Jiná Realita tohle jsou tedy jiné, ale píší, že ano, mrkni
Stěžovací vlákno
Zu kolik za to platis?
viktorka_od splavu 350 za jednu
Zu u toho Hebelky jsem taky byla se zánětem i já, kadeřnický ruce, no, teď už dobrý. A byl u něj muž, s bolestí předloktí, bolelo ho to tak půl roku, ten dostal injekcí a od té doby má klid.
Zuzuli Diplomku jedine na posledni chvili
Nechavala jsem si ji tisknout tam, kde mi delali desky, a aby to bylo do druheho dne, bylo potreba jim to poslat do peti odpoledne mailem - odesilala jsem to kolem tri ctvrte na pet
Samozrejme jsem si to po sobe taky precetla jenom zbezne, takze pak se muj posudek oponentky tocil kolem krestanu s velkym K a doporucenim vhodne literatury, jak se pisou velka pismena
jine vytky teda nemela.
Myrtila jezis u moji obhajoby vzal nekdo tu praci do ruky a rekl, ze ma jedinou otazku....proc ma kazda pulka prace jinou tloustku papiru. Toho sem si samozrejme vubec nevsimla. Jinak to zjevne nikdo necetl, protoze kdyz jsem z toho ted chtela citovat, vsimla jsem si, ze kazde "et al." mi to prepsalo na "at al." a ze neumim velka a mala pismena u rodovych a druhovych jmen![]()
Zu tak to bych chapala,u techto pisou,ze na zanet tam jsou "pridane latky", ne primo ten kolagen.
Myrtila A teď si představte ty dávný doby, kdy se diplomka psala na psacím stroji, uděláš chybu a můžeš začít znovu.
A já jsem to v podstatě musela celý namalovat, protože jsem to měla samý vzorce, takže vždycky řádek textu, vynechat půl stránky a další řádek. A když jsem se pak do tý mezery s těma integrálama malovanýma kuličkovou černou fixkou nevešla, tak další kolo.
Jó dneska, dneska by ty vzorečky vyšvihnul word ![]()
Jennyfor Na vzorecky v dnesni dobe jedine TeX
Jsem vystudovany matematik, takze vzorcu jsem v bakalarce i diplomce mela dost a ve Wordu bych to fakt psat nechtela.
Jennyfor Ale fuj, word, vzorečky jedině v latexu! Teda, to mám od manžela, já bych v tom psát schopná nebyla ;o) ale on tvrdí, že ve wordu se ani text nedá udělat hezky. Na druhou stranu se mu povedlo vyhodit z názvu na deskách diplomky kus slova a všiml si toho až oponent (ale to jsem si dělala srandu, že udělala schválně, aby měl oponent, co kritizovat :o) a disertaci dodělával tak na poslední chvíli, že jsem mu ji musela nechat svázat a odnést na odevzdání já, zatímco on seděl v letadle nad Čínou :o)
Jennyfor máš to napísané naozaj krásne. :) To muselo dat ozaj mnoho hodín práce. Zrovna včera som objednala krasopísanku, ja už fakt ani neviem písať a štve ma to, pritom kedysi som si dávala záležať a všetky poznámky som úhľadne prepisovala.
Jennyfor Mas to krasne, ale fakt jsem rada, ze jsem to mohla psat v tom TeXu. Nedokazu si predstavit, kolik prace muselo dat to psat vsechno rucne.
DruI ja odevzdala dizertaci 15 minut pred propadnutim studia - posledni den 15 min pred zavrenim studijniho. A premluvila pani, aby popohnala oponenty, at to stihnu do porodu.
Spoluzak to donesl v plastove slozce, aby stihl termin. Pocital s navracenim k prepracovani od uz skolitele. Ale termin stihnul
paktofonika no jo, dřív se psalo víc ručně, dneska už mám strašný rukopis, když si píšu poznámky v rychlosti, musím to pak po sobě luštit. Ty počítače nás hrozně zkazily. Když mám někde vyplnit formulář ručně, tak míchám tiskací písmena s psacími, nevejdu se do kolonky, dělám úplně nepochopitelný chyby.
Většinou si ten papírovej formulář beru rovnou třikrát, páč to nikdy nedám napoprvý.
Jennyfor Moc pěkně namalované, zarámovat a na zeď s tím ;o)
Jennyfor no presne. To miešanie tlačeneho a písaného písma vyzerá hrozne. Fakt sa niekedy za to hanbím, našťastie ručne už vypisujem máločo. Pri vypisovaní obálok si dávam extra záležať. Krasopísanku som nikdy nemala a krasopísmo reálne nikdy nevyuzijem, ale kúpila som si ju namiesto antistresových omaľovaniek, tie ma prestali baviť a že skúsim niečo iné.
Ale stejně je to s tím rukopisem zajímavý. Nás kdysi učili psát všechny prakticky stejně a nakonec každý píše jinak ![]()
Syn psal hodně brzo, ale tiskacími písmeny, já ho v tom nijak nepodporovala, on se tím zabavil. A pak ve škole se začal učit psacím písmem. A bylo zvláštní, že psal úplně stejně jako já, všechny ty drobný zvlášnosti. Dokonce jednou, když byl ve druhý třídě čtrnáct dní nemocný a učitelka mu dala popsat snad celou písanku texty, tak abych to urychlila, střídali jsme se v psaní, každej vždycky jednu stránku. A nepoznal rozdíl ani muž, ani učitelka a za pár dní ani já, dohadovali jsme se pak, kterou stránku kdo z nás psal.
A po dlouhých letech, kdy já píšu jako prase, tak to moje dítě píše taky jako prase, ale úplně stejně. Měla jsem tu na stole poznámky, chtěl si to tuhle odnýst, že jsou jeho. A já zas koukala na lísteček, co mi jednou hodil jen do schránky, nešel ani nahoru a popisoval mi tam jak si tu přehodím wifi a router a jak mám nastavit nějaký pásma a divila jsem se, kdy jsem to ksakru psala, že si to nepamatuju.
Jennyfor jeste se pamatuju jak jsem do diplomky rysovala grafy tuší, fuj.
paktofonika Co je zac ta krasopisanka? To by se mi mohlo libit jako alternativa omalovanek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my