žluťásek díky.
Mrakoplasasi alergii na chlad, nebo prostě deiblní zdraví, na mojem těle je zle v podstatě všechno. zatím tu ta avizovaná tuhá zima nenastala (místo toho zase sněží), ale pro mě je "zima" cokoli pod 15 nad nulou. pod touhle teplotou při delším pobytu venku ztrácím cit v prstech. pod nulou už je to pro mě nesnesitelné, a pod minus pět v podstatě smrtelné, fakt by mi stačilo nemoct si dát ruce do kapes (což se psem nejde) tak té půl hodiny a měla bych omrzliny jak z antarktidy. musím si je pořád třít nebo je mít v kapsách (a samozřejmě přitom mít ještě rukavice).
ven na dýl než půl hodiny můžu jen v botách s kožichem vevnitř.
letos se mi navíc strašně loupe a svědí obličej, mám ho rudý a citlivý, takže hádám, že ta alergie na chlad by to být mohla.
zajímavé je, že krátkodobé vystavení chladu mi vůbec nevadí, klidně můžu jít krmit kočku na terasu v noční košili a naboso v minus deseti, pokud se vrátím do tepla do pěti minut. ani se proto nemusím nijak polárně oblékat do práce, protože tam přijedu autem, a i na schůzky kamkoli to stihnu do těch deseti minut. ale i krátká vycházka se psem pro mě přestává být snesitelná. každý rok je to horší.