Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 10. června 2020 16:46

Hromadění je peklo!!  Můj švára k tomu má taky trochu sklony, ségra občas něco vyhazuje tajně...fakt na palici. Kdysi jsem četla knížku na téma hromadění, Dům, ve kterém jsme vyrůstali, děj si úplně nepamatuju, ale četlo se to dobře a matka hlavní hrdinky právě postupně propadá hromadění všeho....tv kdyby sis chtěla přečíst, co vás čeká

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 10. června 2020 16:55

Garfie my tak asi víme, co nás čeká..majetek v hodnotě několika milionů chátrá. Co mě na tom asi sere nejvíc, že to sponzoruje babička, oba byty koupila, poplatky platí a tchýně to vesele zabordeluje..a už ji obsazuje i ten její byt-babiccin. Někdy se rozepisu více.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. června 2020 17:20

tv moje tchyne dtto, hromadicka se sklony k ,,vyhodnemu" nakupovani. A tak pri kazde nasi navsteve u ni na dceru ceka 10 novych tricek a teplacku z Kauflandu (ktere vypadaji tak nejak uvalene i kdyz jsou cerstve vyprate a vyzehlene, to zlaty Lidl) a zaplava levnych plastovych hracek ktere ani nebereme domu, nechavame je u ni, "aby si mela s cim hrat a do ceho se pripadne prevlect, az prijdeme priste".

Take vlastni nekolik nemovitosti ktere nechava chatrat a ktere ji slouzi jako dalsi externi sklady, zatimco jeji deti si s odrenymia usima muzou dovolit slusne bydleni. Ale je to jeji majetek, muze s nim nakladat jak chce, ja se k tomu pred ni nikdy vyjadrovat nebudu, ani si na to nenarokuji, jen tak si zde anonymne postezuju.. 

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 10. června 2020 17:51

Ja moji mamince cas od casu nabidnu, ze ji venuju k narozeninam kontejner (dva, tri ... ). No nechce . Nastesti barak dostal bracha....

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 10. června 2020 19:03

jak to tak čtu, jsem ráda, že můj muž je nákupní anorektik a chronický nezásobovač:-) sice nesnáší vyhazování, ale naštěstí moc ani není co, protože domů nic netahá, uffff. obě babičky byly vyhazovačky (jedna obzvlášť, ta vyhodila úplně vše i to co nebylo její ani maminka netrpí doma nic zbytečnýho, já mám trochu potíž vyhodit něco, co "by se mohlo ještě hodit", akorát v té kategorii naštěstí nemám žádné staré haraburdí. vždycky si vzpomenu na rčení, že "volný prostor je největší luxus" a že ten, kdo je bohatý, nemusí doma mít vůbec nic - co potřebuje si koupí, a až to nepotřebuje, vyhodí to bez obav, protože si zas kdykoliv pořídí nové

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 10. června 2020 19:36

Hromadic je moje mama, uz jsem to tu kolikrat psala. Naposled jsem nasla ve sklepe 3 nepouzitelne varne konve, peclive ulozene v puvodnich krabicich. Ta ctvrta nastesti pouzitelna byla, protoze pata, t.č. provozni, byla tak zavapnena, ze se na dne usmazil skvarek a vyhodilo to pojistky az na chodbe. Nekolik nahromadenych balicku kyseliny citronove na odvapneni bylo peclive uschovano. Vzdycky si rikam jsou to stary lidi, ale zere mi to nervy.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 10. června 2020 19:44

viktorka_od splavu ti, o kterých jsem psala, taky nejsou zásobovači a nakupovači, ale nic nevyhodí. Staré záclony, koberce, ubrusy, sklenice, květináče, dětské oblečení po dceři (které je padesát let), no prostě všechno. Víš, kolik se toho nastřádá skoro za sto let?!

49310 příspěvků moje polička 10. června 2020 19:55

Pinot Noir tak když nekoupíš sto let nic novýho... (krom toho oblečení, ale tam by taky byl nejradši kdyby nosili furt to malý:DDD ovšem padnoucí bunda/rifle/triko/boty... se koupí nový až když se starý rozpadne, samozřejmě

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 10. června 2020 20:20

Pinot Noir Ty blazne!

No ja kdyz vlezu k nam na pudu, omyje me studenej pot a rikam mame, at si to prohaze. Ale prej ,,na pude, to muze klidne bejt,,. Snad to segra nezdedila po ni, nedavno dcera vystrachala jeji penal ze stredni, plne vybavenej, i s tahakama, proste jak to po maturite odlozila, tak jsme to za dvacet let nasli!

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 10. června 2020 20:42

Nejlepší lék na hromadění je vlastní zkušenost s likvidací jedný/více domácností. Třídím a vyhazuju jak vzteklá.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 10. června 2020 20:44

barbucha nejlepší lék na hromadění je maly byt bez úložných prostor. Moje matka třídila jak vzteklá, teď už nemusí, tak trochu hromadí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. června 2020 21:37

barbucha My pred lety likvidovali bordel v garazi a po pradedovi tam byl (cely) podvozek z dvouplosniku (pracoval jako letecky technik), otec pridal nefunkcni anesteziologicky pristroj ze 70. let a jenom nefunkcnich vypinacu tam byly asi dve krabice. Na pude zase mame ucebnice mediciny po prastryci (studoval nekdy ve 30. letech), ale ty jsou treba uzasne. 

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:39

Jos podvozek z dvouplošníku by taky nekomu přišel úžasný. 

My name doma vyřazené lopatky z proudových motoru. Jako dekoraci

49310 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:45

Jos tak muzeální a antikvární kousky vs staré pokažené plastové konvice zarostlé vodním šutrem, to je úplně něco jinýho. já třeba kdysi před mnoha lety pomáhala se stěhováním kamarádce z pronajaté garsonky, kde bydlela krátce, skoro nic neměla,ale schovávala všechny starý časopisy, reklamní letáky apod -  žádné extra sběratelské kousky, prostě obyčejný starý papír. že to tam rok skladovala a nechtělo se jí to nosit do popelnice bych pochopila, ale vůbec jsem nedokázala pochopit, že to chce stěhovat s sebou:-O 

ovšem ty konvice mi připomenuly Sheldonův sklad všech věcí, které kdy použil

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. června 2020 21:46

continuity Ja zminila jen kuriozity, zbytek byl fakt odpad. Ale je to marny, i muj muz ma tyhle sklony, je ze statku takze vsude meli dost mista na skladovani. A jeho dilna je uz ted velikosti stredne velkeho hobbymarketu...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:50

Jos podvozek z dvouplošníku

U nás je taky šíleně nahromadíno, nepotřebuje někdo ohybačku plechů nebo učebnice ekonomie z roku 1946?

continuity tak u vás jsou ty lopatky pochopitelný, já mám taky na poličce dekorace ke své profesi

Offline notna
9429 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:51

continuity Jos My měli doma kus pláště /kapoty, houby vím, jak se tomu správně říká/ ze stíhačky. Na čestném místě na polici si hověla :-D

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:53

Mohučanka jsem si představila dekorace související s mou profesí... No nic, to by nešlo.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:57

Ale mám pod schody schovanou leteckou pumu, je mi ji líto vyhodit, třeba by se mohla hodit

49310 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:58

Pinot Noir no tak to bych do tebe neřekla