Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 16:39

andulka01 Hele, nekritizuju, sama jsem byl av lecčems  blbá, jen mě zajímá - jaký byl důvod, že leasingová smlouva zněla na něj, a platila jsi ty? 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 16:43
Reakce na Krehutka:

rasaNori no já nevím, mně to prijde trochu divné kritizovat kamarádku, za to, že nemá čas na úklid kvůli dětem a nepomoct ji

​Presne a taky jsem se vzdycky na spolecnych dovolenych kamaradkam s mensimi detmi snazila pomahat (umyt nadobi, pohlidat starsi, ktere nemuselo jeste spat...). Celkove si tak ruzne pomahame. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 16:46

Isca Firma, odpis daně. Všechno má napsané na firmu, fakt všechno co lze (i nelze, ale má hustě šikovnýho poradce).

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 16:47

Lamicka přesně, přijde mi to tak normální. 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 16:49

andulka01 No to mi právě přijde divný, že ty ty splátky leasingu nechodily z firemního účtu, že to nevadilo.  

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:10

Isca tak já to posílala na jeho účet, žejo... Hele blbá, fakt. Blbá a strašně důvěřivá.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:16

Zajimalo by me, jak to mate vy, ktere mate v manzelstvi/partnerstvi kompletne oddelene ucty. Jak se pak delite o to, co kdo bude platit? A resite, aby to bylo nejak spravedlive? Treba 50:50 bez ohledu na vysi prijmu obou lidi nebo pomerove, kdo kolik vydelava? Fakt me tohle zajima.
My fungovali dlouho tak, ze jsme se stridali a snazili se to udrzovat tak, aby to bylo cca 50:50. Posledni asi rok ale mame spolecny ucet, kam kazdy mesic oba poslem urcitou castku, takze dohromady nam to udela cca nase spolecne mesicni vydaje (najem, bezne nakupy jidla, drogerie, restaurace atd.). K tomu mame pak samozrejme kazdy svuj ucet, na ktery ten druhy nema pristup.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:19
Reakce na rasaNori:

Zarinya za me. Ted kamaradka kupovala pres net knizky pro malou a jejimu muzi u stolu cinklo na mobilu ze se deje neco na uctu. Tohle mi prijde jako zlo. 

​Mně to taky přijde divný, já už jsem to tady snad i kdysi psala, jak jsem byla úplně vyjevená z kolegy, co má s manželkou společnej účet a ona jeho samostatný nákupy neustále skoro obratem kontroluje a komentuje, kde je, co kupuje a proč. Takhle třeba odmítl na služebce koupit lístek na vlak dohromady sobě i kolegyni přes appku, přestože v tu chvíli bylo o dost praktičtější, aby to takto udělal, protože by z účtu zmizlo víc peněz a žena by to viděla a vyptávala se. Já jako chápu, že zrovna tohle je nějaká patologie, co asi sahá hlouběji než jen k problematice společnýho účtu, ale stejně... Já bych si fakt připadala, jak kdybych tomu druhýmu celej den funěla za krk, kdyby mi na telefonu vyskakovaly real time notifikace a já si říkala áá, teď je v pekárně, a hele, 12:15 platí oběd, a tadyhle 20:30 notifikace z hospody, aha, zašel si na pivo! Nevim no, není mi to sympatický a raději bych měla když už, tak ještě jeden spešl společnej účet a dva oddělený k tomu. Ale jsou lidi, kterým to vyhovuje, kolegyně s manželem mají zapnutý na iphonech to vzájemný sledování polohy nonstop a přijde jim to milý, kdežto na mě jen z té představy jdou mdloby. :D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:26

Karoleena naprosty souhlas. Predstava, ze cokoliv platim a je to paralelne hlaseno jinam, to je nocni mura. O vzajemnem sledovani polohy ani nemluvim. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:26

Karoleena přesně jak jsem to četla, jsem si vzpomněla na švagrovou, s jejím mužem mají taky zapnuté sledování polohy a taky to nechápu. A to přesto, že muži vyslepičím úplně všechno;)

Online continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:29
Reakce na Garfie:

rasaNori Musíš zavést, že o děti se dělí rovným dílem!  (zrovna jsem koukala na S tebou mě baví svět....)

​no právě jsem si na to vzpomněla. Díky bohu za naši partu. Když dovali na silvestra kamarádka se třema dětma a chlapa má ještě v práci, fakt po ní nikdo nechce, aby uklidila svůj díl. Ještě ji i pomůžeme s těmi dětmi, pokud to lze. 

Ona přesně tak, ráno vstane a něco poklidi, závisí, kdo šel na kutě jako poslední. Pokud tam byla alespoň jedna ženská vypadá to o dost jinak než když zbyli kluci sami. Ani to není tak, že by uklizela sama, ale příklady táhnou.

Bože, jak mi to chybí!

Online continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:30

Karoleena já teda nesleduji takto detailne ani vlastní účet. Doby, kdy mi po každé platbě kartou pipla SMS dávno minuly. 

Online continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:32

Evaeva Ježíš,to jsem si vzpomněla na teorii tygra. A že takové ženské taky jsou a chlapi, co si to nechají líbit taky.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:32

Brioso my to neřešíme. Ani jeden nejsme na to, abychom si vzájemně počítali nějaké poměrné částky vzhledem k platům, u nás teda diametrálně odlišným. Ani u nás neprobíhají hádky o peníze. Manžel mně nějakou dobu bez řečí finančně podporoval, když jsme ještě ani manželé nebyli a já si stáhla vedlejšák na minimum, abych dokončila studium. 

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:33

My teda taky byli kdysi dost proti zapnute a sdilene poloze, ale od te doby, co jezdime na motorkach, tak si je zapiname a s tim druhym sdilime. Kdyby se neco stalo, at ten druhy vi, kde jeho polovicka lezi. Pritel si teda pak vetsinou nevzpomene, ze to sdileni ma zase vypnout, takze se vlastne vzdycky muzu podivat, kde zrovna je, i kdyz neni na motorce. Obcas to pouziju ve chvili, kdy vim, ze odnekud jede a ma v blizke dobe prijet, ale nevim presne kdy. Podle polohy mam pak odhad, kdy ho cekat.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:34

Karoleena jinx my nic takoveho nemame u spolecneho uctu.Nevim jestli to nedela kazda banka v nemecku nebo jen ta nase,ale proste esemesky nechodi pri zadne platbe.A vicemene u nas platim kartou 99%ja muz radsi penezi,ktere nebere z toho uctu.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:36
Reakce na continuity:

Karoleena já teda nesleduji takto detailne ani vlastní účet. Doby, kdy mi po každé platbě kartou pipla SMS dávno minuly. 

​no presne tak! jezis

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:36

continuity me to prave dilem nastvalo a dilem zamrzelo, doma je taky necham a delam si svoje a maximalne obcas utesim, pofoukam po padu a tak, ale nestojim jim za zadkem furt. Zatimco na chalupe, kam vedou do patra prikre mlynarske schody, ve volne pristupne kuchyni jsou na zemi uklizeci prostredky atd proste nemuzu rocni priseru nechat, at se realizuje po svem... Vecer vetsinou padam na pusu, protoze furt neco resim a fakt posledni na co mam chut je po vsech sklizet po jidle, napriklad. Kdyz je uspim tak jsem rada ze si sednu a hodim nohy nahoru

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:37

Brioso My takhle stalkujeme mamu. Nas retrivr driv zdrhal a dostal gps sledovani na obojek...a protoze uz nezdrha a je porad s ni, tak vim presne, kde zrovna jsou, nebo kdy vyjeli i s tatou na chatu/sli do hospody .

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 17:38

continuity oni to nedavno opakovali a mne z toho teda vysel dojem, ze dle autora je to chyba tech bab a chlapi chudaci.. to si teda nemyslim.