Ty vado já je na jednu stranu chápu, ale na druhou stranu je to fakt wtf...a to píšu z pohledu OSVČ, kdy jedna firma nám stojí a rozjet ji znovu bude buď nereálné nebo reálné, ale s velmi vysokýma ztrátama a druhá firma sice jede, ale....
Stěžovací vlákno
https://www.forum24.cz/havlicekfirmy-zavrene-bez-vecneho-duvodu-nahradu-mezd-nedostanou/
hezky pěkně na to jdou!
rasaNori ona nějaká firma zavře jen tak sama od sebe, bez důvodu? Tssss
Drobná stížnost... Do firmy jsem přivezla pár kusů roušek, avizovala jsem emailem, kdo dřív přijde a potřebuje, ať si vezme. Samozřejmě, že ten největší vychcánek z celý firmy se snaží rezervovat si roušky pro celou svou rodinku... Ne, nejezdí po klientech ani nedělá na servisu. Je už týden na HO, jeho žena na mateřské, špatně se nemaj, roušky mohli mít dávno spíchnutý. Jsem vyčerpaná a smutná.
Já se spíš bojím, že ty co bojujou o život ze všech sil a jen omezili (třeba my) a snažej se přežít, tak v těch náhradách ostrouhaj ... už jsem říkala sambovi, jestli by nebylo lepší úplně zavřít, ale je to neodhanutelný, no. Asi děj se vůle boží.
andulka01 Někdo je fakt ![]()
andulka01 Ale tak to bohužel chodí. Nechci přemýšlet, kde končí mnohé roušky z rouškovníků![]()
barbucha na tebe jsem teda myslela, kdyz to tady holky psali se těmi hranicemi. Jestli tě rovnou nekleplo.
Málem jo čoveče.
Je to jedno s druhym - neuvidim zřítelnici kdoví jak dlouho... navíc mi už neni dvacet (ani padesát
) abych mohla s cestováním nějak čekat... a hned jsem se vrátila do doby před ´89 eště ke všemu!
Nijak nepanikařím a nejsem žádnej uzlíček nervů, ale z tohohle se mi udělalo regulérně mdlo.
jinx 999
Hele no nevim... jako samozřejmě tihleti podepsaní asi sami hlady neumřou, ale maj mraky zaměstnanců, a ze svýho je živit nemůžou. Nakonec stát má fakt povinnost nahradit škody, pokud sám nařídil zavření provozoven, a ne nabízet jen nějaký pitomý půjčky.
Já zas přemýšlím, kde vezmem na tu zdravotní péči......., OK, pojišťovny..., ale co personál, všechny ty OOP
Vláda organizuje/plánuje nákupy ventilátorů...kde vezme personál, co bude pacienty na nich opečovávat? U nás chyběly sestry už před koronou.....
Spolíhám na ty pojišťovny, no a stávající personál se bude muset narychlo vyškolit i na ty ventilátory, pokud se budou přidávat lůžka. Těžko teda půjde sestra z kožního rovnou na ARO, to je jasný
ale snad některý schopnější, z příbuznejch oborů... horší bude podle mě, jestli jednou celý oddělení lehne nebo pomaže do karantény, to bude teprv masakr. Zatím se střídaj party, aby se jedna s druhou ani nepotkala, ale stát se může cokoliv ![]()
Fiction Asi tak, kdyz padne ted ta prvni linie, tak uz ji nikdo nenahradi...Mozna se to stalo i v italii, ze namisto internistu, intenzivistu atd. nastoupili jine odbornosti (vcetne sester) a uz to nezvladaji? Sestry byly na 2/3 potrebneho stavu uz pred epidemii, ty jipove jsou vetsinou mladsi, kupa je tehotna/na materske...tezko rychle zaskolit jine.
barbucha Na obsluhu ventilatoru vyskolite personal rychle, ale celkova pece o ventilovane pacienty je narocna a specificka. Treba ve valce se driv neventilovalo, jednalo se o uplne jine spektrum pacientu (mladi, zdravi) a pece byla ,,kratkodoba". Tady musite resit i vyzivu, dekubity a pomerne narocna je i sedace a manipulace s leky.
Jos mne pri kazde zprave o tom jednom chudakovi na mimotelnim obehu vrta hlavou, jestli to telo takovou dobu bez nasledku vydrzi, nebo uz ho udrzuji spis formalne:-(
Jos mne pri kazde zprave o tom jednom chudakovi na mimotelnim obehu vrta hlavou, jestli to telo takovou dobu bez nasledku vydrzi, nebo uz ho udrzuji spis formalne:-(
Hehe, tak dlouho jsme tu měli boj o nulu. Teď už je to prolomeno....
No, u nás slíbili zajistit 10 lůžek, tak to snad personálně zvládnou. A 20 míst pro kyslíkovou terapii.
Furt lepší než ty původní Babišovy maniakální plány, že se vyklidí celej špitál a bude jen pro pacienty s koronou
patrně bez personálu ale ![]()
Fiction ted jsem koukala na reportaz pred spitalem, kdy pry mu daji ten remdesivir a doktor v klidku, ze to nespecha..
viktorka_od splavu U chripky casto zachrani zivot, ale vic jak tyden deset dni uz si myslim, ze bohuzel...
No problém je, že u nás sestry chyběly už na tu běžnou péči. A počet přijímaných pacientů na ARO se teď ponižuje pouze o ty pacienty, kteří by vznikli jako komplikace plánovaných operací, takže ne zas tak o moc.
A vyškolení personálu na péči o ventilované pacienty mi jednoduché nepřipadá. U ventilovaných pacientů je složitý všechno, počínaje hygienou, kde hrozí vytržení hadiček, nesoulad s ventilátorem, rozpojení hadic /aerosol !!/ , apod. U corona+ pacientů bývá postižení plic typu ARDS, jedním z terap. postupů je pronace - otočení pacienta na břicho. To je velice obtížný manévr, a dle zkušeností z Číny a Itálie je těchto manipulací u 1 pacienta potřebné provést za pobyt průměrně 7. Naprosto nepředstavitelný.... /Nekoukejte na otáčení do pronace na youtube, tam to zvládnou 3 holky
/
barbucha Nevím, kde ty schopnější vezmou, musí zůstat i personál na péči o neventilované pacienty, kteří nepotřebují intenzivní péče, dále o neventilované, kteří vyžadují intenzivní péči, nejde jen o ARO.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.