Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 11:48
Reakce na Evaeva:

domenica léto 2018, kdy od dubna do října pršelo tak dvakrát a půlku té doby bylo 35, bych si fakt nerada zopakovala. Nikdy v životě jsem se tak neřešila na déšť.

​mne by nevadila ta teplota tehdy,kdyby prselo.kdyby kazdy tyden zaprselo,bylo by to pro me idealni obdobi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2021 11:50

Jiná Realita ono těch 35 v Praze a to nemusí být v centru je fakt peklo, jak se přes noc moc neochladí. Já mám léto ráda, ale musí to být normální středoevropské léto.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 11:57

Jiná Realita tak vždy je možnost se do toho nudneho teplotního pásma přestěhovat. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 12:08

Evaeva tak v praze asi jo,ale tady si rano otevres dvere na zahradu,ptacci,kyticky,vecer hvezdy,se psem chodis v satech,odpoledne se opekas na dvore:))

Bez deste to ale bylo zly,zahradu jsem nezvladala zalevat,musel se zalevat i sad,a pozorovat umirajici prirodu me fakt trapilo:(nosila jsem i na pole do misek vodu pro jezky a spol.

Offline MP Marge
6823 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 18:15
Reakce na Kora:

MP Marge Aljaška zní dobře

​To zni, ale nevim, co by na ni rekli psici! Tma jim nevadi, ale Bella je dost zimomriva a Chicovi sice neni zima jako takova, ale ma citlive tlapicky, takze kdyz mrzne, nechce venku chodit (boticky jsme zkusili jednou a uz nikdy je zkouset nebudeme; a kdyz mu namazu tlapicky vazelinou, tak si je okamzite olize, takze venku mu to nepomuze a jeste ma pak prujem). Nevim, jak by na Aljasce obstali... A jeste abych se porad bala, ze je tam neco sezere!

Ona zima je poradna i tady v Chicagu, o to nic! 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 18:37

MP Marge hele, nevím, jestli mít 3 měsíce polární den, je výhra

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 18:44

moora ja si vubec neumim predstavit tri mesice trvajici den. Mnohem spis si dokazu predstavit tei mesice noci(asi proto,ze jsem vyrostla v dome,kde se musi cely den svitit a slunce sem sviti jen v lete pri zapadu).

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 19:05

Jiná Realita já si teda teoreticky tu hrůzu představit umím - podobně jako v prosinci mám tendenci jak se setmí - tzn o půl čtvrté nejpozděj - zalézt a spát, vůbec nedokážu už nic dělat, pustit se do jakékoliv práce třeba když přijdu v pět domů... tak zas v létě klidně o půl deváté večer začnu přesazovat kytky nebo podobnou věc.. protože mi nedochází že už je čas k odpočinku. uff, asi by mě to zabilo

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 22:56

Jiná Realita já jsem teda zažila bílých nocí jen týden, ale strašně se mi to líbilo. Na spánek to vliv nemělo, zatáhly se závěsy a bylo. Naopak zimní dny mi vadí hodně, stačí ty naše. Do Vánoc se to nějak vydrží, ale teď už se nemůžu dočkat delšího světla.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 23:18

Kokoska a já jsem si právě dnes říkala, že je super, ze už je světlo do čtvrt na šest.

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 23:23

continuity u nás bylo celý víkend hrozně zataženo, včera lilo, dneska padal zas ten bílej neřád a svítili jsme od čtyř. A ráno taky ještě nic moc.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 24. ledna 2021 23:32

Kokoska ja vstávám dávno po rozednění. Nebylo hezky ani tady ( co mě včera ráno dost nakrklo, protože jsem v pátek nestihla procházku, ale vyndala jsem svíčky a lepsi). ale v lese se teď celkem dá i po tmě, jak tam leží sníh. 

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 00:06

Koukam z postele do vychodniho okna a kdyz me v lete v pul 4 budi kos, co řve na strese u sousedu a obloha uz zacina lehce svetlat, tak to soucasne nenavidim i miluju.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 08:54

Kokoska od té doby, co se nám do vsi přistěhovaly dva domy tvorů, pro které nemám žádné nevulgární označení, nás všechny každé ráno v pět budí štěkot jejich psů, který pak trvá a trvá a trvá....do jedné, do dvou do rána. a oni sedí doma a je jim to úplně jedno. babka je zřejmě hluchá, a mladý pár podle všeho bere drogy.

od té doby v této obci přestal krásný život, kdy se ráno necháš vzbudit romantickým zpěvem ptáků a kokrháním kohoutů, a začalo peklo.

jdu si na to zrovna stěžovat, protože to se fakt nedá, tento víkend to bylo nesnesitelné.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 09:23

viktorka_od splavu Mam to uplne stejne. Jak ted pracuju z domu, tak v 5 skoncim a jeste bych mela klidne 5 hodin na nejake domaci aktivity, ale jak je tma, tak se mi chce tak akorat zalezt k serialu.

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. ledna 2021 09:45

Jiná Realita Sousedské vztahy... Ale vem to z druhé strany, jak jim zase tvůj denní rytmus leze na nervy.

Zase jsem viděl tu naši mladou sousedku, víš kam šla? Do práce a to tam chodí KAŽDÝ DEN, chápeš to, a vstává RÁNO. Já jdu spát a ona to ví a stejně každý blbý ráno v 5.30 jede kolem a zpívá si, no na zabití. A ještě tak dobře vypadá, no nic, jdu to zapít. 

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 10:06

Jiná Realita a nemůžete to řešit nějak na úrovni obce, když píšeš, že to ruší všechny? A proč psi tak řvou - nemají jídlo, něco jim je?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 10:19

Kokoska protože jsou celé dny zavření na dvou metrech čtverečních úplně sami.

to jsou takoví ti hovado lidi, kteří si pořídí psa, prostě aby měli psa. jedni si pořídili psy rovnou dva. nevenčí je, nemazlí se s nimi, nijak s nimi nekooperují, prostě je mají na dvoře a sem tam jim hodí žrádlo.

řešením bude akorát smrt psů nebo majitelů, bohužel. takovéhle lidi nepředěláš. nedá se jim jít ani vynadat, že by jim zoufalý člověk třeba v ty dvě ráno šel rozbít hubu, protože nemají zvonek a psa mají venku, nedostaneš se tam.

ti dva mladí se nedají zastihnout vůbec, někdy celé dny nevycházejí z domu, v podstatě ani nevím, kdy jsem je naposled viděla. a babka je podle všeho nemsírně mstivá zlá divná osoba, se kterou si asi nikdo nechce nic začít. už se u ní vystřídali asi tři šamstři, v obchodě se nechává slyšet, že miluje sex, takže si vždycky někde sežene chlapa tak o dvacet let mladšího, ten jí opraví kus domu, mezitím se většinou stará o psa, a ona ho pak vyhodí a sežene si jiného - aktuálně žádného nemá, takže se o psa nidko nestará, on je jinak poměrně hodný, když s ním někdo chodí ven, ale babka skoro chodit nemůže, takže ona s ním ven nikdy chodit nebude.

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 11:15

Jiná Realita to bohužel asi nemá řešení. Nebo tam někdo hodí otrávenýho buřta.

Offline dzizisketa
8917 příspěvků moje polička 25. ledna 2021 11:46

Pokáceli krásnou borovici, co nám rostla před balkonem (jak je vpravo u ní lampa)