hrebik na hlavicku: U nas je porad v lide zakorenene, ze stezovat si znamena riskovat, ze se to obrati proti nim ☺ Jak to zmenit nevim...

Offline williw
17 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:00
Reakce na :

no, nastavujete koleckom rucne ake siroke tie kolieska budu. kasu som z toho nevyrobila, ale obcas ked je to velmi na tenko, nie je to cele koliesko ale len polkoliesko :) staci trochu prenastavit alebo pootocit salam...

my na tom krajame len suchu pick salamu, takze bohuzial netusim, ako to kraja sunku ci makky salam

Online whiskas
21072 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:15

Musím si ulevit. Nemohl by pro rány boží už někdo konečně zrušit poštu Kafkova, včetně personálu? Tato pobočka mě připraví o nervy.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:22
Reakce na MP Marge:

Absence pomazankoveho masla v USA je vazny problem!!! Ja ho jako mala taky milovala, po cerstvem rohliku s pomazankovym maslem bych se byvala utloukla. A chutna mi dodnes, jenze tady bohuzel opravdu neni... Letim na Vanoce do Cech, to budou chlebove a pomazankove orgie ☺

A klasicky cesky mekky tvaroh Vam nechybi? Ja uz jsem vyzkousela ruzne recepty na domaci vyrobu tvarohu, ale porad to neni ono... Na nejake studene dezerty se da pouzit ricotta, ale do buchet nebo na tvarohove knedliky ne... Ale nedavno nam kamarad privezl tvaroh z farmy, ten byl vyborny, doma byly tvarohove orgie, jen ta farma je trochu z ruky, dobrych 70 mil... A taky jsem jeste nenasla adekvatni nahradu za Kofilu! :)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 18:23
Reakce na whiskas:

Popojeď na Letenské náměstí. Ale nevím, jestli tahle pobočka ti nervy zregeneruje.