Pinot Noir skoro se mi chce rict nepocitane...
Stěžovací vlákno
Solathis Fotky urcite, to spis patrilo k tomu bodu liceni a cesani;-)
Karja pomáha ti to sadlo? Minulý týždeň som nevládala dýchať, v piatok som začala s Ventolinom , dýchať vladzem, ale reze ma v pravej časti asi priedušiek. Dúfam, že sa zajtra dovolam k obvodakovi, v piatok sa mi to nepodarilo.
Jiná Realita jojo, uz jsem uronila slzu za Norsko v cervnu a kdo vi, co bude v zari. To Norsko me bude fakt mrzet, snad moje oblibena cestovka nezkrachuje a zrealizuje se to jindy.
Pinot Noir podle mě v tom obrovskou roli hrajou media, se předhánějí v těch tragickejch titulcích, teď sem četla nějakou slátaninu na Seznamu, očividně pospojovaný starý informace, stokrát omletý a minimálně jedna zoufalá chyba.
to je právě to, my nemáme 1000 nemocných, my máme 1000 diagnostikovaných nemocných, kolik se jich potlouká a projde nezachyceno, se můžem jen domnívat.
Ounz podle toho obsáhlého statistického článku, je jich až 27x tolik. Navíc to ukazuje stav před 2 až 3 týdny. Tzn. jestli ta stávající opatření zabrala bude jasné asi až za 14 dní.
Prymula teď říkal, že Vánoce už určitě budou celkem normální.
Evaeva tak já doufám, že zaberou, sem četla, že ty karantény vychází ze studií Španělské chripky..
Sweet Potato kerý vánoce..
Ounz taky doufám. Na seznamu teď byl nějaký článek, že se zatím zdá, že to číslo R (kolik lidí jeden nakažený nakazí) zřejmě klesá a mohlo by se na konci týdne dostat pod dvě, bez opatření to je 3. To mě dodalo optimismu.
Mohučanka takhle asi ano, ale jsme už velké, vydržíme to. Cestování by určitě představovalo ohrožení a to bych rozhodně nechtěla. Mluvíme spolu denně, i se vidíme, přes whatsapp.
Starší dcera sem jezdila každý měsíc, taky to ale není nezbytné. Vydržíme to, to je nejlepší rozhodnutí pro všechny :_)![]()
Pořád nechápu to počítání nakažených, k čemu to vlastně je?
No, je to problém, testovací laboratoře jsou strašně přetížený. Navíc ta kriteria, kdy testovat, se stále mění, koncem ledna se zde v ČR testovalo jen při splnění epidemiologických kritérií /Wuchan, letiště, kontakt s nakaženým/. Potom začala být riziková část Itálie a naprosto nelogicky 2 regiony, kde virus rozhodně tu jejich hranici nerespektoval, byly někdy koncem února posuzuvány naprosto odlišně /stran rizikovosti a tím i indikace odběru, event. nutností karantény/.
Kapacita odběrových míst a laboratoří nestačí, zkomplikovaly to ještě ty Rapid testy.
Prymula teď říkal, že Vánoce už určitě budou celkem normální.
Ma krystalovou kouli? ![]()
Až bude vakcína, budou Vánoce, klidně i v lednu.
no, tak to vypadá, že nám pendlery zakážou natrvalo. jsem si skoro jistá, že ano, lid si to žádá, vláda tak rozhodne. přestože naši jsou slovenští, a tudíž ze země, kde se nosí roušky apod. a navíc jezdí ze sousední vesnice za čárou přímo do firmy. ale slovensko nikdo neřeší, z pohledu vlády sousedíme jen s německem a rakouskem. a včil co?
(zas mi prosím vás někdo nepište, že mám zaměstnat nějaké nevyužité servírky, jsou to lidi, co se učili třeba rok dva, servírka mi bude fakt k ničemu, přišli jsme o odborníky, o mistry směn, o obchodní zástupkyni, která zná celý kraj apod.).
ta rada, že se mají dočasně přestěhovat, když je zaměstnavatel tak moc chce, je k nezaplacení, když jsou to manželské páry, které mají děti. já bych je klidně ubytovala, ale těžko nechají děti babičce a na neurčito se sem přesunou. děti neubytuju.
vypadla mi plomba
teď k zubaři, bože.
Ted říkal Prymula, že hranice můžou být zavřené i roky. To už snad ne??
letfenixa To sadlo je dobre, je to takova fajn podpora, ja I nejakou detskou masticku mazavam na prsa detem, kdyz jsou nastydle. Sambo to sadlo taky chvali.
Osobně vidím se školou o prázdninách ještě jeden problém. I když je teda hic už od května, červenec a srpen bývají nejhorší, to by se ty děti ve třídách uvařily. Pochybuju, že by se naučili něco extra. Už i škola v červnu je taková trochu pomalejší.
Hranice zavřené roky si absolutně nedokážu představit. Vlastně si moc neumím představit nic. Tady se nám to nějak podaří stabilizovat, odvolá se krizový stav a jakmile se objeví zase nějaký případ pojedeme na novo? Osobně si myslím, že už to dost lidí prodělalo mimo statistiky (viz příklad Pinot Noir ) a další to prodělají tak, že si toho nikdo nevšimne. Stejně to dostane většina, teď jde jen o to nějak ukočírovat ten nástup, ať se to rozloží víc v čase a není to tak velký náraz.
Zu Od kolegyně dcera měla mít svatbu minulou sobotu, jenže to zrovna od 6 hodin vyhlásili karanténu. Takže jim z restaurace dovezli dopoledne dovezli jídlo pro 50 lidí, šaty a kytky si mohla strčit někam, na prstýnkách budou muset nechat změnit vyryté datum. Nejlíp jsme se měli my, protože kolegyně nám dovezla svatební koláče, dort a spoustu jídla.![]()
Nevěsta prý střídavě chytala hysterák, střídavě vyhrožovala řidiči, který dovezl jídlo, žalobou a střídavě se chtěla rozejít se snoubencem, který prý takhle blbý termín svatby naplánoval.
A ani se jí moc nedivím, to fakt musí být na palici, když máš všechno půl roku naplánové a pak ze dne na den se to změní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.