keby to bol partner a spraval by sa takto, utekala by som kade lahsie. ale pri mame je to ine. najhorsie na tom je, ze to budem ja, kto ju opustil a dopustil, aby ju vsetci opustili; ze som sa proti nej dohovorila s otcom a chceme z nej spravit blazna a pod. - to si viem zivo predstavit. ako pise slniecko, ja aj sestra sme pripravene na to, ze ked sa veci daju do pohybu, nastane najvacsie peklo a najvacsie sceny, ake kedy boli - ale hovorime si, ze to sice bude extremna zataz, ale uz iba narazova (snad).
Torrah velmi ma mrzi, ze mate rovnaku skusenost. potvrdzujem vsetko, co pisete a (predpokladam) som rada, ze ste z toho vonku! cim pokojnejsie clovek reaguje, tym viac ide hysterik do vyvrtky, neexistuju spravne reakcie. pravidelne su to z jej strany samovrazedne vyhrazky - a u mna su to hlavne obrovske vycitky, ze si mama realne naozaj nieco spravi - a to aj napriek tomu, ze mi vsetci lekari hovoria, ze si nikdy nic nespravi, pretoze na to sa ma prilis rada. ale co keby nahodou... nemohla by som s tym zit. alebo puta pozornost najroznejsimi diagnozami, ktore si urci sama - bolia ju klby, tak ma urcite rakovinu kosti. ked ju boli hlava, ma urcite nador na mozgu - zo mna a z toho, ako sa k nej ja, jej dieta, spravam. ale k lekarovi nepojde. a tak dookola.