Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:38

Pinot Noir skoro se mi chce rict nepocitane... 

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:40

Solathis Fotky urcite, to spis patrilo k tomu bodu liceni a cesani;-)

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:42

Karja pomáha ti to sadlo? Minulý týždeň som nevládala dýchať, v piatok som začala s Ventolinom , dýchať vladzem, ale reze ma v pravej časti asi priedušiek. Dúfam, že sa zajtra dovolam k obvodakovi, v piatok sa mi to nepodarilo.

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:54

Jiná Realita jojo, uz jsem uronila slzu za Norsko v cervnu a kdo vi, co bude v zari. To Norsko me bude fakt mrzet, snad moje oblibena cestovka nezkrachuje a zrealizuje se to jindy.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:01

Pinot Noir podle mě v tom obrovskou roli hrajou media, se předhánějí v těch tragickejch titulcích, teď sem četla nějakou slátaninu na Seznamu, očividně pospojovaný starý informace, stokrát omletý a minimálně jedna zoufalá chyba.

to je právě to, my nemáme 1000 nemocných, my máme 1000 diagnostikovaných nemocných, kolik se jich potlouká a projde nezachyceno, se můžem jen domnívat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2020 14:04

Ounz podle toho obsáhlého statistického článku, je jich až 27x tolik. Navíc to ukazuje stav před 2 až 3 týdny. Tzn. jestli ta stávající opatření zabrala bude jasné asi až za 14 dní.

Online Sweet Potato
40400 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:05

Prymula teď říkal, že Vánoce už určitě budou celkem normální.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:06

Evaeva tak já doufám, že zaberou, sem četla, že ty karantény vychází ze studií Španělské chripky..

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:06

Sweet Potato kerý vánoce..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2020 14:08

Ounz taky doufám. Na seznamu teď byl nějaký článek, že se zatím zdá, že to číslo R (kolik lidí jeden nakažený nakazí) zřejmě klesá a mohlo by se na konci týdne dostat pod dvě, bez opatření to je 3. To mě dodalo optimismu.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:20

Mohučanka takhle asi ano, ale jsme už velké, vydržíme to. Cestování by určitě představovalo ohrožení a to bych rozhodně nechtěla. Mluvíme spolu denně, i se vidíme, přes whatsapp. 

Starší dcera sem jezdila každý měsíc, taky to ale není nezbytné.  Vydržíme to, to je nejlepší rozhodnutí pro všechny :_)

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:22
Reakce na Pinot Noir:

Pořád nechápu to počítání nakažených, k čemu to vlastně je?

​No, je to problém, testovací laboratoře jsou strašně přetížený. Navíc ta kriteria, kdy testovat, se stále mění, koncem ledna se zde v ČR testovalo jen při splnění epidemiologických kritérií /Wuchan, letiště, kontakt s nakaženým/. Potom začala být riziková část Itálie a naprosto nelogicky 2 regiony, kde virus rozhodně tu jejich hranici nerespektoval, byly někdy koncem února posuzuvány naprosto odlišně /stran rizikovosti a tím i indikace odběru, event. nutností karantény/.

Kapacita odběrových míst a laboratoří nestačí, zkomplikovaly to ještě ty Rapid testy.

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:23
Reakce na Sweet Potato:

Prymula teď říkal, že Vánoce už určitě budou celkem normální.

​Ma krystalovou kouli? 

Až bude vakcína, budou Vánoce, klidně i v lednu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:31

no, tak to vypadá, že nám pendlery zakážou natrvalo. jsem si skoro jistá, že ano, lid si to žádá, vláda tak rozhodne. přestože naši jsou slovenští, a tudíž ze země, kde se nosí roušky apod. a navíc jezdí ze sousední vesnice za čárou přímo do firmy. ale slovensko nikdo neřeší, z pohledu vlády sousedíme jen s německem a rakouskem. a včil co? 

(zas mi prosím vás někdo nepište, že mám zaměstnat nějaké nevyužité servírky, jsou to lidi, co se učili třeba rok dva, servírka mi bude fakt k ničemu, přišli jsme o odborníky, o mistry směn, o obchodní zástupkyni, která zná celý kraj apod.).

ta rada, že se mají dočasně přestěhovat, když je zaměstnavatel tak moc chce, je k nezaplacení, když jsou to manželské páry, které mají děti. já bych je klidně ubytovala, ale těžko nechají děti babičce a na neurčito se sem přesunou. děti neubytuju.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:46

vypadla mi plomba teď k zubaři, bože.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:54

Ted říkal Prymula, že hranice můžou být zavřené i roky. To už snad ne??

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:55

letfenixa To sadlo je dobre, je to takova fajn podpora, ja I nejakou detskou masticku mazavam na prsa detem, kdyz jsou nastydle. Sambo to sadlo taky chvali.

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 22. března 2020 14:59

Dadoo

Tak 40, nejlépe nafurt

Ale to už máme nacvičené, zvládneme to snad rychleji. 

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 22. března 2020 15:24

Osobně vidím se školou o prázdninách ještě jeden problém. I když je teda hic už od května, červenec a srpen bývají nejhorší, to by se ty děti ve třídách uvařily. Pochybuju, že by se naučili něco extra. Už i škola v červnu je taková trochu pomalejší.

Hranice zavřené roky si absolutně nedokážu představit. Vlastně si moc neumím představit nic. Tady se nám to nějak podaří stabilizovat, odvolá se krizový stav a jakmile se objeví zase nějaký případ pojedeme na novo? Osobně si myslím, že už to dost lidí prodělalo mimo statistiky (viz příklad Pinot Noir ) a další to prodělají tak, že si toho nikdo nevšimne. Stejně to dostane většina, teď jde jen o to nějak ukočírovat ten nástup, ať se to rozloží víc v čase a není to tak velký náraz.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 22. března 2020 15:24

Zu Od kolegyně dcera měla mít svatbu minulou sobotu, jenže to zrovna od 6 hodin vyhlásili karanténu. Takže jim z restaurace dovezli dopoledne dovezli jídlo pro 50 lidí, šaty a kytky si mohla strčit někam, na prstýnkách budou muset nechat změnit vyryté datum. Nejlíp jsme se měli my, protože kolegyně nám dovezla svatební koláče, dort a spoustu jídla.

Nevěsta prý střídavě chytala hysterák, střídavě vyhrožovala řidiči, který dovezl jídlo, žalobou a střídavě se chtěla rozejít se snoubencem, který prý takhle blbý termín svatby naplánoval. A ani se jí moc nedivím, to fakt musí být na palici, když máš všechno půl roku naplánové a pak ze dne na den se to změní.