Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Sweet Potato
40400 příspěvků moje polička 22. března 2020 15:26

brrr Jo, to prý fakt není moc reálné, kvůli hygieně. (Ta škola, ne hranice)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. března 2020 15:30

Jiná Realita 

Haha, fakt si neumím představit, kam by jako v létě mohli letět jinam než do pr... Budem rádi, když budeme moci na Šumavu třeba. 

EDIT Nebo aspoň na vlastní chalupu, haha. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. března 2020 15:59

češi zavření, všecko zakázané, podniky se hroutí...a němci na fb sdílejí takováhle videa.

a teď, kdo má pravdu

v německu mají pořád těch jejich 10mrtvých denně, takže zatím mají z jejich pohledu pravdu oni. itálie u nich zatím nenastala.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. března 2020 16:01
Reakce na Pinot Noir:

Pořád nechápu to počítání nakažených, k čemu to vlastně je? Včera jsem si psala s kamarádkou z Olomoucka, na 99 % prodělali s mužem covid, testovat je odmítli, někde evidovat taky, prý jsou mladí, mají zůstat doma a kdyby se dusili, volat záchranku. Nejhorší už prý asi mají za sebou. Mají dvě děti. Takže to jsou možná čtyři lidi, kteří v těch ofiko počtech vůbec nejsou. Kolik takových může být?

​Mě zase dneska rozesmálo, když jsem se dočetla, že chtěj,  aby počty nakažených u nás nepřesáhly 10 tis. Už teď ty počty budou několikrát přetočený. Ta nemoc je na světě od prosince a Číňané dělají neuvěřitelný číslo mezi turisty.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2020 16:17

Jiná Realita Presne, jakto ze v nemecku se to raketove siri a maji tak malo umrti (jiste navic jinak kompromitovanych pacientu)? To me celkem uklidnuje. V te italii se muselo pokazit nekolik veci najednou a uz se vezou. Ale az zakazou pendlery, tak se treba nemocnice v Zitave polozi (cesky personal), je naivni si myslet ze vdichni naklusou obratem do ceskych nemocnic. A taky by me zajimalo, jestli se vlada vytasi s takovou pitomosti, jako je povolani lekaru v duchodu (ci i sester), jako to je v anglii...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2020 16:49
Reakce na Sweet Potato:

Prymula teď říkal, že Vánoce už určitě budou celkem norTeraí.

​Teraz čítam, že u VM povedal,  že pripúšťa, že hranice budú zatvorené možno i 2 roky.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. března 2020 16:58
Reakce na paktofonika:

​Teraz čítam, že u VM povedal,  že pripúšťa, že hranice budú zatvorené možno i 2 roky.

​Přiznám se, že tohle mě fakt děsí, já bych opravdu ráda alespoň letos tu rodinu viděla....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:00
Reakce na Jos:

Jiná Realita Presne, jakto ze v nemecku se to raketove siri a maji tak malo umrti (jiste navic jinak kompromitovanych pacientu)? To me celkem uklidnuje. V te italii se muselo pokazit nekolik veci najednou a uz se vezou. Ale az zakazou pendlery, tak se treba nemocnice v Zitave polozi (cesky personal), je naivni si myslet ze vdichni naklusou obratem do ceskych nemocnic. A taky by me zajimalo, jestli se vlada vytasi s takovou pitomosti, jako je povolani lekaru v duchodu (ci i sester), jako to je v anglii...

​Záleží, jak moc testují. Vidět byl už rozdíl mezi Itálií a Koreou, kde ohnisko začalo ve stejnou dobu a zatímco itálie má tisíce mrtvých, tak ze začátku měla víc nakažených Korea. jenže Korea otestovala víc jak 200 tisíc lidí.... Jinak fakt nezávidím pendlerům pokud je zakážou to rozhodování, jestli bt s rodinou nebo vydělávat.....

Jiná Realita 

Ono jako v těch opatřeních Německo zase tak pozadu není, i u nás v Sasku už jsou zavřené školy a školky, obchody kromě těch se zbožím denní potřeby, restaurace otevřené jen mezi 6 a 18, jsou zavřená i dětská hřiště! velké automobilky BMW, VW a Porsche přerušily výrobu..... A třeba Drážďany najely dobrovolně na úplně stejný režim jak v ČR

Online Sweet Potato
40400 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:04

paktofonika Dostává za to ze všech stran strašnou sodu. Asi celkem oprávněně.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:05

A666 tak třeba naši budou doma a budou dostávat plat bez práce.

já nezávidím hlavně těm podnikům, jak tuhle situaci vyřeší. mimochodem se to bude týkat dost zdravotnických zařízení (jestli to vládu vůbec napadlo).

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:07

Jiná Realita A666  Já nerozumím německy, ale každopádně Německo moc optimistické není, Merkelová už se s předsedy spolkových zemí dohodla na zákazu shromažďování nad DVĚ osoby (vyjma rodinných příslušníků)! 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:07
Reakce na Karja:

Zu A co dela pes, kdyz mu to nestaci? Taky dava nekolikaminutove rvave etudy jak tygr 20krat za den?:-D:-D

​Ano, jen místo lidskýho řevu je štěkavej vony ty zvířecí i lidský mláďata maj hodně věcí společnejch

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:09

Jiná Realita no jako my mame odlozenou splatku na firmu a od statu neco prislibeno ale i tak se podle me muzeme s touhle investici rozloucit... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:10

Garfie jo, tuhle zprávu jsem teď taky četla. zajímalo by mě, co je k tomu hnalo. jestli obava z očekávatelné reality, nebo obava z hlasu voličů.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:11

rasaNori my jsme uprostřed eurodotace na linku, která má přijít z itálie. jak se bude řešit tohle, to fakt nemám páru. doufám, že stát nebo eu nebude čekat, že budeme plnit nějaký původní plán. to bych neváhala podat nějakou žalobu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:20

A666 v bavorsku uz jsou zavrene restaurace uplne a kadernictvi.Dokonce v patek bylo vyklizeno a uzavreno rehabilitacni centrum.(kde pracuju)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:22

Sweet Potato Mne to uplne zkazilo naladu.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:22
Reakce na Garfie:

Jiná Realita A666  Já nerozumím německy, ale každopádně Německo moc optimistické není, Merkelová už se s předsedy spolkových zemí dohodla na zákazu shromažďování nad DVĚ osoby (vyjma rodinných příslušníků)! 

​zatím to oficiálně nevyšlo, ale má mít v 17:30 tiskovou konferenci, tak to asi oznámí. Jinak u nás v Sasku se od půlnoci omezuje volný pohyb osob podobně jako v ČR (ale už rovnou mají alespoň lépe definovaná pravidla...)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:22
Reakce na Sweet Potato:

paktofonika Dostává za to ze všech stran strašnou sodu. Asi celkem oprávněně.

​Ako mňa to trochu vydesilo, i keď bez rodiny a cestovania by som to zvládla. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. března 2020 17:23
Reakce na Zarinya:

A666 v bavorsku uz jsou zavrene restaurace uplne a kadernictvi.Dokonce v patek bylo vyklizeno a uzavreno rehabilitacni centrum.(kde pracuju)

​U nás jsou akdeřnictví taktéž zavřená. Fyzioterapie snad ještě fungují (doufám v to, má záda je potřebují), ale uvidíme, jak dlouho......