já vás nedokážu všechny jednotlivě zmínit, takže všem souhrnně děkuji za všechny tipy!
slniecko :-O to by mě nikdy nenapadlo, vážně to funguje jako u normálních alergií?
já vás nedokážu všechny jednotlivě zmínit, takže všem souhrnně děkuji za všechny tipy!
slniecko :-O to by mě nikdy nenapadlo, vážně to funguje jako u normálních alergií?
Jiná Realita zní to bizarně, ale normálně s tím běž na alergologii. Kamarádka má taky chladovou alergii, poprvé jsem to viděla právě u ní na střední škole a byla v šoku, že něco takového vůbec existuje. Musí to být děsné, ji dráždí jakékoliv prudké změny teploty. Třeba když se zpotila ve škole při tělocviku a pak vychladla v tělocvičně, okamžitě kopřivka, to je fakt peklo. Lituju tě moc.
žluťásek jako je pravda, že se mi dělává i taková kopřivka na nohou
, hlavně na holeních, když jsem dýl venku v chladu a pak se vrátím do tepla, strašně to svědí, ale nikdy mě nenapadlo, že to není "normální" a že by to mohla být alergie, prostě jsem měla za to, že se to stává tím, jak je kůže v zimě vysušená.
Jiná Realita ja mám tiež alergiu na chlad ale veľmi miernu, predpísané antihistaminiká, zajdi si keď sa bude dať na tú imuno-alergo. Dnes som zistila, že ňou trpí asi aj mladší syn, ten to bude mať asi horšie.
Mala som jednu kolegynu, ktorá ako dieťa žila s rodičmi istý čas v Thajsku, chytila dáku neznámu chorobu (liečila sa vo Viedni ale neprišli na to, čo to bolo) a po nej jej ostali rôzne alergie a intolerancie, vrátane chladu. Keď šla plávať na dlhšie aj do najteplejších mori, musela mať celotelovy neopren.
Jiná Realita áno. Na alergológii to testujú tak, že priložia na kožu na nejaký čas taký studený pytlík a potom pozorujú kožnú reakciu. No a v prípade, že je to ozaj alergia, predpíšu antihistaminiká.
Mne to prepuklo po prekonaní pľúcnych chlamídií, asi 2 zimy som to riešila takto, potom to prešlo.
slniecko ty si mi teraz vnukla myslienku ze napriek veskerym vysetreniam mi nik nevedel urcit pricinu mojho zachvatoveho kasla. Hned ako sa bude dat skusim sa informovat na alergiu na zmenu teploty . To mi netestovali. Diiik
Janulik03 nie je zač a držím palce!
Dnes je pry nejdepresivnejsi den v roce!takze si vsichni postezujte,dejte si panaka,ale neskakejte!
Hurá, dnes je povoleno být mrzutý!
Jiná Realita Tak já mám dneska fakt náladu pod psa. Nějak mi všechno přerůstá přes hlavu. Nechápu, jak ty zvládneš ty nemocný seniory dva a k tomu i práci.
My jsme se teda právě vrátili z kontroly, celá akce 2,5 hodiny, přitom pro chodícího je to 10 minut od domova, bohužel nechráněný přechod, dlouhý kopec, pak příkré schody, neposypáno, každých 5 minut přestávka. V čekárně nával, čas objednání nezájem, až jsem tam trochu udělala scénu. Naštěstí odběry ok, všechno v cajku, očkování máme doporučeno.
Ale přišla jsem propocená durch, ono je to jako s velkým dítětem, v ordinaci ho musím svlíknout do spodního prádla, po vyšetření zas oblíknout, do toho doktor mele pokyny, které nejsem schopná při oblíkání ponožek, kalhot, trika, svetru, kdy už jen trefit se do rukávu je boj, vůbec odchytávat, pak dostanu kupu receptů a nazdar, kdy máme přijít příště luštím z průkazu, kde se to nedá přečíst. Do lékárny smí jen jeden, takže musím tátu posadit na jedinou židli ve vestibulu a jdu čekat na vyzvednutí receptů, mezitím vidím, jak mu tu židli bere vrátná, že není erární, takže vyběhnu z fronty, opřu ho o automat s kafem a tím ztratím pořadí ve frontě. A pak nás čeká cesta z kopce. Já mu na ty gumáky ráno natáhla hadrový návleky, to naštěstí tolik neklouzalo.
Ale upadla mu nad schodama berle, skutálela se dolú a co teď. Nikde nikdo, tak jsem dala pokyn, ať se pevně drží zábradlí a doběhla dolů a nahoru, funím ještě teď. A po návratu ho zas převlíknout do domácího, uvařit aspoň teplý kafe a zaparkovat k tabletu.
A pak přijdu k počítači, tam spousta rozčilených e-mailů, že jsem měla nutně už před hodinou sedět na poradě v Teamsech - o který mi napsali, když už jsem tlačila tátu směrem tam - , že se podělalo to a ono a je nutné to okamžitě řešit, že je potřeba do oběda zrevidovat nějakou smlouvu, že mám dneska odevzdat závěrečnou zprávu, o které mne zapomněli informovat, ve 14:00 deadline, a další a další požadavky...
Prostě mi to přerůstá přes hlavu, jsem úplně vyždímaná, potřebovala bych chvilku vypnout, ale to si nemůžu dovolit.
Kdybych měla aspoň auto na ty přesuny a nemusela být furt na někoho odkázaná. Ale to není taky řešení, řidičák mám, ale mám neurologická omezení, kvůli kterým bych byla spíš zbraň hromadného ničení, na to jsem dost sebekritická.
A syn nemůže vždycky, dneska má například zkoušku, s tím nehnu.
Tak si tu jen fňuknu, je to tu správný vlákno, sundám propocený hadry, uvařím si taky kafe a jdu hasit pracovní problémy. Zase bude líp. Jen toho všeho mám někdy plný zuby.
Jennyfor život není spravedlivej![]()
Jennyfor ;-(
S tim autem je to velka skoda. Prace teda taky nic moc pohoda! Tak tfuj tfuj do lepsiho dne!
Jiná Realita Proc je nejdepresivnejsi?
Jennyfor To je den... ![]()
Jennyfor Tlapkam ![]()
UUž je kus po Vánocích a do jara ještě daleko, a navíc pondělí.
1st world problem, ale stejně: nenaslehalo se mi mleko do kafe. ![]()
A dítko vyfaslo 3 a 5 ze Zeměpisu, to úplně chceš, když je příští týden klasifikace.
dzizisketa;-) A ja si rikam pulka ledna za nami a unor je kratkej;-)
Karja presne:D
Karja přesně tak uvažuju. Pro mě klasicky nejhorší období říjen a listopad, teď už cítím za dveřmi jaro.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.