Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:35

continuity ja to ted neresim kvuli rozvodu ale kdyby se mu neco stalo. Impluz byl ta nemoznost dostat se k penezum (pokud bych je nevybrala nez by banka dostala info)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:36

continuity ale s tim bytem to neni zly napad

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:36

continuity ale s tim bytem to neni zly napad

Offline continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:42

Candance jo, no i proto jsou ty dva účty rozumné. Já si myslím, že by člověk měl mít vždy nějaké zadní vrátka, resp. Alespoň rozmysleno, co by bylo kdyby v případě nějaké katastrofy. 

Já znala kluka, co jim umřela rozvedená maminka a než se vyřešilo dědictví, měli problém zaplatit elektriku za byt. Elektrárny vůbec nezajímalo, že se řeší dědictví a vyhrožovaly odpojením

Offline continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:44

viktorka_od splavu co je placeno z SJM do majetku ve výlučném vlastnictví jednoho z manželů se musi při rozvodu vypořádat. Vůbec nemá vliv, kdy jste to refinancovali. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:45

continuity timto jsem mu taky jako prvni nastrel argumentovala. On zil v tom, ze jako disponent bych mohla v pripade nestesti dal cokoli delat s uctem a v bance ho z toho vyvedli.

Online viktorka_od splavu
49182 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:47

continuity ja se rozvadet doufam uz nebudu, spis z pohledu kdyby se neco stalo (krz D1 nespim:-(

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:53

My mame ucty oddelene, vic plati manzel, protoze vzdy vic vydelaval. Ale krome hypoteky (on) platime veci nahodile. Pri rozvodu by byl boj akorat o psa, toho bychom chteli oba . Jinak mame krome spolecne hypo kazdy neco zdedeneho pred snatkem. Ja jsem ted na MD, coz je jeste zlaty, takze za par mesicu budu mozna o oddelenych financich rikat neco jineho. 

Offline continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:57

viktorka_od splavu v tom případě by se měly ty prostředky jakoby vrátit zpět do SJM a dědit se bude jenom půlka. Na rozdíl od domu, ktery spadne do dědictví cely. 

Online viktorka_od splavu
49182 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:01

continuity aha chapu, to zni logicky

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:05

Jos my bychom se hadali o deti, ani jeden by je nechtel

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:36

Garfie Máme to podobně jako vy. Dva oddělené účty, já platím děti a chod domácnosti, muž velké nákupy třeba, já nevím, v ikee nebo dovolenou a ještě mi posílá peníze na účet.

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:41

Brioso Můj spolužák ze ZŠ je na RD už podruhé, vždycky od roku, jeho žena je soudkyně, tak možná proto. Švagr byls oběma dětmi taky, jednou od 10 měsíců, jednou později. Byl OSVČ, ale jen takové nárazovky, tak se ségra vrátila do práce. Tchán byl taky, ale švagrové byly už dva nebo tři. Zase on OSVČ, jeho žena právnička. Ale mám pocit, že si to chtěl na stará kolena užít.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:45

Brioso moje kolegyne sla po roce a pul do prace a muz zustal doma, zrovna nebyl spokojeny v praci, tak toho vyuzil. A muj kamarad byl, ale jen oficialne, zena si nechavala castecny uvazek. My ted zvazujeme, ze bych sla po 2,5 letech ja do prace a sambo by si s Tondou uzil leto a rozjezd nastupu do skolky, ale protoze vydelava o moc vic nez ja, musime to promyslet....

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:58

Candance Tak to a mne taky. Říkala jsem muzi, že při rozvodu si beru  děti každý druhý víkend. A on na to, že to teda ne, že každý druhý víkend je ma on.

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 21:04

Brioso Tak my to mame s oddelenymi ucty tak, ze platime, jak to zrovna vyjde.:-) Ale z tech stalych plateb plati celkove vic muz - konkretne  hypoteku, zivotni pojisteni detem nebo elektrinu. Ja pak stavebko, urazove pojisteni deti, obedy. Krouzky detem plati ten, kdo si vzpomene, nakupy na stridacku, ted jsem treba platila skrin na miru k dceri do pokoje ( nezanedbatelnych 26 tisic ). Dovolene platil taky ten, kdo mel zrovna v ruce mobil nebo sedel u pocitace.:-) 

Offline SunEclipse
3466 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 21:06

MaeGandal tak víkendy máte pořešený, teď ještě dohodnout, kde budou ve všední dny

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 21:10

Na MD i RD jsem paradoxně vydelavala víc, než budu vydělávat teď, po navratu do práce. Takže u nás teprve na lámání chleba dojde, auauau. Společně s koronou je to chuťovka

Offline continuity
42700 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 21:11

MP Meri a nemůžeš ještě zůstat doma?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 21:17

continuity Zní to logicky, ale jedině zadarmo - rodičovskou už jsem vyčerpala  a ten vysokej příjem mi dělala rodičovská + práce na dohodu.