MaeGandal no to jsem si myslela,ze za zivota si muz poridi dum a napise na novou zenu(coz mu nikdo nemuze zakazat)a pak samozrejme to dite z prvniho manzelstvi je ze hry venku.
Stěžovací vlákno
Garfie ja nikde netvrdim,ze je to fer.Jisteze neni.
Garfie myslim, ze je nejake poradi nepominutelnych dedicu, ale presne nevim.
viktorka_od splavu co vsak jo?
no že jsem nepsala nikde výslovně o závěti, ale co ten dotyčný zanechá blízkým, jde řešit před i po smrti
Zarinya Však jasně, to nebylo myšleno na tebe, spíš obecně. Je to smutné, někdy by možná bylo lepší, kdyby člověk všechny peníze rozfrcal před smrtí! ![]()
Garfie ja bych prave takovemu prala,aby ho jednoho krasneho dne ta krasava vyhodila na ulici.
A ano je to i pripad exmanzela a meho syna.
Garfie a teď mě napadla úplná morbidita - co by se stalo, kdybychom zemřeli společně (třeba v letadle nebo autě atak)
Zarinya Tak to je smutný
(pro syna teda, ale jestli se dostal tvůj ex do podobné situace, tak dobře mu tak!)
Zarinya Však jasně, to nebylo myšleno na tebe, spíš obecně. Je to smutné, někdy by možná bylo lepší, kdyby člověk všechny peníze rozfrcal před smrtí!
![]()
Garfie zatim ne,ale bozi mlyny....![]()
Zarinya
Ok, tak držíme pěsti!!
viktorka_od splavu Ty jo, to je zajímavý...ale podle mě by prostě dědili vaši dědici rovným dílem? Vlastně by to tím pádem bylo nejspravedlivější (v tom významu vlastní vs. nevlastní a pro koho je výhodnější, když macecha/otčím zemře dřív....)
Garfie manzelka není nepominutelný dědic
Garfie Manželka není nepominutelný dědic, tu lze závětí úplně vynechat.
Edit: Nepominutelnými dědici jsou jen děti, případně jejich potomci.
Garfie tak ten manžel bude pořád mít tu svou půlku, takže i tak v poho:-) myslím že to může být užitečný pro případ, že by měl jeden z manželů nějaký jen svůj majetek, třeba to dědictví po pra/rodičích, že ho může pak nechat rovnou dětem
Garfie a teď mě napadla úplná morbidita - co by se stalo, kdybychom zemřeli společně (třeba v letadle nebo autě atak)
Nedědili byste jeden po druhém a rovnou by to přešlo na vaše dědice.
viktorka_od splavu
Já to tak i myslela, vlastně tím vynechá ty jeho děti, ale nepřipraví je o jeho dědictví, jen jim nepřidá ze svého, nebo jak to říct. Vlastně by se mi to asi líbilo i na ten náš případ-jak mojí sestře připadl celý dům po rodičích, byla bych ráda, kdyby ho odkázala mým neteřím (nebo případně zpátky mamince), nic proti švagrovi. ![]()
Aleanor takže co je v sjm tak by se napůl rozdělilo mezi jedny a druhý děti a to ostatní by připadlo těm vlastním dětem, chápu to dobře?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my