Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:06

Mám v okolí sousedy. Muž se jako velmi mladý rozvedl a ex mu bránila ve styku se synem. Oženil se znovu a zase syna. 

S prvním synem se o kontakt, jako už dospělým, snažil, ale on neměl zájem. 

No a teď, je mu přes sedmdesát, převedl veškerý majetek na svou manželku, aby první syn nedostal nic. Všechno, co mají, vybudovali se svou druhou ženou. S prvním synem se v podstatě přes čtyřicet let neviděl, ač se kdysi snažil. 

Je nefér převést majetek na ženu a tím prvního syna úplně vyřadit? 

Mne to nepřijde.

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:07

viktorka_od splavu Přesně tak.

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:14

Dadoo Zrovna neprojevování zájmu je zákonným důvodem k vyděddění.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:16

Dadoo tak urcite zalezi na vztazich v rodine.Ale pokud to udela ucelove nebo protoze ho k tomu nova zena premluvi tak kazdopadne.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:17

Dadoo My jsme tohle měli v rodině, táta měl dceru z prvního manželství, 30 let se neviděli, posledních 20 let byl táta po těžký mrtvici, a ani jednou ho nenavštívila. Věděli jsme, že po něm bude dědit část chalupy, ale převod jsme neudělali, bylo by nám to přišlo, no... takový nízký. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:21

Aleanor a jak dlouho to musi trvat?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:25

V podstatě úplně to samé udělal můj vlastní otec, když se podruhé oženil. Další děti neměl, o nas se ségrou nejevíl naprosto zadny zajem.

A když zemřel, dozvěděla se máma, že všechno za života převedl na svou manželku a její dceru. 

Ale, jak říkám, ten zájem nebyl z jeho strany. Prostě nás skrtnul že života. 

Kdyz jsem odmaturovala, dostala jsem předvolání k soudu, protože chtěl oficiálně potvrdit, že na mě už nemusí platit. A chtěl to hned od července. Soud mu to tenkrát zatrhnul a stanovil, že prázdniny zaplatit ještě musí. No.. Tatínek k pohledání. 

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:30
Reakce na Candance:

Aleanor a jak dlouho to musi trvat?

​Ta formulace je něco jako "neprojevuje opravdový zájem, jaký by projevovat měl". Takže těžko říct, jak by to dopadlo, kdyby se vyděděný chtěl soudit..

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:33

Dadoo Tohle jsou vždycky takové komplikované situace....bylo by hezké, kdyby každý žil v primární rodině a i ta dědictví by byla jednodušší. :-) S těmi rozbořenými vztahy do toho vstupuje spousta hledisek, není to vždycky úplně nalajnovaný, to je jasný. 

Offline tina
6288 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:12

Už je to pár dní, co odešel Alexis Laiho. Pro mě geniální kytarista a s ním taky návrat do gympláckých let a metalových spárů

https://www.youtube.com/watch?v=bWx_GyTLGmQ

Offline tina
6288 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:21
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:42

Jak se tady bavíte, tak jsem si vzpomněla na případ z okolí z nedávne doby. Jeden kamarád se rozvedl, se ženou a dětmi se vůbec nestýkal, dokonce i s alimentama byl problém a moc neplatil, jestli vůbec někdy. Dávno už jsou dospělí. Potom si našel přítelkyni, koupil dům a začali ho opravovat. Společné dítě neměli, jen ona své o kterém ještě tvrdila, že se o něj stará jako o vlasní (trochu paradox). Do domu nastrkal ještě hodně peněz za těch 15 let co spolu byli, tak i ona. Potom celkem hodně nečekaně zemřel a vše zdědily děti z prvního manželství. Na jednu stranu to beru tak, že přítelkyně s holým zadkem přišla, ale v první chvíli to pro ni byl pořádný šok, že není žádná závěť. Přišla i o to, co do toho domu dala, protože všechno bylo vedené na nej a všechno šlo na opravy z jeho účtu. 

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:49

Renusatko no.. jedna věc je s čím pani přišla, a druhá, že za tu dobu co spolu žili prostě ten dům asi zvelebovali společně (tzn žádné úspory) - a o tohle všecko přijít + o domov + kolikrát to vše na starý kolena musí být těžký. já mám taky odstrašující příklad v tomhle ve známé, která se nakonec psychicky i fyzicky úplně rozložila - v důchodovém věku skončila sama v nájemním bytě, bez peněz či majetku, a byla nucená pracovat na plný úvazek, aby to ufinancovala. nejdřív to zvládala, ale když už byla blíž 70 než 60 tak už to prostě nešlo, ty nároky byly vysoké a ona to nedávala

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:09

viktorka_od splavu Protože já jsem spíš kamarádka jeho první ženy, tak jsem malinko zaujatá. Vím, čím si prošla ona, s malýma dětma, sama a bez alimentů, bez babiček, protože neměla rodiče. Jak musela celý život šetřit a dělat po nocích, aby se postarala a později i kluci po brigádách. Taky jim ta přítelkyně ani nedala vědět, že jim zemřel otec a šla za nimi až zjistila, že je průšvih a že nebude nic dědit. 

Jinak máš ale pravdu, že je to strašné i na tu opačnou stranu. Ukázalo se, že on byl asi opravdu nemožný, protože by mě nikdy nenapadlo, že něco nesepsal, když se nevzali a něco budují. 

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:20

Cesty Páně jsou nevyzpytatelné. Je třeba se starat.

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:20

Renusatko jako to že se chlap nepostará o své vlastní děti to nechápu, je to hnus. a že se nepostará o ženu, se kterou prožije celý život a která se dost často o něj v tom stáří stará, to teda taky.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:31

Renusatko aspon pro nekoho nekde bozi mlyny melou. Ona si zila 15let nad pomer,protoze on neplatil vlastnim detem,ale jejimu, a nevadilo ji zit s hnupem,ktery opustil vlastni deti (to je pro me nepochopitelne).za teto situace nevidim zadny duvod k litosti vuci ni.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:36

Jiná Realita Tyjo, to jsou dost drsne soudy...ale v podstate souhlasim. Clovek nevi, kam ho zivot zanese, ale kdo zije s takovym "charakterem", tak to o necem trochu vypovida.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:47

Jos ja pro nektera jednani proste nemam polehcujici okolnost. a opustit vlastni male deti je jedna z nich.muzes nenavidet toho druheho rodice,vyhybat se mu,ale decka za to nemuzou a to tys je na svet privedl. a kdo zije s clovekem,ktery takova pro me neodpustitelna jednani provadi,je pro me na uplne stejne urovni.ja vim,ze v tomto na lidi pusobim nelidsky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:49

Už tu o tom dedení tak dlho píšete, že som si povedala, že tu svadbu sambovi asi budem musieť naozaj odkyvat . Lebo podľa našej aktuálnej situácie budú dediť všetko naše deti bez možnosti ich ukratit a ja nič. Každý sme mali svoj byt, tie sme predali a kúpili nový, je len na samba, lebo bral časť aj pôžičku a ja na MD by som mu pokazila úrok. Ale investovala som doňho aj ja. Spoločné auto je napísané tiež naňho (lebo mne sa ho nechce riešiť :)). Po jeho smrti nemám nárok na nič. Zdedia to síce naše deti ale čo keď sa má rozhodnú v ich 18 vykopnut, že áno .