Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:34

Fiction ze?

a jak pisou ostatni, "urcite" pozna prd i doktor, natoz ja;-)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:35

viktorka_od splavu cetla jsem navod - zadruet na 10sekund dech a kdyz zacnes kaslat a nevydrzis to, tak je to blby. Ale nevim co je na tom pravdy;)

49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:42

711990 ... jit si stoupnout do fronty na krematorium

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:42
Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:46

viktorka_od splavu muz mel pred asi peti lety mykoplazmovy zapal plic, bylo to na mesic a byl celou dobu doma, i kdyz teda v prisernem stavu. fakt to poznas, ze je to blbe, nakonec i Pavlena to poznala. u tech virovych je to jednodussi tim, ze s tim stejne nejde moc delat, lecba je jenom symptomaticka, takze nemusis honit doktory kvuli atb. pokud to bude spatny, zavolas 155 a oni ti uz reknou, co dal.

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:50

viktorka_od splavu mozna jsem naivni, ale kdyz bude nekdo tyden urputne suse kaslat, dusit se a mit horecku, tak uz je snad kandidat na otestovani? 

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 23. března 2020 14:54
Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:05

continuity Fiction ja mám za sebou prechodený zápal pľúc a zápal pohrudnice. Ukazovala mi to potom v dospelosti lekárka na snímke z rentgenu, keď mi začali riešiť astmu.

Problém je, že mám pomerne nízku teplotu tela (normálne) a aj pri chorobe mi stúpa veľmi málo, takže niekedy ani rodičia nerozoznali, čo sa deje (to s tou teplotou som zistila náhodou až keď som mala deti a testovala som na sebe rôzne teplomery, lebo každý meral inak. Dovtedy som si nikdy zdravá teplotu nemerala, takže by ma nikdy nenapadlo, že mi osciluje okolo 35,6-36,0. Teraz už viem, že mám problém, ak začne stúpať nad 36,2).

A verím že podobných vecí, pre ktoré je to niekedy ťažko rozoznať, môže byť viac.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:08

můj zubař asi neordinuje, telefon nikdo nebere. jak dlouho asi?

prosím vás, mám zdravotní dotaz: po horním rtem (daleko od rtu) se mi ke všemu udělalo během snad půl hodiny divné něco. vypadá to jako aft pod kůží, ale zvenku, a je to hrozně bolestivé. není to rozhodně normální akné. od večera to potírám kdečím, bolí to snad ještě víc. nemůžu si ano kousnout do jabkla. nemáte někdo zkušenost, co by to mohlo být? při mém štěstí v posledních dnech by to totiž mohl být klidně třeba mor

49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:09

Jiná Realita opar?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:10

slniecko jeej a mne to mama nechce verit, ze mam normalne teplotu pod 36. Ked sa to zacne blizit k 37, viem, ze je zle. Som rada, ze som konecne nasla niekoho kto to tak tiez ma

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:10

Jiná Realita to bude poradny opar :(

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:14

Taky mi v detstvi nepoznali zapal plic, sli jsme k doktorovi, kdyz se mi ten kasel nekolik tydnu nelepsil a on to zapal plic, pak jsem byla doma, ani ne v nemocnici. Jo a jsem taky ta skupina, co ma opravdu vysokou horecku, kdyz ma 36.5 :)

49356 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:14

Jiná Realita kdyztak jestlis jeste opar nemela, kup si Herpesin mast a nic vic na to nedavej at se ti to nerozliza. a bacha na oci. kdybys dostala teplotu volej si OL o H. tablety 

a je to z pretazeni imho

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:15

viktorka_od splavu Lamicka a to se dělá i jinde než na rtu? (opar jsem nikdy neměla...pokud je to opar, tak mám koronavirus a tohle je jeho nová forma :D)

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:24

Jiná Realita Nemusi byt na rtu. Muze byt treba pod nosem. Ja je mivam ze stresu nebo z velke unavy. Kup si tu mast, je opravdu dobra.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:26

Lamicka omg, opar. tak to mám fakt poprvé. stres mám solidní. no nic, tak se zkusím obalit igelitem a vyrazit do lékárny, snad to tam budou mít. 

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:28
Reakce na continuity:

Fiction jedna lekarka rikala, ze antibiotika psala na zaklada fotky z telefonu, pry to bylo dost jasne

ja mam jeste jeden domaci CRP test, co jsem si koupila, nez jsme odjeli na dovolenou, abych rozeznala, jestli je to na lekare nebo ne. tak jsem v klidu.

​Mně jeden známej posílal fotku krku /mandlí/ k diagnostice a já ani nepoznala, zde je to v puse nebo je to prd-l.

A ad to CRP, jedna hodnota, žádná hodnota, nutno opakovat. Skvělý, že jsi připravená.

A v dalším příspěvku jsi krásně popsala tu domácí rozvahu okolo dušnosti

No a ta Itálie, ta data a rozbor celé situace, to bude hrozně zajímavé. Kosí to mnohem víc muže, dávalo se to do souvislosti s kouřením, to korelovalo v Číně, ale ne v Itálii. Co je jisté, s těžkým ARDS skončili na ventilátoru nejen ti staří a/nebo polymorbidní, ale i mladší. Určitě jich bylo mnohem mnohem méně, ale prostě byli. Část byli lidé (zdravotníci,....),  kteří byli opakovaně vystaveni viru bez ochrany nebo s malou ochranou a/nebo lidé ve velkém vyčerpání, stresu... těžko říct. Ten virus dělá to poškození plic, ale u některých i určitou poruchu imunity /zkouší se i léky, kteří se používají při HIV inf./, což může být nejak geneticky podmíněno.

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:34

Jiná Realita Nemusí být jen na rtu. Jsi hodně přetažená, pokud by tě začala svědit až bolet kůže třeba na čele nebo přes tvář a krk, tak bacha - může to být pásový opar. Pokud je to jen jedno místečko, tak nešahat. Mám dobré výsledky s mastičkou OparStop. A vitamín B, v jakékoli formě.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2020 15:37

Fiction co jsem zahlédla, tak v itálii už zemřelo dost "mladých" lidí, kteří neměli žádné zjevné předchozí problémy.

podle toho, co jsem četla, zemřel třeba "pacient nula", který tehdy nakazil celou nemocnici, ten měl 37 let a před nákazou byl běhat, takže asi žádný mrzáček umírající. nějaké poštovní doručovatelky, které měly méně než padesát. určitě tak dva lékaři, kteří taky měli méně než padesát nebo kolem padesátky. prostě žádní důchodci nad hrobem. ti sice mohutně umírají teď, ale odvážím se tipovat, že z těch 3.000 lidí, co leží na jipkách, už bude dost mnohem mladších osob. první umírají staří a chorobami prolezlí, ti mladší, o kterých se radši mlčí, vydrží déle a možná budou v druhé vlně :(