Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jitka77
1914 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 15:04

Sweet Potato S věkem se to u mě trochu posouvá, už jsem si párkrát takhle v listopadu řekla, že sluníčko by bodlo. Jinak barvy miluju teplé, žlutou, oranžovou nejvíc, na tvé kachničce v avataru vždycky zálibně spočinu!, ale kdyby mě chtěl někdo mučit, odepření tmy bude na seznamu hodně vysoko.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 15:07

RoSa Achjo

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 15:50

MP Meri

chapu te.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 15:57

Hodne snehu a slunce a mraz ma svoje kouzlo bezesporu.Ale u nas je to katastrofa,uz nekolik dni hlasi snezeni takze to od nedele probiha tak jedna vlocka za pet minut,po poledni zaclo  hodne chumelit asi na celych deset minut......slunce od vanoc si vubec nevybavuju,ze svitilo......strasny

Je pravda,ze posledni asi dva roky me ty velky vedra(kdyz jsou) trochu zmahaji,ale presto je miluju.

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:09

continuity Na téma známky, dcera má nerozhodně přírodopis, do klasifikace poslední hodinu, tak jí říkám, hele, nauč se, třeba budete psát písemku, nebo se s paní učitelkou domluv, jestli tě vyzkouší...odpovědí temné mručení. No takže co myslíš? Dneska ji při online hodině nečekaně vyvolala, aby si to jako mohla opravit. Dcera dutá jako bambus  naštěstí nám ráno pořád padala wifi, jak jsem celý den sakrovala, tak se mi ulevilo-nakonec se s učitelkou domluvily na zkoušení v šest večer. Což mi připomíná, že bych jí měla jít zabavit Harryho Pottera a vnutit učebnici!

Offline SunEclipse
3469 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:14

Garfie hele a když je v japonské zimě pořád sluníčko, kde se vezme ta spousta sněhu?

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:17

SunEclipse No hele, prostě tam buď sněží-jako intenzivně, nebo je hezky. Strávila jsem tam dvě zimy a ani v jedné nezažila břečku, takové to naše pošmourno nebo tak.

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:22
Reakce na Garfie:

SunEclipse No hele, prostě tam buď sněží-jako intenzivně, nebo je hezky. Strávila jsem tam dvě zimy a ani v jedné nezažila břečku, takové to naše pošmourno nebo tak.

​Takovou zimu bych brala! Mně nevadí zima, mně vadí ta břečka a bláto. Vlastně ani sníh nemusím mít. Úplně by mi stačilo, kdyby aspoň mrzlo.

Online dzizisketa
8917 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:31

Tady teď sněží vodorovně, byli jsme venku asi čtvrt hodiny. 

Offline Sweet Potato
40133 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:37

dzizisketa Tady před chvilkou i odspoda. Nic hezkého.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 16:47

A muž mi slíbil, že se mnou půjde na procházku.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 17:35

Ked tu tak citam kto ma/nema rad zimu , tak som sa zamyslela a zimu mam rada. Ale sk snehom mrazom bez vetra bez brečky. Proste taku ako mame teraz. Ale len tu u nas. Akonahle sa soustime dolu do dediny a dalej do mesta cesty nie su biele ale cierne plne soli a hnusu a to uz nie je ono. Takze chapem vas v meste ze to nie je vysnivany cas. Tu by vam ta zima ubehla rychlejsie. A nename ho zas tolko ako Jiná Realita aby nas to znechutilo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 17:36

dzizisketa my byli naštěstí dopoledne. Ale zase jsem neodhadla oblečení, myslela jsem, že už moc sněhu nebude a syn měl jen softchellky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 17:41

Janulik03 to je boží

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 17:43

Garfie japonská zima by se mi líbila. Ty jejich domy bez izolace už míň teda. Japonci lyžují, mají tam nějaké "Alpy"? O Japonsku toho vím ještě míň, než jsem si myslela.

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 17:51

Tak pošlete sem trochu sněhu, já taky potrebuju postavit iglu jako Janulik03

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 18:35

dzizisketa já si pamatuju na ten říjen někdy...tak šest let to je? nebo už víc? byl podle mě konec října, a přišla sněhová bouře, těžký mokrý sníh.

nezapomenu na to do smrti. sníh "padal" vodorovně, přestal jít proud, všude byla tma, ticho, jen vítr dul, a do toho se po nějaké době začalo ozývat praskání lámaných stromů, a po ještě další době praskání bortících se střech. tehdy ve vesnici spadlo několik stodol, sousedovi se probořila střecha na baráku, zlámaly se sady a proud nešel asi celý den. chodila jsem celou noc každou hodinu třást všemi stromy na zahradě, a stejně jsem jeden nezachránila.

Offline Kora
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 18:51
Reakce na Jitka77:

Mně třeba na únoru vyhovuje, že je svět takový klidný a "bezbarvý". Jaro je pro mě nevypočitatelné a někdy až překotné. Do svojí kůže se vrátím někdy v srpnu, kdy se vše už jen tak dopéká.

Absence slunce v chladnějších měsících může být zlá, to věřím. Já nejhůř nesu, když je v létě šest týdnů v kuse obloha bez mráčku, nejen vedro, ale i to neúnavné světlo, jako bych za celou dobu nemohla opravdu vypnout a uleví se mi, teprve až to skončí.

Loňské léto bylo v tomhle fajn, i když teplotně mohlo být pro mě o kousek výš, vlněné ponožky jsem sundala snad jen na dva tři týdny.

​Neúnavne světlo, to je přesný.  Mam v těch dlouhých letních dnech pocit,  ze si nedokážu odpočinout, o to hůř, když jsou vedra,  což je pro me všechno nad 25 stupňů. Mam ráda šero i v místnostech, pořád mam zataženo.  Miluju podzim, kdy se po létě ochladí a všechno se tak nějak zklidní. A to dnesni snezení je nádhera.  Škoda že to zřejmě nevydrzi. 

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 19:05

Evaeva Správná otázka, mají tam totiž dokonce Alpy bez uvozovek.  Japonské Alpy se táhnou středem hlavního a největšího ostrova Honšů a rozdělují ho na "příjemný" východ (kde je Tokyo a většina známých míst) a trochu "nehostinný" západ-vyzkoušeno osobně, jakmile je překročíš, počasí se okamžitě změní. Japonsko je velmi hornaté, má několik třítisícovek, vem si, že tu byla už 2x zimní olympiáda-v Sapporu a v Naganu, které jsou od sebe vzdálené cca 1000 kilometrů, to taky o něčem vypovídá. V podstatě jsou tam jen roviny nebo obrovské hory, takové ty mírné kopečky jako u nás tam prakticky nevidíš. Lyžuje se běžně, pracuje tam i dost Čechů jako lyřařští instruktoři, ale není zvykem mít doma výbavu, vesměs se půjčuje. A super je, že jsou všude horké prameny, takže strávíš den na svahu a pak se ponoříš do horkého onsenu, paráda. Žijí tam taky "nejseverněj žijící opice", makakové, kteří se v zimě koupou v horkých pramenech. :-) Kousek od místa, kde jsme bydleli je vesnice, vyhlášená množstvím sněhu, začíná sněžit v prosinci a končí začátkem května, není výjimkou, že tam každý den připadne cca 50 cm, bývá tam běžně i 6 metrů sněhu, když jsme tam byli my, byly čtyři :-) 

A úplně nejlepší je, když se v únoru vlečeš sněhem na nádraží, dojedeš na letiště, za dvě hodiny jsi na Okinawě a pokud jsi otužilejší, můžeš se koupat.

Omlouvám se za elaborát, ale jak začnu o Japonsku, tak se neznám. :-) Přidala bych ti i nějaké zimní fotky, ale jsme ve stížnostech

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 19:09

Janulik03 to je hezké