Divila jsem se, jestli UŽ nemá vlastní účet, a ona na to, že samozřejmě má
já to teda chápu jako že nový, založený po smrti manžela
Divila jsem se, jestli UŽ nemá vlastní účet, a ona na to, že samozřejmě má
já to teda chápu jako že nový, založený po smrti manžela
moora Podle mě jde o to, abys ten účet nevybrala, teoreticky co na něj pribude (tvoje výplata třeba) po smrti je tvoje, ale je to jen taková moje laická představa.
pockejte, jakoze ja si v manzelstvi zalozim ucet, manzel zemre a ja se svym uctem nemuzu nakladat? Chapu, ze ne se spolecnym, ale s mym?
viktorka_od splavu moora jj, pokud je nový, tak to pochopitelně nedává smysl ani mně. :-)
Garfie penize tvoje vlastni nejsou, trochu divny je, kdyz ani ty deti;-)
viktorka_od splavu ja momentalne ne,ale budu
a muj nebude muj, uz jsem jelen, asi mam covid mlhu i v praci jsem jak ve snu
viktorka_od splavu No právě!!! ![]()
Candance No teoreticky to tak je. V praxi ale notář v bankách zjišťuje jen účty vedené na jeho jméno, takže pokud se nepřiznáš, zřejmě na to nikdo nepřijde....
continuity já to pochopila tak, že jde o účet sice vlastní, kam si ale dávala prostředky získané během manželství, které jsou ale pořád v sjm a proto teď bloklé.... sjm smrtí samozřejmě zaniká a pokud je to jinak, než jsem pochopila, tak beru zpět...
nolita ale to by znamenalo, ze kazdy vdovec/vdova by mel do ukonceni rizeni blokovany ucet a to tak opravdu je?
Candance praktické dopady neznám, a nevím, jak to chodí... nicméně prostředky získané během manželství (s určitými výjimkami) spadají do sjm, a je jedno na čím účtě jsou, pokud si to ještě neošetříte jinak, takže pak po smrti budou částečně předmětem dědictví - takže mi přisla ta blokace logická... (i když v tomto případě to bylo asi jinak)
Candance Ano, můžu dosvědčit, už pár vdov to v mém okolí řešilo, jedna se ocitla dokonce fakt v problémech a pomáhali jí v práci. Jinak pochopitelně platí moje rada výš, nebo mít prostě doma někde zašitou pro jistotu hotovost.
Garfie mně to přijde divný, že nemůžu disponovat s účtem, který jsem si založila až jako vdova, vždyť SJM už v tý chvíli neexistuje, úmrtní list mám v ruce. přece nemůžou dotyční žít ze vzduchu a vůně květin až do doby - jaký vlastně? ukončení dědického řízení? - když všechny jejich "nové" peníze spadají do SJM, ktetý už neexistuje...
a žiju v domění, že i s manželovým účtem, pokud jsem disponent, můžu po jeho smrti nakládat, jen se pak ty pohyby zohlední v dědickém řízení. ale zatím jsem takovou situaci řešit nemusela, tak možná, že je to jinak
Candance to by me take zajimalo.
Garfie u nas by me podrzela rodina nez by se pripadne dedicke rizeni vyridilo. Ale byla by to fakt sranda, radsi nemyslet...
moora Jo, s tím souhlasím, taky myslím, že pokud ho založila po smrti muže, je její.
Ale s tím manželovým nakládat fakt nemůže (pokud není nějaká změna). Ony občas vůbec vznikají komplikované situace. Třeba mojí sestře se nedařilo asi dva roky přepsat elektřinu, smlouva byla na mého zemřelého tátu. Pořád tvrdili, že smlouvu musí vypovědět bez ohledu na cokoli, bylo to docela vtipný.
MP Meri eltodo asi jezdi hodne, co?
Odhaduju to tak na každý druhý den. Víkendy se neplatí. Svátky nevím, možná taky ne. Já to ani nechci počítat, to může být fakt strašný průser. Jsem na samba hrozně naštvaná, ačkoli chápu, ze se to muže stát každému ... to zpoždění, se kterým ty pokuty chodí, je v tomhle případě dost na hovno ...
moora tak na toto jsem se ptala v bance (jak jsem psala nedavno mame jeden spolecny a ja jsem disponent). Muzes ho vybrat, nez dostanou oznameni o smrti ze soc. Pak ho obstavi. Pokud jsi to vybrala, jde do dedickeho tak jako tak hodnota uctu v den smrti. Ale ty se pozdeji uz docasne k zadnym penezum nemusis dostat a pokud se dedicke vlece. To je ten duvod, proc jsem se rozhodla zaridit si vlastni ucet a ted vidim, ....
rasaNori Tak ono to tak většinou dopadne, v rámci rodiny se to nějak zvládne, myslím, že pokud to není nějaký komplikovaný případ, dědické řízení probíhá i poměrně rychle, třeba do dvou měsíců, ale i to může někomu dost zkomplikovat život.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.