MP Meri
ja jsem teda chaotik takze me stoji dost usili do te faze bordelu nezabrednout, ale vim, ze bych pak nic neudelala, tak usilovne drzim lajnu:-)
Stěžovací vlákno
MP Meri Ach jo, tohle je můj sen, takhle se naučit fungovat.
Já jsem přesně ten chaotik, co má těch 10 lístečků s prioritou 1 a dalších 100 lístečků s prioritou nižžší, které ale nemůže v tom bordelu na stole najít.
Bojuju s tím celý život, těch systémů, co už jsem vyzkoušela
Já se prostě musím spolehnout jen na hlavu, že to všechno udrží. Zatím pořád nějak stíhám, co stihnout musím, vždycky to na poslední chvíli vyberu, v nejhorším dám nocovku, ale fakt mě to štve. Přitom práci dělám systematickou, ale založením jsem chaotik, takže je to dennodenní boj.
A člověk to fakt nedělá schválně, já bych moc chtěla mít každý den ten čistý stůl.
Me by nikdo nedonutil k cemukoliv, kde musim "prekonavat" nejaky svy limity. Dobrovolne citit zimu, namahu, hlad...Jako proc???
Přesně tak. Za chvíli bude "in" strkat si špendlíky pod nehty?
Jennyfor A víš že mě to vůbec nepřekvapuje, že se v tom vidíš? Já už kolikrát si z různých náznaků a vyprávění říkala, že jste s tou mojí kolegyní podobnej typ
Jinak mě by zajímalo - kdyby si zítra nastoupila do nové práce, s čistým stolem, úkoly by ti přibývaly postupně - myslíš, že by si to udržela, nebo by si za pár tejdnů byla tam, kde vždycky?
Protože já mám takové kolegy dva, vlastně ještě ve staré práci jednu a dlouho jsem si myslela, že jsou prostě přetížení. Myslela jsem, že když jim pomůžu, odeberu jim část úkolů, tak se nějak zmátoří a ten zbytek dají do kupy a opravdu jsem ve všech třech případech převzala na sebe část jejich agendy, ale bohužel - moje zkušenost - je to marný.
Já mám na pracovním stole asi nepořádek, papíry, ale jsem systematická, dodržuji deadliny a priority mám dost jasně srovnané :D Kdyby mě někdo ohodnotil podle stolu jako chaotika, tak by se výrazně spletl. Jsem asi jen trochu nepořádná a dělám čistku jen jednou za čas.![]()
Tulipe taky to mám tak. Vlastně mám i systém, ale bohužel ten systém vypadá jak bordel. Ale s dodržením termínů nemám problém a práci jsem vždycky odvedla dobře. Ale sektory na mém stole jsou jasné jenom mně, ostatním to musí připadat jako chaos.
MP Meri mně tady to tlačení práce před sebou děsně otravuje, mám taky kolegu. A teda tenhle konkretní nejvíc času vyplácá na bezradný máchání rukama, kolik že tý práce má a jak děsně nestíhá, když mu kus odebereš, tak ten zbytek přeorganizuje do stále stejného časového úseku = nezrychlí. Plus tohle 'nestíhám, děsně makám' mu docela funguje na odklonění další práce, co třeba přibyde..
MP Meri to je osobnostni naladeni, myslim, ze to vetsina tech chaotu nedela schvalne. Ale teda mozna jsem naivni..
Pinot Noir to mi pripomina kolegovo heslo: "Dulezite je mit system v chaosu, nikoliv chaos v systemu...!" Pevne se hesla drzel, vypadal total nezorganizovane, ale nikdy nic neprosvihl.
Ounz no odkloneni, hmm.. Jen teda pokud je clovek rychly a zorganizovany a sef zareaguje: to je super, ze uz mas hotovo, tak neco odeber tady chudakovi zahlcenemu (chaotickemu) kolegovi..
Ounz jojo, takovej je v kazdym kolektivu! "Mam desne moc pracr, masakr, nestiham" a pritom pulku casu stravi vykladanim o tom, kolik toho ma, misto aby delal
711990 ja kdysi pracovala v jedny firme, kde tak fungovali vsichni..!!
3x denne kafe s potlachanim v kuchynce, trvajici cca 2 hodiny.
Total manazersky nezrizeny chaos, byly dny, kdy jsem pracovala tak 0,5 hodiny celkem.
Pavlena tak to je zas dobry ne?![]()
Mam to stejne jako Tulipe a Pinot Noir . Na stole bordel az hruza, ale jinak jsem dost organizovana a deadliny dodrzuju a stve me, kdyz nekdo ne.
711990 přesně a vykládá to samozřejmě při pití kafe ![]()
Já mám autisticke zóny hotové, rychle vyřídit, vyřídit. Jak nemam uklizeny stůl, jsem ve stresu. Papírky mám, různé barvy označují i důležitost. Plus barevné oddělení věci pro práci a domácí záležitosti.
Jako pozitivum beru, že k tomu nikoho nenutím. A kdo stíhá víc věcí a s neporadkem to je frajer. ![]()
MP Meri Pokaždý, ale fakt pokaždý, nastupuju do nové práce s tím, že tentokrát budu ten stůl mít čistej, priority si jasně nastavím, vytvořím si systém, tentokrát tu svou povahu přeperu.
A nikdy se mi to nepodaří. Osobnostní nastavení není možný, podle mne, překonat. Já už si i hledala, jestli nemůžu mít nějakou formu ADHD u dospělých, to by tomu mýmu chaosu odpovídalo.
Ale přesto, že je to tedy z pohledu z vnějšku asi pro lidi, který ten systém dokáží udržet, dost bolestivý pohled, tak jsem za ty roky nikdy neměla žádný profesní karambol, žádný problém zaviněný nedodržením termínů. Jak jsem psala, někdy to bylo s odřenejma ušima, ale vždycky včas. Možná si prostě musím nějak podvědomě vytvořit adrenalínovou situaci a pak dotáhnu rychlostí blesku něco, co se táhne týdny.
Taky vím, že nejvíc odkládám takovou tu denní rutinu, naopak jak se jedná o nějakou výzvu, něco nového vymyslet, přijít s nápadem, to se do toho hned pustím, začnu to realizovat, nekoukám na hodiny, úplně mne to pohltí. To jsem schopná nejíst, nespat, napnutá, jak to dopadne.
Ale odevzdat nějaký nudný výkaz, to odkládám až na poslední chvíli. Dneska jsem fakt v posledním možném termínu odevzdala závěrečnou zprávu o nějakém projektu, protože vymýšlet ty formulace mi úplně zavařuje mozek, jsou to strašný fráze a stejně to nikdo nečte.
A to mám doma metry motivační literatury, tisíc titulů jako Mít vše hotovo nebo Konec prokrastinace a fakt to nejde.
Ounz Představa hrnutí práce před sebou mne v tvé profesi docela rozesmála. A ne že mi zkazíš zábavu!![]()
Jennyfor to asi přeprat nejde, ale kdysi jsem měla podobného šéfa, výborně jsme spolu vycházeli a musela jsem odejít. Já nám vždy všechno hotové i den dva před termínem, nějak jsem nerozuměla tomu, proč mám kvůli němu před každým deadline v práci nocovat - mě ty noční dost vyčerpávaly.
Sweet Potato Hele, jsem tady asi OT, ale docela mě zaráží (a vlastně bych si mohla stěžovat), jak to dokážeš - vonět se 10 ml IT už tak dlouho??? Nebo jsi zakoupila pokračování?![]()
MP Meri ja jsem pracovni typ jako ty, navic fakt systematik a hlidac terminu, blby je, ze muj sef je muj pravy opak
to je horsi nez nesystematicka a vse odkladajici kolegyne.
Sweet Potato no..kutálej se, no.. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my