Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:02

Když jsem se učila na maturitu nebo na státnice, měla jsem vždycky přesnej harmonogram tak, abych každou oázku stihla projet (myslím) třikrát-čtyřikrát. Začínalo se třeba měsíc dopředu, první kolo pomalu, podtrhávat, příděl třeba 3 otázky na den. Druhý kolo se jelo už rychleji, opakování + dohledávání informací + doplněno o můj tajný fígl - jelo se odzadu, abych se vyhla tomu, že budu nejlíp umět první otázky a na konec už mi nezbyde energie. Třetí kolo bylo udržovací, rychle vše znovu projet, případně doučit slabá místa. Když zbyl čas na čtvrtý kolo, byla cvičná losovačka Na každej den byl plán, pokud jsem ho stihla splnit POUZE na 100 %. trochu jsem se na sebe zlobila a druhej den makala o to víc

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:05

prejela jsem si prst zehlickou.au au....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:11

MP Meri když jsem se učila na maturitu a stánice já, tak jsem ani jednou neměla prošlou ani polovinu otázek...myslím, že při maturitě jsem dostala všechny otázky z té části, kterou jsem vůbec neviděla, a naposled jsme to brali tak dva roky zpátky.

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:22

MP Meri cha tak k maturite jsem si rekla ze k zemaku mam atlas, k matice jsme v kurzech tenkrat projizdeli vsech 25 otazek takze tu jsem neresila vubec, cestinu jsme zvladli ve skupince kamaradu projet za vikend a u angliny jsem si rekla dej se vule bozi:D 4x1pravda na VS jsem s timhle pristupem dala i bc studium, mgr uz bylo horsi:D

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:30

MP Meri tak takovejhle mam plan vzdycky...realita je ta jedna noc primo pred zkouskou

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:34

711990

Já měla plán podobný MP Meri jen na státnice, koncipovaný na měsíc, ale tak, abych stihla všechno projít aspoň 1x to byla myslím jediná příležitost, kdy jsem si něco takového předem připravila a pak opravdu vyplnila.

Offline viktorka_od splavu
49191 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:34

MP Meri  bomba!

ja teda podobnej plan na maturu taky mela, ve vysledku jsem se vubec nepodivala na jednu otazku presne uprostred-a tu jsem si taky vytahla

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:34

Jiná Realita Víš co, já jsem sice chytrá, ale prd si pamatuju. Přečetla jsem mraky knížek, ale 90 % z nich si nepamatuju ani hlavní děj, klidně je můžu číst pořád dokola. Je možný, že bych to dala i bez toho a rozhodně minimálně na maturitu jsem byla brutálně zbytečně přeučená, ale to je celkem fuk. Já kdybych to takhle neudělala, asi bych hrůzou ani nespala. Rozhodně bych místo učení nemohla jít do hospody, jakkoli hospodu jinak navštěvuju víc než ráda

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2021 12:35

Ja jsem prokrastinator pekelnej . Hlavne ucty, vykazy, formulare, registrace atd. vzdy posledni den. Paradoxne jsem vzdy byla pecliva studentka, byt muj studijni system je dost volnomyslenkarsky. Ctim, ze cim vetsi chaoz, tim vetsi rovnovaha v systemu. Denni plan jsem zkousela pokazdy, ale bud jsem podvadela sama sebe (brala lehke a kratke otazky), nebo ho vubec nedodrzela. Posledni dny se proste najelo na system ukrajovani spanku a vice vina k uceni . Ve stresu pracuju lip. I normalne doma vetsinu casu proflakam a pak v rekordnim case udelam nezbytne. Muz to ma stejne, akorat ten se k tomu nikdy ani neucil. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:39

MP Meri já jsem taky hrůzou nespala a ještě dva roky po státnicích mě provázely noční můry o tom, jak si vytahuju otázku, o které nic nevím! (fakt můry, budila jsem se se strašnou úlevou, že už to mám za sebou :D)

a taky si nepamatuju nic, poirota můžu sledovat pořád dokola, a asi jen u třech dílů už konečně po dvaceti letech vím, kdo je vrah

ale zase si pamatuju totální blbosti, jména dinosaurů, jak se jmenuje zvíře, které loví kobry, poslední dobou se mi sama od sebe začala po 19 letech vybavovat francouzština....

nicméně nic z toho mě nedonutí si sednou a učit se, fakt to neumím. ani do ěmčiny se neučím, domácí úkoly jsem za prezenční výuky dělala v autě pod učebnou před hodinou

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:41
Reakce na MP Meri:

Když jsem se učila na maturitu nebo na státnice, měla jsem vždycky přesnej harmonogram tak, abych každou oázku stihla projet (myslím) třikrát-čtyřikrát. Začínalo se třeba měsíc dopředu, první kolo pomalu, podtrhávat, příděl třeba 3 otázky na den. Druhý kolo se jelo už rychleji, opakování + dohledávání informací + doplněno o můj tajný fígl - jelo se odzadu, abych se vyhla tomu, že budu nejlíp umět první otázky a na konec už mi nezbyde energie. Třetí kolo bylo udržovací, rychle vše znovu projet, případně doučit slabá místa. Když zbyl čas na čtvrtý kolo, byla cvičná losovačka Na každej den byl plán, pokud jsem ho stihla splnit POUZE na 100 %. trochu jsem se na sebe zlobila a druhej den makala o to víc

​začínám si myslet, že ta tvá kolegyně, na kterou padaly stížnosti, je úplně normální ...

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:43

ehm, dítě v poslední možný den odevzdání naběhlo ráno v 8 do školního copycentra, zjistilo, že takovejch je tam dalších 100, takže, když v 9 přišlo na řadu, obsluha se zeptala "a zadání máte?" "eh, zadání?" opáčilo dítě, vymáklo na na studijní, tam referentka pravila "ale vy to vůbec nemáte zapsaný". a protože se narodil pod šťastnou hvězdou, referentka jen vzdychla, odešla dozadu, vrátila mu vyplněnej index a zadání, dítě naběhlo do kanclu k vedoucímu bakalářky, tam to sekretářka odložila na hromádku "přijďte si v 11", v 11 obdržel podepsané zadání, zařadil se opět do fronty v copycentru a v 11:45 odevzdával bakalářku na studijním. deadline byl v 12:00

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:44

Brioso no je to ako písanka, ktorú sme mali na prvom stupni, kde podľa vyznačených línií prepisuješ dané písmeno a neskôr slová, akurát s tým rozdielom, že u krasopísanku ide o kaligrafické písmo. Sú rôzne druhy toho písma, ja som si vybrala základné. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:50

nolita I to je samozřejmě možný Nicméně u té kolegyně mi nejde ani tak o její systém (ze kterýho v duchu samozřejmě rostu, ale není to moje věc), ale o výsledek, kterej se jaksi nedostavuje (včas). Kdyby dostavoval, myslím si něco o chaotikovi, ale neřeším

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:51

MP Meri omg to byl vtip... nevadí no... 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:56

nolita Já ho pochopila ...

Offline Myrtila
5270 příspěvků moje polička 03. února 2021 13:07
Reakce na Jiná Realita:

MP Meri když jsem se učila na maturitu a stánice já, tak jsem ani jednou neměla prošlou ani polovinu otázek...myslím, že při maturitě jsem dostala všechny otázky z té části, kterou jsem vůbec neviděla, a naposled jsme to brali tak dva roky zpátky.

​Na jedny státnice jsem si nestihla projít celý jeden okruh, ke kterému jsem navíc něměla skoro žádné předměty, takže moc nebylo na co vzpomínat. Pak v té dvacetiminutové pauze mezi zkoušením jsem se o tom zmínila spolužačce, a ta stylem "co tam asi bude - určitě něco z tohoto a tohoto" do mě nalila nějaké vědomosti... a ono to tam fakt bylo a já to díky tomu dala! Tohle považuju za největší studijní haluz, co mě potkala - takže ještě jednou díky, Moniko

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. února 2021 13:36

Myrtila toto sa mi stalo na maturite z literatúry. Sedela som a čakala kým na mňa príde rad a zrazu som sa opýtala spolužiačky na otázku : Porovnajte Máj a Smrť Janosikovu (myslím, že to boli tieto dve básne). A keďže som netušila o čom Máj je ((flakac, no) tak mi to celé za pár minút prerozprávala a ja som si potom tu otazku vytiahla :) Takže tiež vďaka Luci :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2021 13:41

K maturitě jsem měla plán skoro jako MP Meri , já totiž vždycky  strávím spoustu času tvorbou toho plánu

Realita byla taková, že češtinu a angličtinu jsem se učila možná dva měsíce, těch jsem se celkem bála, fyziku 14 dní a matiku dvě odpoledne. Z fyziky jsem si nakonec vytáhla otázku, o které jsem ani netušila, že je na seznamu

Ale tak k matice i fyzice jsme mohli mít tabulky. Nikdy jsem tolik nechodila na tréninky jako před maturitou

Vzhledem k tomu, že jsem nakonec dostala 3x2 a 1x1, byla jsem ráda, že jsem tomu nevěnovala víc času. (Zase nefungují mezery)

Offline dzizisketa
8917 příspěvků moje polička 03. února 2021 13:46

Já mám pocit, že jsem se vlastně asi vůbec neučila. Nechápu, jak jsem mohla vystudovat. A kde jsem mohla být, když bych se učila!