Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 03. února 2021 18:36

Mha Mně zrovna maturitní test z češtiny nepřišel moc těžkej ale, já bych ho brala! Zkoušela jsem si nedávno to loňský zadání a je to sice hrozně úmorný, jak je to pořád dokola práce s kusama textu, takže člověk lítá mezi otázkama a ukázkou tam a zpátky, ale měla jsem tam nakonec myslím jen jednu chybu. A ještě jsem se u toho trochu rozhořčovala, k čemu to jako je, když ti v zadání rovnou vysvětlujou, co máš hledat, tzn místo "najděte v ukázce oxymoron" tam bylo "oxymoron je spojení slov, které...bla bla, vyhledejte jej v ukázce". To by mi tenkrát u ústní zkoušky teda nikdo nenapověděl!! :) 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 03. února 2021 18:47

brrr Ten konec příspěvku zní ještě zajímavěji

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 03. února 2021 18:51

paktofonika po manzelove dedeckovi mame krasopisanku. 

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 03. února 2021 18:52

Isca Zkamarádila jsem se v práci s jeho dcerou (mj. kamarádkou zde přítomné Potrefené husy) a seznámila ji s jedním známým tak šikovně, že je z něj dneska docentův zeť.

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 03. února 2021 18:55

brrr Takže v diplomce jsi byla vizionářka! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:07
Offline Dadoo
11623 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:07

tv klasika. Pořád dost času. A pak najednou už žádný nebyl a ona byla zrovna někde mimo.

Matka zachranarka, ne?

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:08

Isca No vidíš, to mě nikdy nenapadlo.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:12
Reakce na brrr:

Jo a do poděkování v bakalářce jsem napsala "Docent K. je mým dlužníkem". Samozřejmě jsem si toho nevšimla a pak se u obhajob divila, čemu se smějí, obzvlášť, když jim docent říkal, že to musel doma vysvětlovat.

to je dobrý. Moje spolužačka měla v názvu  diplomky něco jako:  XXXXX -  pravda, nebo realita? Až do obhajoby si toho nikdo nevšiml :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:32

Tulipe ja som si to musela dva krát prečítať, čo je tam zle

Offline viktorka_od splavu
49191 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:52

Mrakoplas a já to nechápu furt

Jiná Realita fotografická paměť? nebo jak to bylo v Básnících:-)

já mám bohužel paměť tzv selektivní a sicflajš nulovej, takže jsem zhavarovala hned zkraje, to co mě zajímá si pamatuju pořád a jen tak ze zájmu dostudovávám průběžně, ovšem to ostatní, achjo:-/

Offline Kokoska
34662 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:06

Ginger tyjo, to stinovani! Moje babicka chodila do skoly nejak po prvni sv. valce, taky mela uhledne pismo, ale takhle krouceny verzalky teda nepsala.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:14

Kokoska je to cely tlusty sesit a nektere tvary bych nenapsala. Chtela jsem nektere listy zaramovat, ale je mi lito ten sesit rozebrat.  A tchyne to chtela Vyhodit, co prej s tim... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:23

viktorka_od splavu bohuzel spis haluz jak svina,jako priznavam,ze studiu jsem fakt moc nedala,prava jsem studovala z nouze,ne ze bych po nich nejak touzila,takze jserm se do toho moc neponorila.mam talent na spojovani veci,coz me zachranovalo,a bavilo me trestni pravo,takze jsem zvladla nektere velke strasaky,ktere jine zbrzdily,jako treba klauzuru(vyreseni praktickeho trestneho cinu).takze jsem misto pilneho sroceni spravniho prava sedela na prednasce o hrtanu nebo necem podobnem,to mi prislo zajimave.

Ale otec fotografickou pamet ma a ten dal prava s cervenym diplomem,prestoze je prosel v hospode:)

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:34
Reakce na Karoleena:

místo "najděte v ukázce oxymoron" tam bylo "oxymoron je spojení slov, které...bla bla, vyhledejte jej v ukázce".

​to zní skoro jako "kolik krejcarů stojí pětikrejcarová houska" :)))

Offline viktorka_od splavu
49191 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:46

moora no děláš si srandu ale první tři příklady z matiky v přijímačkách na vut co jsme tuhle s děckama prohlíželi byly tohoto typu dál už to teda bylo horší, mě by nevzali, ale ty naše distanční maturanty bez problému.. 

s češtinou jsem teda neměla problém ani když to ještě bylo co k čemu, tyhle příklady jsou fakt směšný. ovšem maturitní slohovka prej byla v posledních letech postrach, protože se nehodnotí ani tak obsah nebo pravopis, ale především jestli pisatel dodržel správný formát zvoleného tématu (např. pokud píšu popis, nesmím sklouznout ani jedinou větou do jiného žánru..)

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:46

brrr velkým dlužníkem!

ja si pamatuju, ze někomu z archeologů, kdo taky nesl k obhajobě mokrou diplomku rovnou z knihvazačství, tam udělali iniciativně na deskách hrubku zlatým písmem v názvu Ústav pro pravěk a rannou dobu dějinnou a už se to nestihlo opravit 

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:49

Potrefenáhusa To se stalo Frantovi Flekovi, ale myslím, že takových bude víc.

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:52

Ginger to je čirá krása! Taky by mi asi bylo líto rozebírat sešit. Já jsem našla recepty na jednotlivých listech po babičce (ročník 1921), z doby, kdy navštěvovala Školu pro ženská povolání, někdy ve 30. letech. Vyvedeno taky krasopisem. Máti mi jeden z nich nechala zapaspartovat a dostala jsem ho kdysi k vánocům- to byl mimochodem nejlepší dárek, co jsem od ní kdy dostala. Mám ho v kuchyni a vypadá to moc hezky. Taky jsem si nechala kdysi zarámovat krajkově pletené kojenecké čepičky po dědovi z roku 1913, na tmavém podkladu, to je teprv nádhera. 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:53

brrr jo, myslela jsem Frantu

a na tohle konto viktorka_od splavu moora jsem slyšela o nějakým nervoznim chudakovi u přijímaček, kterymu chtěli trochu pomoct a odlehčit situaci a tak se ho zeptali, jak dlouho trvala třicetiletá válka...no, nevěděl, chudák