Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 04. února 2020 16:34

To urcite nebude. O.J. je celebrita, coz je vzdycky trochu jiny pripad, a navic si mohl dovolit draheho agresivniho pravnika (videla jsem s nim pak v televizi rozhovor - sympatak). To si potom v prubehu procesu muze vytahovat, co chce, vysledek je v podstate zarucen.

Myslim, ze s temi mensinami to bude asi tak, jako s transsexualy a zachody. Hrstka aktivistu neco vyzaduje, casto nesmysly, a pobourena verejnost se potom (mylne) domniva, ze mluvi za vsechny prislusniky mensiny. Ja nevim, jake jsou v CR zpravy o Afro-Americanech, ale me za tech 16 let, co jsem tady, neprijde, ze by zadali nejake zvlastni ohledy - jako jo, obcas pozadavky maji, treba aby je policie bezduvodne nestrilela, kdyz jsou neozbrojeni a nic nedelaji, a aby u soudu nedostavali vyssi sazby za stejne trestne ciny nez vetsina, a aby byli vic zastoupeni na vedoucich mistech - nic z toho mi ale jako nejaka zvlastni rozmazlenost nepripada.

Lidi, kteri veri tomu, ze rasismus v americke spolecnosti uz neexistuje a k zadne diskriminaci nedochazi, jsou bud neuveritelne naivni, anebo ziji v blazene nevedomosti - jine vysvetleni nemam. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. února 2020 17:00
Reakce na MP Marge:

​Jezis, jak jsi na to prisla!? 

​Já jsem o legální pozitivní diskriminaci afroameričanů četla ve vztahu k přijímáni na vysoké školy. Už je to dýl, tak nevím jestli si to pamatuji uplně přesně, ale bylo to v tom smyslu, že VŠ v USA mají právo za účelem dosažení kulturní a etnické pestrosti stanovit různá přijímací kriteria pro různé rasy/etnika. A že prakticky je to realizováno tak, že na velké části univerzit afroameričanům a často i asiatům stačí dosáhnout nižšího počtu bodů k přijetí, než bělochům.

Jinak bych osobně čekala že v tom soudnictví to může být dost z extrému do extrému od "ty seš černej,takže jsi to určitě udělal a trest ti pořádně napařím" ale zároveň i "dám ti co nejnižší trest, hlavně aby nevypadalo, že jsi odsouzený podle barvy své pleti". Není to tak trochu?

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 04. února 2020 17:46

Sairon Ja jsem se s moznosti b) v praxi nikdy nesetkala, a ani jsem neslysela, ze by se s ni setkal nekdo jiny. Samozrejme nemam tu moznost osobne monitorovat soudy v celych Statech, ale pokud k necemu takovemu nekdy nekde doslo, tak se jedna o cestnou vyjimku. Zrovna soudci se totiz vubec nemusi obavat toho, jestli je nekdo povazuje za rasisty, ti jsou tady tak nejak nad vsemi a nad vsim...

Co se tyka vysokych skol, tam to s tou positivni diskriminaci taky neni tak zhave - predevsim nektere staty to hned zkraje zakazaly, v jinych zalezi na tom, jestli je skola statni nebo soukroma, jeste v jinych uchazec porad jeste musi dosahnout urciteho vysledku - tady to docela pekne shrnuje clanek:

https://education.findlaw.com/higher-education/affirmative-action-and-college-admissions.html

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 04. února 2020 17:55

0zero7 jo, to sliboval manžel, když jsme kdysi navštívili San Diego, že se tam odstěhujem na důchod :D Ale já ho podezírám, že to bylo hlavně kvůli letadlové lodi Midway, z té se mu nějak nechtělo. Já bych radši to SF.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 04. února 2020 18:42

Když už se tu  řeší ty USA, tak bych se strašně chtěla podívat do Nového Mexika a Arizony  lákají mě ty pouště, ale jen tak na kouknutí, žít bych tam asi nechtěla. 

Na Aljašku ani omylem, zima, tma nic pro mě. Jo, někde na jihu u moře, to už by bylo jiné kafe .

Ale tak zase krátká návštěva uprostřed léta by na Aljašce šla .

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 04. února 2020 19:24

Ignis Mne by se Aljaška líbila na výlet teda moc, ta příroda tam mi přijde taková hodně úžasná, fascinující a v rozměru, o jakým se nám v Evropě ani nesní. Zas mě moc nelakaj ty pouště a kaňony

Offline 0zero7
11867 příspěvků moje polička 04. února 2020 20:20

Potrefenáhusa Seattle je super, mam to kousek, akorat tam vic prsi nez tady (stejne jako ve Vancouveru) a je docela kopcovitej. Ale super vyziti a krasna priroda vsude za rohem. A jidlo super!

Kdybys jela na vejlet tak me nezapomen navstivit!

MP Marge AAAaa, tak ty taky, super! Budes kousek! Nektery mensi mesta jsou ve WA taky hezky, nemusi to bejt Seattle ani. 

Offline 0zero7
11867 příspěvků moje polička 04. února 2020 20:25

Kokoska SF je taky bozi, drahy na bydleni akorat. SD ma super vyziti gurmansky, maj nejvetsi pocet restauraci a jidelnich establishmentu na West Coast. Victoria je na druhym miste ha. Jo a taky pocasi, SF je docela chladny obcas, muze to prekvapit, mlha atd. 

Offline 0zero7
11867 příspěvků moje polička 04. února 2020 20:27

Kokoska Jo ale co je super teda, tak road trip dolu po pobrezi, cistyho casu je to tak 24-26 hodin jizdy, kdyz mas 14 dni treba tak parada (po cross Kanadskym bych chtela tenhle). Super jidlo, nejaky parky narodni skoro po ceste, plaze, plus vetsina dobrejch mist v Oregonu a Kalifornii je primo na trase. 

Offline 0zero7
11867 příspěvků moje polička 04. února 2020 20:28

Potrefenáhusa Kamoska byla na 10 dni na vyprave za polarni kruh, super podle fotek. Akorat je to trochu jinej naklad nez dovolena nekde v Mexiku. 

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 04. února 2020 20:39

Ignis My jsme Arizonu přejížděli právě na té cestě, která končila v San Diegu. Byl to okruh ze San Francisca přes Nevadu, Utah do Colorada ke kaňonu a pak přes Arizonu zpátky do Kalifornie. Ty pláně jsou nekonečné, ne že by to nebylo zajímavé vidět, ale kilometry a kilometry stejné krajiny, kde jen občas skály a šutry trochu změní barvu... Ono se vždycky najde nějaké zajímavé místo, ale ty přejezdy jsou dlouhé a o ničem. Rovná asfaltka pustinou. 

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 04. února 2020 20:48

0zero7 bohužel dolů po pobřeží jsme nejeli, ani jsme se pak už nevraceli do SF. Byl to okruh, jak jsem psala. V SF by se mi asi ta rozmanitost počasí možná i líbila, stabilně všechno zalité sluncem bych ani snad nechtěla.

Offline 0zero7
11867 příspěvků moje polička 04. února 2020 21:10

Kokoska aha, tak to jo, nezaznamenala jsem, ze to byl castecne road trip! 

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 04. února 2020 22:52

Loni na nás připadl poslední turnus jarních prázdnin, takže lyžování byla taková jarní čapačka. Letos máme prázdniny teď a v Alpách máme 12 stupňů (azuro se teda konalo), dneska ovšem přišla změna. Nejdřív pršelo, kolem jedenácté se udělalo krásně, ale vítr byl tak silný, že nám málem sfouknul dítko ze sjezdovky a někdy místo, aby jel člověk dolů, tak stál na místě. O třetině zavřených lanovek i sjezdovek nemluvím. Předpokládám, že zítra bude krásně a lehce pod nulou, to už totiž jedem domů.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. února 2020 23:05

brrr jo, to my sme sa vcera vratili z predlzeneho vikendu v Nizkych Tatrach. Nez sme prisli, meter snehu. Nam tri dni +7 a cele noci prsalo, po našom odchode uz zas nasnezilo. Este k tomu tam synovec ochorel a uz to ma od neho aj starsi, horucky, kasel..cakam kedy to prejde na babatko. Takze oplatilo sa ( ale dobre bolo aj tak)

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 04. února 2020 23:06

Mrakoplas Zima na prd prostě. Nám ještě docela stávkovalo dítě, nějaká přepuberta či co, takže fakt žůžo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. února 2020 23:13

brrr nas jedos si odmietol obut lyziarky takze predsavzatie ucit ho lyzovat bolo v haji..tak reku sa bude sankovat. Ale ked zistil, ze hore musi ist peso (maly kopcek), tak aj to ho rychlo prestalo bavit a cumeli sme spolu na vlek radost tie deti, co

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 04. února 2020 23:16

brrr letos je ta zima vůbec o ničem. Já teda pořád můžu doufat v tu Itálii, ale už se i bojím těšit.

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 04. února 2020 23:22

Mrakoplas No jo, ale tvoji jsou ještě malí. V devíti letech už naděje na zlepšení není

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 04. února 2020 23:23

continuity Já pořád ještě v nějakou zimu doufám, to přece nejde.