Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 01:36

žluťásek díky.

Mrakoplasasi alergii na chlad, nebo prostě deiblní zdraví, na mojem těle je zle v podstatě všechno. zatím tu ta avizovaná tuhá zima nenastala (místo toho zase sněží), ale pro mě je "zima" cokoli pod 15 nad nulou. pod touhle teplotou při delším pobytu venku ztrácím cit v prstech. pod nulou už je to pro mě nesnesitelné, a pod minus pět v podstatě smrtelné, fakt by mi stačilo nemoct si dát ruce do kapes (což se psem nejde) tak té půl hodiny a měla bych omrzliny jak z antarktidy. musím si je pořád třít nebo je mít v kapsách (a samozřejmě přitom mít ještě rukavice).

ven na dýl než půl hodiny můžu jen v botách s kožichem vevnitř.

letos se mi navíc strašně loupe a svědí obličej, mám ho rudý a citlivý, takže hádám, že ta alergie na chlad by to být mohla.

zajímavé je, že krátkodobé vystavení chladu mi vůbec nevadí, klidně můžu jít krmit kočku na terasu v noční košili a naboso v minus deseti, pokud se vrátím do tepla do pěti minut. ani se proto nemusím nijak polárně oblékat do práce, protože tam přijedu autem, a i na schůzky kamkoli to stihnu do těch deseti minut. ale i krátká vycházka se psem pro mě přestává být snesitelná. každý rok je to horší.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 08:18

Jiná Realita to loupání by alergie mohla být, trpí na to dcera, od 5 stupňů musí mít rukavice, jinak je má jako struhadlo, rudé a bolavé. Ještě mě napadlo, zda máš dost železa? Nedostatek taky může způsobovat zimomřivost. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:01

Jiná Realita co takové ty gelové polštářky, co hřejí, do rukavic? tohle na mne vypadlo, když jsem hledala, jak se to jmenuje. Je tam plíšek, který se prohne, pak nastane nějaká chemická reakce. Po použití se dají ohrát do vody a změní se zpět na gel, takže se dají používat opakovaně

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:05

Jiná Realita mam perovy rukavice z cosu, mivaj je tam kazdej rok. Maj uvnitr bavlnenou podsivku, pak je to peri a zvrchu jemna kuze

Offline Pinot Noir
29768 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:06

Jiná Realita tím odkrvením prstů a úplnou ztrátou citlivosti v chladu trpí moje máma. Často to souvisí s neurologickým problémem, cévním, a dalšími (u mámy výhřez plotének a srdeční vada). Ale mně se to teda děje taky, zatím jen poslední články ukazováčků, ona mívala bílou úplně celou ruku).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:07

Jiná Realita na venčenie by si mohla nosiť vyhrievané rukavice, prípadne i vyhrivané vložky do topánok. No a na tvár asi najlepšie nejaký dobry ochranný krém, kuklu ( i tie sa už robia vyhrievané) a čiapku až na uši, možno i baranicu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 10:29

paktofonika 711990 asi jsem mela dodat,ze moje rukavice musi byt praci,protoze mam tu hyperhidrozu:/kozene nosim leda na paradu do divadla,kdyz jdu tech pet minut od auta.

Protoze v pripade,ze mi je na ruce prumerne teplo,stale se extremne poti,i v zime.zadne vyhrivani,to mam vyzkousene,pak se mi poti ruce i nohy.polstarky muzu mit jen v kapsach(tudiz se psem ne).kdyz jdu ven,musim si rukavice nasadit,az mi mraz zastavi poceni,protoze driv by to zpusobilo,ze si promacim rukavice a pak budu chodit ve zmrzlychaneb zivot v osobnim pekle.

Pinot Noir to je myslim raynauduv syndrom nebo rayunaudova nemoc.znakem je prave to belani. Mne ruce nebelaji,jsou normalni,a az to zacne bolet,tak rudnou.

Offline Kokoska
34649 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 10:41

Jiná Realita zkus na oblicej lyzarskou kuklu, mam z merina a je to fakt rozdil s ni nebo bez.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 10:43

Jiná Realita péřový rukavice mívají v outdorových shopech, decathlonu...

ještě ruce v kapsách a pes: nepomohl by bederní pás, že bys ho připnula k němu, přípedně dlouhé vodítko zapnout přes ramena a hrudník jako crossbody kabelku?

Offline Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 11:43

Jiná Realita Hledej v outdoor shopech, zkus Hannibal třeba. A do rukavic ještě rukavice-vložky, co odvedou vlhkost. Ty jsem teď koupila v Moira.

Elektrické vložky do bot máš? Bez těch bych já taky nepřežila.

Offline Pinot Noir
29768 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 11:46

Jiná Realita aha, pardon, blbě jsem to pochopila.

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 12:30

Jiná Realita 

Mám podobnej problém, kdysi pro mě bylo utrpení lyžovat - než jsem vystála frontu na vlek a vyjela nahoru, měla jsem úplně odkrvený a zmrzlý nohy i ruce (bílý prsty incl.)... na dřevěnejch, necitelnejch končetinách se moc dobře lyžovat nedalo  Říká se tomu Raynaudův syndrom... nevím jaká je léčba (já prostě přestala lyžovat ),ale zkus třeba jednoduše střídat vodu teplou a studenou při mytí rukou, na nohy při sprchování... ať se ty cévy vytrénujou

A mně se to už dlouho nestalo zaplaťpámbu, tak mají asi pravdu, že po menoupauze se to zlepší. Tak se těš

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 12:46

barbucha ja se kazde rano cela sprchuji ledovou vodou,ale efekt to teda nema.

Akorat prijdu do pekla,protoze kazde rano nadavam a proklinam svet

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 12:53

Jiná Realita 

Vono by se to mělo víckrát vždycky prostřídat Zkus aspoň ty ruce, třeba pokaždý pětkrát... ale je to děs, už jen vizuálně! Si pamatuju ty ruce mrtvoly

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 13:39

barbucha  A pak po příchodu do tepla mi to pak zas zčervenalo, někdy jsem měla prsty u nohou tmavě fialové. A nemuselo být ani pod nulou, +5 už stačilo.  Proto jsem si teda nikdy k zimním radovánkám nevybudovala dobrý vztah

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 14:31

Jiná Realita Někdo tu někde radil péřové palčáky ze Sportissima a do nich prstové vlněné. Já mám už roky prstové pletené vlněné a uvnitř kožíšek. Nikdy mi v nich nebyla zima, chodím ráno pěšky na autobus, někdy je to fakt za trest, ale netvrdím, že by Tobě stačily. Manžel má uvnitř flees, navtch vlna, taky dobré.

Offline Aranel
6547 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:47

Jiná Realita Palčáky určitě, nebo aspoň tříprsťáky. Ty péřové má Sir Joseph, continuity zmiňovala taky Decathlon.

Když budou větší, dají se do nich vzít ještě tenké bavlněné nebo fleecové kvůli tomu praní.

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 17:49

Jiná Realita počuj, ak je to alergia na chlad, tak jednoducho antihistaminiká.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 18:07

Jiná Realita perove palcaky, ty nejtlustsi, od firmy Leki. Do nich pripadne tenkou merino rukavicku. Take mi promrzaji ruce. Manzelovi jeste vic a trochu se to zlepsilo, co zacal brat zelezo. 

Offline Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 18:12

Aranel Bavlnu asi ne, ta propocená dělá neplechu.

https://moira.cz/termopradlo/1462-vlozky-do-rukavic.html