paktofonika Občas píšu, ale málo a je na tom vidět ta nevypsanost. Kolikrát už jsem si říkala - vezmu si pár dní volna, nalinkuju papíry a budu psát... zatím to prostě nedopadlo.
Tak držím palce a přeju trpělivost. Ono se to asi na běžném písmu tolik neprojeví, ale právě na těch přáních a jmenovkách ano, budeš vědět jak na to.
Stěžovací vlákno
Mha ani omylem teda. Jak všichni na internetu řvou, jak dneska maturitu z matiky udělá kdokoliv se základním vzděláním, tak jsem to jednou zkoušela a teda asi ne.
(nevím teda kolik bodů je potřeba,možná bych nekonec nějak prolezla). Ale nás třeba zkoušeli ústně a moje deti ústně dělaji maximálně nějaké prezentace, jinak všechno na papír.
MP Meri na maturitu a státnice jsem se učila stejně. Mě by z pocitu, že třeba polovinu otázek neumím, nebo klidně i desetinu, asi trefil šlak.
Z literatúry som vedela 4 otázky. Viac som do hlavy nedostala. Vytiahla som prvú :D Nemčinu som ani nevidela. Slovenčinu som zbehla v rýchlosti deň pred. Za to ostatné predmety som sa tvrdo drtila.
Mha Já bych absenci slohu nesla nelibě, tam bych zrovna doufala v cenné body.
continuity Když jsem doma a poslouchám, co se děti učí, zjišťuju, že bych neudělala asi ani základní školu.
A mělo by to být asi 40 %, abys prošla, když tak mě paní učitelky opravi![]()
Kde jinde nabrat body než v urputném bájení? A kdybych měla navíc na výběr z několika možnosti... Pak bych asi pohořela v didaktickém testu na onomatopoie a určení druhů vedlejší věty.
Mně to i přijde jako důležitá dovednost.
Dadoo a proč si to dcera neobehala sama? ![]()
Karja no ja mam vystudovanou architekturu, meli jsme diplomni projekt, zadna teoreticka textova prace. Tak spoleham na to, ze vsichni sli rovnou na koncept, vykresy a obrazky a ctenim uvodu o tom, co vlastne navrhuju, se nikdo nezdrzoval ![]()
Ja se učit neumím, naprosto mi chybí sitzfleisch, když si to nezapamatuju na poprvé, tak mám docela problém. Třeba medicínu nebo práva bych s tímhle přístupem těžko vystudovala. Zachraňovaly mě otázky typu " Tak co vás zajímá?" apod.
Aranel Rozhodně. A to, že to zrušili, absolutně nedává smysl, zrovna skoh mohli maturanti doma cvičit do alelujá.
Jo a do poděkování v bakalářce jsem napsala "Docent K. je mým dlužníkem". Samozřejmě jsem si toho nevšimla a pak se u obhajob divila, čemu se smějí, obzvlášť, když jim docent říkal, že to musel doma vysvětlovat.
Zuzuli To mi nedošlo;-)
brrr A teď by mě zajímalo, jak se to dozvěděli doma
betačtenáři diplomek?
Jak je řeč o maturitách, tane mi na mysli Škvoreckého Mirákl - jak Danny vymýšlel v předmětu, o kterém neměl páru, pro studenty dvacet různých otázek na základě dvou nebo tří stránek "literatury" a jak matky chystaly občerstvení pro komisi...
Isca No jámyslím, že to byl jenom takový docentský vtípek. Doufám. S paní docentovou jsme se viděly až později a jen párkrát a to už jsem se zapsala do jejich rodinných dějin úplně jinak.
Jo a do poděkování v bakalářce jsem napsala "Docent K. je mým dlužníkem". Samozřejmě jsem si toho nevšimla a pak se u obhajob divila, čemu se smějí, obzvlášť, když jim docent říkal, že to musel doma vysvětlovat.
lol!
brrr nevim,jak ostatni prava,ale ja jsem prava vystudovala tim vyse popsanym zpusobem,pri jejich studiu jsem chodila ze zajmu semtam tajne na medicinu a jezdila po svete,hrala divadlo a flakala se,a jeden znamy soucasne vystudoval medicinu i prava a jeste u toho hral v kapele na kytaru...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my