Jiná Realita přesně to si říkám, od té doby, co mám dítě, absolutně to nechápu. I jako neslyšící bych měla velký problém. Je to obdivuhodné.
Stěžovací vlákno
Mrakoplas Jako dva jeste ,,beru,,. Ale tam byla pani sama, partner ji opustil, nebyl to staly partner. Jiná Realita Taky jsem si rikala, ale casem jsem si uvedomila, ze ten novorozenec je jeste v klidu, protoze sam nedela blbosti a jeste dost spi, neni ani narocnej na ziskavani novych vjemu. No fakt si na to casto pri ruznych ukonech vzpomenu
eeny-meeny Jo je, diky moc. Ja tu pani prave I potkala v Podoli, tak I o to vic se mi to nejak zaseklo do mysli. Radiozurnal posloucham, mohla bych na to nekdy narazit. No presne to si rikam, kdyz jsem mela toho novorozence, tak.jsem si rikala ,,ty jo, jak ho koupe,,. Ale oproti lezoucimu diteti, co leze do vysek atd atd. to byl asi cajicek...
Jiná Realita Tak ten člověk je zvyklý se předtím starat o sebe, pohybovat se v domácnosti, není to tak, že by mu zavázali oči, do náruče strčili mimino a starej se
ale samozřejmě to není jednoduchý.
Lezoucí v takovém tom "nemyslícím" období dostane (třeba) na kotník rolničku.
Karja Ja na to narazila nahodou pri ceste do prace. Davaji to rano pred devatou. Je to fakt zajimavy, ta pani je skvela. Pro me bylo obdobi kolem roku nejjorsi, kdyz ty deti zacnou chodit a clovek je musi porad hlidat. Predstava, ze to dite nevidim...ale ona to urcite da.
Aranel tj, ale zase když vidíš, tak tak různě mimoděk vnímáš potřeby dítěte, i když žádné zatím nemáš. vidíš, jak vypadají dětské oblečky, jak se to zapíná, jak vypadají plenky, jak vůbec vypadá dětský kočár a sedačka. když jsi slepá, tak se naučíš postarat sama o sebe, ale jak vypadá svět novorozenců, spíš netušíš, pokud třeba sestra nebo někdo blízký příbuzný nějakého neměl a nevyprávěl ti, nemohla sis sáhnout a podobně. nebo jak pak nevidíš, že dítě blinká, je počurané...no prostě mně úplně vstaly chlupy při představě, jak moc těžký to musí být.
eeny-meeny Ja teda o ni nepochybovala vubec, spis me to zajima, jak to prakticky dela a jak velkej zaprah to musi byt. Skutecne si to nedokazu predstavit.
Jiná Realita Presne, nevidis, zda nekde nevisi hlavou dolu, zda nema v puse neco, o cem nevis, ze je na zemi atd atd.
Karja Neni to ta slepa pani ze serialu CRo "Mamou potme"? Pokud ano, tak sel minuly tyden kazdy vsedni den v 8:50 na Radiozurnalu a urcite bude na webu. Z toho, co jsem slysela, to zvlada. A jsou tam ruzne zajimave detaily, ktere ti ale prozrazovat nebudu.:-)
Edit - koukam, ze jdu s krizkem po funuse, jsem ty dalsi posty necetla...
Jiná Realita zrovna na zjisteni pocurani a pokakani oci moc potreba nejsou. Spis si vubec neumim predstavit v nekterych pripadech likvidaci toho druheho po hmatu, ble. Ty mrnata se dokazou zliskat az na zada.
Kdyz ctu ty pribehy, tak si musim obejmout ty moje darebnice. A rozmyslim se ty "vtipne" prupovidky, ze po rozvodu se budeme soudit o deti, aby je mel ten druhy, nebo ze kazdy si vezmeme jednu.
Protoze me doted nenapadlo, ze by to nekdo delal ( spis jsem o tom neuvazovala)
Kokoska no ony dokáží jaksi pokakat i všechno okolo ![]()
ne, fakt se skláním před ženou, která je nevidomou matkou, a ještě víc, pokud je na to sama.
Moje učitelka klavíru byla slepá a její muž slabozraký - viděl snad jen obrysy. Měli dva zdravé syny. Tím, jak jsem ji už jako malá znala (byla to sousedka v ulici), tak mi to ani nepřišlo divný. Zvládala všechno. Já chodila na hodiny k nim domů. Měla uklizeno, občas mi nabídla bábovku co pekla, ukazovala mi svetr co plete atd. Co mám cvičit mi psala na psacím stroji a listy mi sama zakládala do deníčku. Po bytě se pohybovala jistě a bez hole. Prostě mě jako malou holku vůbec nenapadlo, jak velký má handicap.
Holce s kterou jsem seděla v ZŠ umřel táta a nový manžel její matky si vymínil, že ta starší dcera půjde do děcáku, že jí doma nechce. Naštěstí se jí ujala její babička a " vychovala " ji. Kdykoli jsme vyplňovaly něco o rodičích, vždycky strašně plakalaa mně jí bylo strašně líto. Ale nakonec to dopadlo dobře. Má hezkou rodinu, tchyně s tchánem se v ní viděli. Spravedlnost existuje. I když jen asi v tomto případě.
Sestra mojí kamarádky taky nechala dítě rodičům a odešla. Chtěla mít volno, pro svoje nápadníky a dítě v bytě jí zavazelo. Občas za ním přišla, ale ani se nenamáhá jim něco platit. Druhá její sestra má dítě v děcáku. Někdy nechápu, že se to v normální rodině tak zvrtne. Rodiče spolu vychovají tři dcery, jsou úplně normální rodina. Jedna z těch dcer je normální a dvě dají přednost chlapům.
Mýho spolužáka nechala máma u rodičů. Po porodu přijela k rodičům a po šestinedělí se sebrala a odjela domů pracovat. Za krátko její muž emigroval. První slib byl, až půjde syn do první třídy, tak si ho vezme k sobě. Těch slibů bylo víc. Ze spolužáka se stal kamarád a často chodil k nám. Moje máma ho občas pohladila, objala a on se jednou rozbrečel a řekl, jak hrozně mi tu moji maminku závidí. Moc jsem to tehdy nechápala, vždyť ta jeho je tak slavná a známá. Až později jsem to pochopila. Babička s dědou na něj byli moc hodní, ale přece jen to byli prarodiče. Pak se těšil, že až dokončí základku, tak už určitě si ho máma vezme. Nevzala, protože měla opět nového muže a syn se nehodil. To ho tehdy ranilo asi nejvíc. Bylo by toho ještě na román, ale ne moc veselej.
Jiná Realita Evaeva Kdysi davno jsem videla nejaky lehce casosberny dokument prave o rodicich s ruznymi postizenimi, byl tam i jeden slepy a jeden hluchy par, to stejne postizeni meli vzdy oba a k tomu zdrave dite/deti. Nejvic mi utkvelo, jak ti slepi rikali, jak strasne narocna musi byt pece pro ty hluche, kdyz ani neslysi, ze dite place, a naopak jak ti hlusi litovali slepe, ze musi byt strasne to dite hlidat, kdyz nevidi, co dela. Takze v ramci toho sveho postizeni to zrejme zvladaji dobre ![]()
Zemřel David Stypka
Nevěděla jsem, že byl nemocný. Měl krásný hlas.
Mala som žiačku, ktorej rodičia po rozvode si deti rozdelili, ona ostala s mamou, jej brat s otcom. Bývalí blízko seba, aj chodili do jednej školy.
K naší dětské lékařce chodila slepá maminka, potkala jsem ji, když měla jedno dítě v školkovém věku, vodila ji na kšírech - nebo holčička vodila ji? Asi obojí. Pak měla i druhé. Asi vše zvládala dobře a v pohodě, podle reakcí doktorky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my