Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 15:19
Reakce na letfenixa:

Mala som žiačku, ktorej rodičia po rozvode si deti rozdelili, ona ostala s mamou, jej brat s otcom. Bývalí blízko seba, aj chodili do jednej školy.

​Mne pobavili moji rodice pod tihou tehle diskuze.Vcera si jeli pro kote k panovi,ktery pred pul rokem nasel na poli dve asi mesicni kotatka.No tak si rodice privezli oba dva,prece nebudou odtrhovat sourozence.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:15

Zarinya ze stejného důvodu jsme si přivezli dvě koťata. Sice nebyli sourozenci, leda po kocourovi, ale vyrůstali ve smečce koťat asi od 4 koček. Jednomu by bylo určitě smutno.

Mě z větší části taky vychovávali prarodiče. A nikdy jsem nechtěla žít s matkou. Nejraději jsem byla co nejdál od ní, babičce jsem říkala mami. Opravdu jsem se necítila jako chudák, prostě to tak bylo, tečka. Někdy to dospělí řeší víc, než děti, bych z vlastní zkušenosti řekla. Dřív to nebývalo zas tak vzácné, rodina měla třetí dítě, neuživila by ho, tak šup s jedním k bezdětné tetě.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:24

Mirka pro me je to,ze dite skonci u prarodicu jen dobra varianta.Myslim,ze neni potreba citit nejakou ujmu,i si myslim,ze to dite to bere normalne a zacne treba hlodat cervik az kdyz to treba zacnou resit spoluzaci ve skole.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:32

Pinot Noir o jeho nemoci jsem vedela od znamych, ale vcera me ta zprava v udalostech z kultury rozesmutnila. Mel krasny hlas a Andela jsem mu tehdy prala. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:43

Mela jsem spoluzacku ktere jako male zemrela maminka. Otec asi vzhledem k praci to s ni nedaval, a tak ji vychovavali prarodice, jeho tchanovci. Otec se po case znovu ozenil, vzal si pani ktera mela z predchoziho vztahu stejne stareho kluka, usidlili se v tom samem meste kde bydlela ta moje spoluzacla a spolu meli dalsi deti. Tu holku si nikdy k sobe nevzali. Ona sveho tatinka strasne miluje a o vsech sourozencich z jeho strany mluvila vzdy hezky, ale bylo videt ze je ji hrozne lito ze k tatovi chodi jen na navstevu a domov musi mit jinde. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:05

Do vedlejší třídy na prvním stupni chodil kluk, větnamec. Přistěhovali se nějak chvíli před první třídou, během první nebo druhé třídy mu zemřela maminka. Bylo to s nimi asi nějaké špatné, podrobnosti neznám. Každopádně se i s otcem přestěhoval do bytu jeho třídní učitelky, ta byla ve věku jeho babičky, pomáhala mu se školou, on ani jeho otec neuměl česky. Nevím, jak to dopadlo, ale určitě tam bydleli ještě když byl na střední. 

Online Garfie
28428 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:11

Zarinya To je hezké!!

Evaeva To je vlastně taky hezká historka, i když smutná. Paní učitelka musela být velká osobnost! 

mnum To je smutný, chudák holka. Já měla spolužačku, která měla nevlastního otce, maminka jí zemřela a ona zůstala s tím novým tatínkem. On se pak znovu oženil, vzal si takovou poměrně mladou holku, bylo jí třeba kolem pětadvaceti, když jsme byli na základce. Hodně si rozuměly, bylo to v pohodě, ale ti noví rodiče pak měli vlastního syna, začalo tam asi být nějaké napjaté, ona byla puberťačka, zkrátka nakonec odešla bydlet k babičce (své vlastní). Babička pak umřela během střední školy, ta holka odjela někam za hranice a už jsme o ní nikdy nikdo neslyšel....

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:14

Znala jsem slečnu, kterou vychovávala babička, s matkou v kontaktu byla. I jako už dospělá dost dětinsky snila, jaký by to byl u mámy ráj, babička moc přísná, babička může za její nadváhu. Nevím, jestli dokázala někdy později tenhle stín překročit.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:26

Sweet Potato tak nejak podobne to mela a asi i ma ta moje spoluzacka. Maminku si vybajila jaka (by) byla dokonala a tatu vzdy omlouvala ze nemel podminky na to aby si ji vzal k sobe. Doted porad na fb pridava vzpominky a fotky ve dnech kdy by jeji rodice meli vyroci svatby, maminka narozeniny, nebo v den kdy umrela... I moje mamka, ktera tu jeji maminku znala, to rikala, ze holka te sve mamince prisuzuje vlastnosti a pohnutky, ktere treba vubec nemela... asi to potrebuje jako nejakou berlicku

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:42

mnum to je složité, někdo to odmavne a někým to zamává. Nevíš vůbec předem, jak to dopadne. Osobně bych takové stavy už řešila se psychologem, musí to být příšerně zatěžující v dalším životě.

Já znala kluka, co chodili pravidelně na hroby jeho nenarozeným starším braskum a to bylo vždy v první půlce těhotenství. Přišlo mi to až morbidní, on byl nejmladší, kdyby o tom nevěděl od rodičů, nic neřeší. Taky si to sebou dost nesl, že proč oni museli umřít a on žije. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:45

continuity Já jsem spíš pro to, mluvit v rodině i o těch zemřelých dětech, protože pak to zjištění v dospělosti může být pěkný šok. Někdo to tu už psal a stává se to, že je narozený někdo jakoby náhradou za zemřelého sourozence, má i stejně jméno...

Online Garfie
28428 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:59

continuity Tak chodit na hrob nenarozenym detem je samo o sobe dost desive...

Sweet Potato U nas to bude naopak  Dcera chce misto Japonska zustat u babicky, takze to budu ja, kdo bude moct za vsechny nesnaze v budoucnosti, uz to vidim v zivych barvach!!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:57

Nevim do jakyho vlakna se to hodi....stiznost to neni. Rikal muz,ze kolega z prace bude mit psa z Dubaje.

Nejdriv,ze pry komplet 150eur.Rikam hmmm takze bude furt posilat penize,ale zadnyho psa neuvidi.

Tak ted uz je to 2500eur.....muz mu rika,je to podvod uz nic neposilej.On,ze ma strach,ze mu vyhrozuji.....proboha.

jak muze byt nekdo tak blbej??

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:59

Zarinya a co je to za vzácnou rasu, že ho musí importovat až z Dubaje? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 19:00

Krehutka to nevim.

kazdopadne by uz mel asi i dva papirovy za tu cenu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 19:09

To sú zaujímavé a smutné historky. Ja som mala na zakladke spolužiačku, ktora bola v tom veku asi 6-7 rokov adoptovana. Rodičia žili ale otec šiel sedieť a ju ako jedinú dala mama do detského domova. Potom sa stávalo, že ju ti bývali rodičia chodili do nášho mesta hľadať, napríklad keď sme šli s učiteľkou na prechádzku, bolo to dosť nepríjemné. No dopadlo to tak, že adoptivni rodičia sa rozviedli a to dievča sa neskor vrátilo (skôr utiekla) k biologickým rodičom. Dôvod neviem ale bola trochu problémová a adoptivni rodičia ju asi nezvládali (ale to už je skôr domnienka).

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 19:10

Zarinya tak cena se odvíjí od rasy, to těžko říct, dokážu si predstavit, že nějaká raritnejsi tolik může stát (+ náklady na dopravu). Možná si chce založit chovnou stanici. Spíš jestli to stojí za to, pro toho psa bude cesta letadlem dost stres, no.  

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 19:11

Znam taky takovy pribeh. Zena mela dceru s jednim muzem, rozesli se a dceru ve skolkovem veku u nej nechala. Zalozila dalsi rodinu, s dcerou z predchoziho vztahu se nevidala. Mela dalsi tri deti, ktere se o starsi sestre dozvedely az jako dospele. A jedna z tech "novych" dcer potom na materske potkala dalsi mladou maminku, ktera se hodne podobala jeji mame. Oslovila ji a opravdu to byla jeji sestra, mely skoro stejne stare deti. Od te doby se prateli, no s tou matkou se ze 4 deti dnes bavi jedno.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 19:14

Zarinya lidi nejsou normalni.pro me je to naprosto nepochopitelne,vzdyt ani 15lete deti by se nenechaly takhle blbe napalit.

na zlinsku frci nejake investicni letadlo,uz to bylo i na idnes,protoze nejaka osoba rozumu mdleho si pujcila asi 3/4milionu (!!??)aby ho prevyhodne imvestovala ...ma dve male deti,zaridila jim super budoucnost.

Chapu,kdyz to udela prvni osoba,druha....ale uz se o tom cele roky pise vsude,varuje se snad kazdy tyden,pes z dubaje je uplne stejna klasika jako americky vojak v syrii.nebo strycek z nigerie,co nahle zemrel a zustalo po nem 200milionu.

Online Garfie
28428 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 19:16

Zarinya Někteří jsou fakt nepoučitelní