Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:12

Garfie nojo, mně bylo sedm, a byla jsem poprvé v zápaďáckým hračkářství

Online Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:17

Jinak teda my taky nevyhazujeme funkční věci, dokonce dost často používáme i ty, které jsou trochu rozbité, ale ještě slouží. Obvykle z lenosti. Momentálně pračka pere, jen když do ní praštím, ale už mám teda objednanou novou. Je jí zhruba 12, má odsloužíno.

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:49

Mohučanka No vždyť já si to pamatuju, dodneška mám v hračkářství takový zvláštní pocit závisti.... 

Online Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:51

Garfie že jo! Zrovna dneska cestou ze školky jsem okukovala přes výlohu Duplo

Online Sweet Potato
40128 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:06

dzizisketa Ponorný vařič alias punkváč!

Offline Aranel
6545 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 13:54

žluťásek Jediný, co u pračky oceňuju navíc, je odloženej start. Jinak mi Tvoje pračka připadá jako spotřebič snů

Online Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 14:00

Ja vas tady trumfnu, u nas doma se taky proridi novy spotrebic az kdyz stary nefunguje. Ale tchanum se (konecne) rozbil stary sporak MORA, jaky byl muj sok, kdyz za mesic tam stal znova! Oni si pred rokem 89. totiz kupovali vsechno dvakrat . Uz nam nabizeli nepouzite obkladacky do koupelny v hnusnem ruzovem odstinu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 14:05

U nás se občas něco fungujícího, ale nevyhovujícího, vozilo na chalupu.

Teď mě jímá hrůza kam to budu vozit a kam odvezu všechno z té obrovské chalupy.

Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 14:23

Renusatko jo tak tohle je vazne problem. talire kazdy jiny, sklenice, hrnce..teple bundy a svetry... nabytek.. stara televize.. na chalupe se upotrebilo vsecko. ted jsem z toho taky dost zoufala

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 14:30

viktorka_od splavu To jo a ještě věci, které z nějakého důvodu ani vyhodit nechceš. Nějaké výtvory naše a našich dětí nebo třeba starý nábytek, který by byl úžasný na jinou chalupu. Covid mi do toho trochu hodil vidle, protože původně jsem měla v plánu koupit něco malého a blíž u Brna a tam si přesunout některé věci. No teď nekoupím asi nic, ale možná ani neprodám tu naši.

49181 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 14:31

Renusatko tak neprodavej!

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 17:06

Renusatko Já myslela, že právě i díky Covidu ti lidi za chalupu utrhaj ruce? Na jaře všichni nakupovali chaty a chalupy.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 17:20

Renusatko jestli to chcete prodat, určitě se zájemce najde, někdy před dvaceti lety bylo spoustu inzerátu,,,vyklidim půdu,, znám člověka který vto dělal a teď kupuje na burzách a nevím kde všude, staré věci a prodává na aukru.nekdo takový by se vám hodil.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 17:24

Aranel k tomu odloženému štartu. Ja som rada, že u tej mojej sa dá nastaviť čas kedy skončí a nie kedy má začať, hlavne u dlhších programov je to super. Predchádzajúca to mala tak, že som dala odložiť na 7h a ona po 7h začala a ja som musela priratávať čas programu a to ešte ani nepísala,koľko taký program trvá.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 17:26

Renusatko U nás se taky všechno vozilo na chalupu. Posledních asi 5 let se tam snažím vždycky v létě něco vyhodit. Obec právě koncem léta přistavuje velkoobjemový kontejner, tak mám kam. Ale zas se krotím, protože kdybych měla vyhodit všechno co nechci, tak ten kontejner hravě zaplním. Letos jsem třídila nádobí, sklenice, hrnce - vyhodila jsem cca 4 krabice od banánů .

Offline Torrah
3284 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 17:29
Reakce na Mohučanka:

Garfie nojo, mně bylo sedm, a byla jsem poprvé v zápaďáckým hračkářství

​My když byli poprvé v Rakousku, tak se tam od nás jezdilo strašně moc nakupovat bílé zboží, až tak, že v příhraničním městečku měli i české prodavače. No a my si tam jeli koupit také mikrovlnku :D a protože tam bylo plno, našim dětem bylo vedro a že počkají venku. A tak stáli venku před obchodem a když jsme vyšli, tak dcera, tehdy fakt asi čtyřletá, mi ukazovala, že má peníze. Nějaký dobrý pán, když viděl, jak tam lepí nosy na sklo, jí daroval dvacetišilink. Tak si za něj pak koupili v takovém tom přístroji na dobroty nějaké žvýkačky a čokolády. A kamarád, který tam jel s námi, konstatoval: Kdybys tady nechtěla dělat machra a dala jí starý orvaný tepláky, mohlas mít na novou mikrovlnku :). Jojo, to byly ty začátky, když jsme začali jezdit ven a z každé Billy byli u vytržení.

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 17:33

Torrah Hele, moje děti občas příjdou z obchodu, že jim chyběly drobné na něco, co si chtěly koupit a že to za ně někdo doplatil. Ostuda na vsi

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 18:01

viktorka_od splavu andulka01 To není úplně chalupa k rekreaci. To je obrovský barák, bývalý zájezdní hostinec a obchod. Má to dvě patra, sklep a dvojitou půdu. Myslím celková podlahová plocha bez toho sklepa je 400 m2. K tomu je dvojgaráž vedle domu s patrem a truhlářskou dílnou. Pozemky, ale zase ne třeba pro koně nebo ovce. Je to daleko od Brna a dokud tam bydlela babička, tak pohoda, potom šla do domova a my ji tam vozili každý víkend. Teď tam 5 let nejezdíme nebo akorát sekat zahrady. Kluci tam nemají co dělat. Malá dědina, kde chcípl pes, nic atraktivního v okolí, obchod ve městě, práce málo, barák uprostřed dědiny a vlastně na samotě. A pro nás dva s manželem nereálné na údržbu. Spadne nám to na hlavu každou chvíli, počítám. Už to odkládám dva roky, protože tam jezdíme od mala, ale nemá to jiné řešení. 

Online Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 18:02

Torrah

jo, českou prodavačku v elektru si taky pamatuju!!! A taky jsme se tam poprvé setkali s dveřmi na fotobuňku...jakože jdeš proti sklu a ono se před tebou rozestoupí. To bylo něco.

49181 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 18:02

Renusatko no ta kam jsem jezdila ja byla nemlich to samy a prodala se. ted je tam penzion:-) rekreace pro rodinky s malyma detma, na to je takovy uzavreny areal fajn