MP Meri aha, to jsem nevěděla, že to jde až tak expresně.
Stěžovací vlákno
continuity rodičovskou můžeš vyčerpat myslím už za šest měsíců, pokud si před tím měla dostatečný příjem. Měsíčně můžeš pobírat cca 70% platu, tuším. Je to relativně novinka.
continuity Nějakejch 20 měsíců asi? To snad není tak expres ... dřív to asi bejvalo jinak.
Evaeva já jsem měla do dvou let, me to vyšlo na obě děti na měsíc přesně.
MP Meri to už je tak velkej? Ty jo, to jsem myslela, že je menší, hrozně to letí.
continuity já jako OSVČ to mám natažené na čtyři roky, kvůli odvodům. Ale dá se s tím hýbat snad každý měsíc.
continuity V říjnu dva roky
Letí to, ale teď už si to užívám ![]()
MP Meri letí to strašně, jen s novorozencem tomu nikdo nevěří.
Taky mám kamarádku, které manžel drží kasu a určuje ji, kolik může utratit a co si může koupit. Jednou jsme spolu byly nakupovat, koupila si 3 trička (lacina), zaplatila hotově, protože kartou by to zjistil a dvě si schovala ke mne, ze je prizna později časem, ze už by to bylo moc. I kvůli jiným věcem jsme ji radili, až jde od něho, no tak si ho vzala a ma s ním dítě ![]()
Koukám, že už jste to stihly vyřešit, já už jen dodám k tomu spoludlužnictví: Jakmile jste spoludlužníkem, musíte i po smrti manžela dále plynule posílat splátky, a to v plné výši - dokud si to s bankou nevyřídíte jinak nebo dokud hypotéka není převedena na někoho jiného... (příklad: jestliže měsíční splátka na hypotéku činí 10 tis a každý z manželů posílá 5 tis, po smrti jednoho z nich musí pozůstalý posílat splátku celou, tedy 10 tis.)
mazanajana ano, diky, jj to mi je jasne ze banka nepocka
Tiež sa chystám na strojček, za posledné roky sa mi zuby skrivili strašne. Už len čakám na koniec korony (zubárov mám v ČR). Dosť uvažujem o tom invisalign ale je to fakt palka. Ale vzhľadom k parodontitide mi klasický asi aj tak neodporúčia (len tipujem vzhľadom k horšiemu čisteniu). Sambo na to, nech si dám aké chcem. On by mi aj deťom doprial všetko (a sám si skoro nič nekúpi), na každú blbosť mi kyvne a to by nemal, lebo ja som strašne rozhadzovacna!
on by sa nechal ozbijat aj o posledné gate (a to mu aj bývalá spravila
)
Inak účty máme zvlášť a plánujem to tak nechať aj keď sa zoberieme, mám k dispozícii jednu jeho kartu, s ktorou občas platím nákupy potravín, drogérie etc. Jemu k nej cinkne smska a väčšinou sa spýta "tak málo?" (Oproti minulosti som už lepší hospodár) ![]()
Edit. Ešte dodám, že mám vlastne úspory a strojček plánujem platiť z nich, aby ste si nemysleli, že ho chudáka úplne vykoristujem ![]()
A ešte k debate o financiách. Bývalý, s ktorým sme boli spolu veľa rokov a skoro celý čas som takmer všetko finančné tiahla ja, mi raz pri debate o financiách a prípadných deťoch povedal, nech si na to nasporim!
Ale inak je fajn a aj po čase uznal, že to bol fail (vychádzame stále dobre) ale vtedy to už bol ten klinec do rakvy.
Mrakoplas Tak jestli se plánujete vzít, tak jako inspiraci dám k lepšímu svého bývalého kolegu, který se s přítelkyní dohodl, že si rovnátka pořídí oba a až to bude za nimi a oni budou mít ty krásné hollywoodské úsměvy, tak se vezmou, aby měli dokonalé svatební fotky ;o)
DruI no to by trvalo! U mňa to bude nadlho, mam to fakt krivé a najväčší oriešok je sambo, ktorý sa zubárov boji, ledva ho vždy dotiahnem na preventívku a jeho naprava zubov (po uraze) bude stáť asi tri krát toľko ako moja, sekanie kosti atď. Ja mu to aj chcem celé zaplatiť ale než ho tam dostanem a než mu to spravia (je to veľa úkonov aj na roky), budeme aj dôchodci! ![]()
DruI ale ako nad tým uvažujem, nie je to zlý nápad! On by svadbu chcel, mne sa ju nechce riešiť tak by som mu to mohla dať ako podmienku, že až s hollywoodskym úsmevom :) By sa možno konečne na tu rekonštrukciu donútil ísť.
Emerald
Pokud jsou k tomuhle podmínky (i finanční), je to ideální varianta.
Prosím vás, vy kdyby jste měli dům za několik milionů po rodičích a vás partner by dal do oprav peníze v radu stotisícu, taky byste na něj půlku automaticky přepsaly? Protože tak úplně jednoznačně to nevidím. Druhá věc je, že by si měli tyto věci nějak domluvit a vypořádat a to hlavně proto, ze nejsou manželé.
Asi dva roky po svatbě na nás oba připsali dům manželovi prarodiče, oni měli už tenkrát každý ideální polovinu. Nevím přesně kolik byl odhad, ale manžel dědickou daň neplatil vůbec a já asi čtyřicet tisíc, je to už bezmála 30 let zpět. Větší část manželství jsme měli společný účet, psaný na manžela, kartu jsem měla já. Nikdy mi nebylo předhozeno, nebo vyčteno nic.
Sweet Potato Diskuze je už koukám jinde, ale ještě že mu chutná krupičná kaše :)
Mulen Pořád bolí? Foukám.
Dcera byla na kontrole v úterý, všechno dobrý, jen ten jeden zub, co jí otáčejí, ji bolel ještě včera večer. To jí ovšem nezabránilo ve vyplenění krabice lineckého (podle hesla sama jsem si upekla, sama si i sním)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my