Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 17:51

Catherinne To je strašný! Jak to máte v Praze, máte za sklem nějaké rezidentní karty, nebo jak? Nedovedu si předsavit, že vidí rezidenční kartu, tři dny prošlou-a odtáhnou auto!! 

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 17:58

Garfie když se to stalo, cca 2 roky zpět, byly tenkrát karty na skle, takže si to ten měšťák fakt přečetl, že to je propadlé 3 den, mohl nám tam dát ten pokutový bloček... teď je to přes RZ (SPZ), jezdí takové to auto se spoustou kamer a elektronicky to jde do systému.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:01

Garfie Odtahy jsou v Praze dost velkej byznys, naštěstí se to už nějak omezilo, ale jednu dobu to byl fakt mazec. Vinohrady, okolo Míráku jsem tuhle napočítala čtyři odtahovky. Protože divadelní a plesová sezóna, točili se tam jak hodinky, kluci snaživí.

Offline Lenka22
2622 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:03
Reakce na Garfie:

Garfie Lenka22 No a právě kdyby ho maminka aktivně nahlásila, tak spadne do dědictví, to je ta finta. Jak jsem psala, pokud se nepřizná, má advokát minimální šanci to zjistit. 

​To "pokud se nepřizná" zní, jako kdyby se něco zatajovalo ...ale mě ani nenapadlo se o tom zmiňovat, proč taky, ani notář defacto nechtěl vůbec nic vědět. My jsme tam přišly a on už měl připravený všechny podklady z banky a pojišťoven, co bylo na tátu, a na nic víc se neptal. Nezjišťoval prostě u nás osobně nic. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:03

Catherinne To je prostě jen demonstrace moci, fakt smutný. :-(

andulka01 Strašný. Jako já chápu frustraci rezidentů, když jim tam každý večer stojí cizí auta, ale stejně...bydlení v centru má prostě výhody i nevýhody, je třeba s tím bohužel počítat. Já bydlela v centru naštěstí přesně na rozhraní 1. a 2. zóny, takže kdo neměl kartu, raději zaparkoval o ulici dál. 

Offline Lenka22
2622 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:05

Bylo to teda v roce 2018.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:06

Lenka22 Já to nemyslím nějak zle, ale prostě spadá to do společného vlastnictví. A já bych to teda s klidným srdcem zatajila, tohle by mě fakt netrápilo....:-) 

Offline Lenka22
2622 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:12

Garfie nee, já jsem to zle nebrala, jen cituji, k čemu reaguji, aby to bylo jasné, jinak já bych to taky zatajila, kdyby mě to napadlo, to by mě netrápilo vůbec, kvůli tomu se to zřídilo, aby se nemuselo čekat a máma měla z čeho žít. Že by to spadalo do společného vlastnictví, to mě netrklo ani omylem.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:13
Offline Nyarlathotep
příspěvků moje polička 08. ledna 2021 20:57

Jeste tu nezaznel par.328 zakoniku prace. Pokud zemrely byl zamestnanec tak lze nevyplacenou (vetsinou jen tu posledni) vyplatu vyzadat rovnou manzelkou/manzelem a detmi. Nejde do dedickeho rizeni. Zamestnavatel by ji spravne nesmel poslat na ucet toho zemreleho zamestnance a ma cekat kdo se o ni prihlasi.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 21:55
Reakce na Garfie:

moora Jo, s tím souhlasím, taky myslím, že pokud ho založila po smrti muže, je její. 

Ale s tím manželovým nakládat fakt nemůže (pokud není nějaká změna). Ony občas vůbec vznikají komplikované situace. Třeba mojí sestře se nedařilo asi dva roky přepsat elektřinu, smlouva byla na mého zemřelého tátu. Pořád tvrdili, že smlouvu musí vypovědět bez ohledu na cokoli, bylo to docela vtipný. 

​Kdybych to nezažila, tak neuvěřím. Dědeček zemřel před 30 lety, pořád na něj byla napsaná elektřina na chalupě. Po smrti babičky jsem chtěla elektřinu přepsat na sebe. Půl roku se to nepohlo kvůli podpisu bývalého majitele. Doložený výpis z katastru, že je to dvacet let moje, úmrtní list a nic. Pamatuju si, že už jsem řvala do telefonu, ať si zajdou na hřbitov a zkusí to a paní mi s klidným hlasem opakovala, že to asi teda nepůjde, ale že to potřebuje. Byl to až takový problém, že jsem musela přejít k jinému distributorovi, který to vyřešil za mě.

Offline Mohučanka
7350 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 22:42

Renusatko mámě se stalo něco podobného, když umřel děda, její táta. Taky chtěli jeho podpis myslím, že řešení bylo podobné, nechala doběhnout smlouvu a pak to přehlásila. Ale dost ji to štvalo, je takový typ, že všechno musí být "v pořádku", obzvlášť pokud jde o úřady a o peníze.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 23:03

Mohučanka Renusatkototo ted resime na dome. Zatim si muz chysta jen umrtni list. Neplasim ho predem

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 23:07

CandanceU nás byl problém u jedné firmy, druhá s tím žádný problém neměla, tak snad narazíte na rozumné a inteligentní lidi.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 00:09

Jestli můžu k tomu dědictví a účtům. 

Po smrti manžela jsem ještě z jeho účtu zaplatila pohřeb a Potom, mám pocit, že za pár týdnů, ten účet zablokovali. Zablokován je až do konce dědického řízení.

Současné se ale můj účet nezablokoval, z čeho bych asi žila, ze, ale notarstvi si v bance zjistilo, kolik na mých účet bylo peněz v době úmrtí. A ty peníze pak spadly do dědického řízení. 

Krátce před manzelovou smrti jsem si koupila auto za peníze z pronájmu mého bytu. I to padlo do pozůstalosti. Kdybych auto nekoupila, padly by tam peníze. A to přesto, že byly z mého bytu, který jsem měla ještě před manželstvím a manžel striktně trval na mem bezvýhradnem disponovani mými penězi. Naprosto odmítal, abych je použila na něco společného, protože jsem si měla šetřit na auto, bez kterého se neobejdu.

Takže v dědické řízení v podstatě získám svoje vlastní peníze a svoje vlastní auto..  Poněkud absurdní, ale co nadělám.

Ale rozhodně by neměli blokovat účet pozustaleho, který musí mít na živobytí. Navíc jsem v té době pořád jen něco platila. Pojistky, převody, doplatky apod. Strašně to bylo.

U tech převodu chtěli úmrtí list. Jenže ten taky nemáte hned, takže jsem posílala doklad o prohlídce těla zemřelého z patologie. Jinak mi nechtěl třeba Tmobil zrušit jeho smlouvu.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 00:49

Dadoo To je smutný tyhle finanční starosti. Dřív to nebylo zvykem, ale v určitých případech je na místě předmanželská smlouva. Nebo i manželská, ta se (pokud se nepletu) dá uzavřít kdykoli během manželství a majetek si rozdělit. SJM, zvlášť  pokud není poslední vůle a jsou složitější vztahy v rodině, může dědictví dost komplikovat. Držím ti pěsti.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 03:51

Dadoo proboha a to se pak musis o svoje auto a svoje penize rozdelit pripadne s jeho detma? Ja teda fakt koukam, jaky mezery jsem mela, tohle mi nikdy nedoslo!

Offline rysamona
1104 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 08:30

711990 tak tohle presne ted resim se sestrenici. Maji dum napul a ona si spori na stavebku aby ho mohla vypatit. On je tedy hrozny nerad, penize neda ani na energie a vyzira ji lednicku(tohle je smazrejme spicka ledovce) a ja ji rikam, ze ty penize ze stavebka spadaji do sjm, ze to musi prevest na treti osobu (dceru)a pak nebudou i kdyz on se na nich prokozatelne vubec nepodili

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 09:34

rysamona jestli to dobře chápu, tak si sestřenice šetří aby mohla vyplatit manžela, až se s ním rozvede? no tak to nedělá dobře a měla by se poradit s právníkem, když tobě nevěří. ten chlap vypadá že ji jinak stáhne z kůže..

711990 ano přesně tak

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 09:59

711990 jo. Kdyby nebylo jiné dědictví, tak bych musela půlku z ceny auta dát dceři. Když je, stejně si ho počítáš do toho svého podílu, takže si ho vlastně zaplatis znovu