Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:58
Reakce na barbucha:

Furt lepší než ty původní Babišovy maniakální plány, že se vyklidí celej špitál a bude jen pro pacienty s koronou patrně bez personálu ale

​Ale nás, u TV obrazovek, to uplně pohladilo po duši, že to za nás někdo vezme .

I když určitá obava, že tam budeme vysláni pracovat tu byla....

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:00

andulka01 hlavne se takovym blbcem nenech otravit. Ja jsem v sici skupine v nasem meste a nejaka pani tam psala, ze posilala rousky stare pani, ktera si o ne rekla, protoze sama nema moznost, jak si je opatrit... no a zenska ji je prej vratila zpet s tim, ze z takovyho hnusnyho materialu a jestli se nestydi a div ji nevynadala sproste proste pro dobrotu na zebrotu...

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:01
Reakce na Fiction:

​Ale nás, u TV obrazovek, to uplně pohladilo po duši, že to za nás někdo vezme .

​Dej pokoj, nás představa práce v leprosáriu moc nepobavila

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:05

barbucha Jen jak do toho zdravotnictví clovek vidí, tak si bohužel uvědomuje, že jsou hoší ze štábu úplně mimo.  Jen toho Hamáčka vyjímám...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:15

Fiction ja bych teda jako laik uvitala onfo jak pecovat o takove pacienty doma

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:42

Fiction ja bych teda jako laik uvitala onfo jak pecovat o takove pacienty doma

​Si myslím, že se počítá s nákazou.....

Jinak jako o ty s chřipkou, izolovat, nosit dle možností něco na puse, (někde tady jsem si včera stěžovala, že i dle aktuálních doporučení mé společnosti postačí běžná ústenka na kontakt s těmito pacienty v běžné situaci), riziko je jídlo, koupelna, kartáčky, virus se vylučuje i močí a stolicí...

Teplotu snižovat paracetamolem pod 38, tekutiny, vitaminy, podpora odkašlávání /ACC/

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:48

Fiction myslis tim paracetamolem, co neni nikde k dispozici? :)

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:56

rasaNori To mě mrzí, já minulý týden koupila bez problémů. Snad naskladní.

Vím, že tu byla diskuze o ibuprofenu, vím, co říká WHO, vím, že se situace stále vyvíji, v některých doporučeních je ke snížení horečky doporučován paracetamol s dodatkem, že jde o slabé doporučení nebo nízká kvalita důkazů. V jiných je výslovně uvedeno, že NSAID ne. Já, pokud bych neměla paracetamol, tak klidně dám ten ibuprofen, metamizol, ....ta horečka nad 38 je horší než dumat nad tím, že nemám paracetamol

NSAID

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. března 2020 12:56

rasaNori V patek normalne v nemocnicni lekarne v libereckem kraji haldy paralenu, ve fronte jeden clovek...Snizovat teplotu i novalginem, ev. leky jako je kys. Acetylsalicylova, i ten ibalgin snad zase doporucujou. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:01

Fiction Jos diky, jste hodne:)

49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:55

Fiction jj dekuju, no ale ja treba nepoznam jestli se pacient dusi, nevim co bych delala, nerozeznam zapal plic atd.. mam akorat za sebou ruzne peripetie s detma, tam treba pocinajici zanet plic jednou pouhym uchem a podruhe vubec.. a s kazdym prdem k lekari. kdyby ta moznost nebyla, at uz nedostupnost nebo nemoznost se tam dopravit, tak..

ono z pohledu zdravotnika je to vse jasne, ale ja treba fakt netusim, normalne po tydnu kasle jdu za lekarem a ten mi povi, co s tim, kdyz to pokracuje pujdu za tyden znovu atd. v teto situaci bych nikam chodit nechtela a za b) treba ani nemohla/nebylo kam..

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:56

viktorka_od splavu

jsem si jista, ze rozjety zanet plic poznas. 

49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:02

continuity no a co s nim muzu v domacich podminkach delat?

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:06

viktorka_od splavu

continuity ti už odpověděla, určitě bys to poznala.

I když upřímně, ten klid, se kterým teď (někteří) praktici řeší distančně všechny pacientský trable, jim závidím. Vždyť i v čase covidu stále máme bakteriální infekce a koneckonců i ty virové infekce se mohou bakteriálně komplikovat.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:11

Fiction jj dekuju, no ale ja treba nepoznam jestli se pacient dusi

Seš barvoslepá eště ke všemu? Přece začne modrat!

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:13

Fiction jedna lekarka rikala, ze antibiotika psala na zaklada fotky z telefonu, pry to bylo dost jasne

ja mam jeste jeden domaci CRP test, co jsem si koupila, nez jsme odjeli na dovolenou, abych rozeznala, jestli je to na lekare nebo ne. tak jsem v klidu.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:14

Fiction me vcera vynadal muz, ze chci volat na orl pohotovost! Ze tam ty lidi maj uplne jiny starosti tedkon

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:16

viktorka_od splavu no pokud se zacne dusit tak uz nic, jedine volat rychlou. pokud bude jenom sipat a na zachod se doplazi, je to na zvazeni v tom srabu, ve ktere jsme. 

ale i pokud to bude vaznejsi, tak to spis probehne jako ta tezka chripka, bude mu na umreni, ale jenom zdanlive. 

ted jsem cetla nejake cislo, ze asi jenom 0,8% lidi, co v Italii umrelo, nemelo zadny jiny zavazny zdravotni problem nebo ten vyssi vek (mysleno z tech, co se udavaji jako problemy, ne ze mel nekdo pred peti lety tezky zanet prudusek). 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:19

Bola som dnes u obvodného, cez telefón ma nevysetroval, bola som aj na RTG pľúc a EKG, mám to všetko opäť pekné, priedušky ma teda bolia, ale hádam to prejde. V nemocnici málinko ľudí, akurát na RTG všelijaké zlomeniny. V lekárni oznam na dverách, že nemajú Paralen a rúška.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:23

continuity No tak jako dítě jsem zápal plic "přechodila". Nejdřív se zdálo, že viróza, to doktor nepoznal, pak už asi zápal, horečky, že jsem blouznila a nebyla málem schopna vstát, takže naši zavolali rychlou, opět nepoznali a když jsem po zlepšení šla na kontrolu, tak prý zápal plic a ani nemáme chodit z ordinace jinam, než na příjem do špitálu. Takže jim máti řekla, že pokud jsem doma přežila týden 40stup. horeček, a nyní horečky nemám a celkově jsem na tom už velmi dobře, tak že to už si mě nechá doma.

Co mě zaujalo, nález na plicích poznala doktorka za 20 let poté, když jsem řešila jiný problém a jí se nezdál poslech...

Edit, teď jsem se o tom bavila s mamkou a vlastně jsme si vybavily minimálně 3 další případy (všecko teda zdravé děcka) kdy byl zápal plic diagnostikován až po vyléčení...