Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:03

continuity 

Já taky vařím ráda, ale po prakticky roce na HO s plnopenzí pro rodinu nechci. Dovolenou jsme stejně zatím vůbec neřešili. Něco možná bude v srpnu a moře asi v září, ještě mám čas to rozmyslet. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 14:07

dynda když máš větší děti, už se pro jídlo v hotelu přikláním víc. Ale teď stejně musím řešit svačiny, pro mladšího i obědy, starší zas moc nechce, co nezná. My si třeba ob den dojdeme do restaurace, asi dvě normální jídla jsem vezla zmražená, jinak dělám třeba těstoviny, na výletě obědváme chleba.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:09

Evaeva 

Oni jsou zatím trochu vybíraví, ve školce starší často nejí to, co vaříme doma, protože to je jiný. Jako je to takový to období, kdy by je člověk u jídla roztrhnul no. Zas tak velcí ještě nejsou, dcera ještě dostává mlíko...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 14:17

dynda to je pravda, jí jsou teprve dva, že jo? Pro mě dovolená s jídlem byla super, když syn jedl celý den jen kaši, skleničku a kapsičku:) Teď je pro mě pohodlnější něco jednoduchého uvařit. My teda zatím jezdíme spíš do Čech autem, takže není problém vzít cokoliv.

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:19

Garfie u nás to auto bylo jenom období, ale teda prorazit to nešlo nijak a když z toho starší vyrostla, ta menší zacala blejt. naštěstí jsem měla muze u aerolinek a šlo k našim letět, jinak bychom se prakticky neviděli. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:21

dynda no to vaření na dovolené probíhá tak, že koupím něco na trhu nebo hodím rybu na gril. Mě vůbec baví oblejzat v zahraničí samošky a koukat, co tam mají jiného a dobrého. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:24

continuity Garfie Mě ten hotel s malýma dětma nepřijde nijak špatný. Než vařit nebo s nima absolvovat jídlo v restauraci, kde se na něj musí čekat a ještě mi přijde že je větší problém když dělají kolem prasí než v té hotelové jídelně, to je akorát více stresu. V rámci bufetových snídaní a večeří je dost pravděpodobné že se tam najde něco co bude příšerka ochotná jíst. Krkovi budu stejně ohřívat skleničky, protože ve svém roce odmítá cokoliv co není rozmixované na hladkou kaši. Když minule příšerka po obědě spala tak jsme se v dosahu chůvičky natáhli u bazenu na lehátko a četli si nebo čučeli na noťasu na film... Navíc mívají ty hotely nějaké hřiště ve stínu,takže se to dá prostřídat s pláží. Minule jsme byli u moře 5 dní, z toho jeden den na výletě, protože jsem měla strach že nás to déle nebude bavit, a nakonec mě i mrzelo že tam nejsem déle.

Jen se tam nějak dostat. Minule jsme to měli jako součást roadtripu, jenže mi přijde že ty tři roky, co jso teď příšerce, jsou takový blbý věk kdy už nevydrží dlouho v kočáře, ale zároveň nic neujde aby se dalo naplánovat něco co bude i zábavné pro nás.

Offline Mulen
4997 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:25

moora Evaeva huš! to snad nee!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:28

Pinot Noir tím zlomkem ceny na jižní moravě bych si nebyla tak jistá. Kamarádi nás teď lákali na nějakou chatu k Lipnu a samotný pronájem na týden by nás ta chata vyšla na 19tis. A to ještě s nutností brát si vlastní povlečení, utěrky..... Vím že lipno je zrovna dražší lokalita, ale i tak, když si k tomu připočtu co bysme tam ještě projedli tak jsme skoro na ceně toho Chorvatska

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:35

Sairon když ti hotel vyhovuje, klidně tam jed. U nás ty večeře, které byly už i tak pozdě, probíhaly tak, že jsme každý obešli s jedním dítětem bar, nandali jim jídlo a usadili je stolu. Nez jsme si přinesli svoje jídlo, dětičky se najedly a zas už prudily nebo někam odbehly. Za 10 dní jsem se v klidu nenajedla ani jednou.

V apartmánu je vystrcim na zahradu, v restauraci mi prinesou všechno až pod nos v čase, ktery si výberu ja. Navíc v těch jižních zemích mají k dětem dost tolerantní přístup. Buď zavolali svoje děti, aby měly ty naše společnost, nebo nám je dokonca nosili, abychom se mohli v klidu najist. Nič z toho v hotelu nejde. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:36
Reakce na Sairon:

Pinot Noir tím zlomkem ceny na jižní moravě bych si nebyla tak jistá. 

​Teď bylo někde srovnání, že dovolená na Pálavě stojí stejně jako v Egyptě. 

Do rezortu do Egypta bych nejela ani věž covidu, ale pobavilo mě to). 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:39

Sairon No zrovna jsem někde zahlídla titulek, že jet letos na dovolenou na Pálavu vyjde stejně jak vyrazit k moři a klidně bych tomu věřila, stejně tak rodiče od kolegyně teďka jeli do oblíbenýho prověřenýho hotelu v Jeseníkách, kde ale během korony stihli zdražit a ještě přijít o část personálu, takže výsledkem bylo příšerný jídlo, protivnej uštvanej personál, a to vše za vyšší cenu. :D Tak nevim, co je letos nakonec nejlepší poměr cena výkon.

Offline Pinot Noir
29825 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:43

Sairon tak my už dvě dovolené na JM máme zaplacené, vždycky je to dům se zahradou, a zas tolik peněz to není. Projíme stejně jako doma, protože musím vařit, děti by se v restauraci nenajedli.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:48

continuity Je jasné, že každý na ty dovolené u moře a v hotelu není. Dobrý je s dětmi ten all inclusive. Do 18 jídlo u bazénu a od 18 do 22 večeře, to nejde, aby to nevyhovovalo .To stejné u nás, když puboš vstává po 10 a už by byl bez snídaně, tak nám vyhovuje, že už mu začne jídlo u bazénu.

My jsme to celých 19 let kombinovali. Valecí dovolená u moře, abych si týden odpočala já. Bez hlídání a bez toho, aby si někdo vzal kluky jen na noc, jsem za to byla ráda. Taky to jídlo mi vyhovovalo a že se tam kluci zabavili. Většinou se jim na té dovolené věnoval převážně manžel, když celý rok jsem s nima byla sama a já jen lžela a četla. A potom jedna cestovní dovolená po památkách, horách, prostě cestovní a poznávací. Zvládli jsem teda oboje každý rok. 

Offline Garfie
28482 příspěvků moje polička 22. června 2021 15:00

Sairon No jako pozor, já proti hotelu s jídlem nic nemám.  Jen jsem to prostě skoro nikdy nezažila a moje děti vlastně taky ne, jen v Japonsku, ale to je trochu jiný druh zážitku. Jednou jsme byli v Bangkoku v hotelu se super snídaní-asi na dvě patra!!! a tam jsme teda strávili asi dvě hodiny, děti byly úplně vyřízený. Ale to jim bylo tak 3 a 6 let a spali jsme tam myslím jen jednu, možná dvě noci.  Co mě vlastně nejvíc děsí jsou ty hotelové pokoje, kde musíš být potichu, když dětí spí a tak...až s dětmi jsem plně docenila kouzlo kempování. A teda znovu musím říct, že úplně nej bylo jezdit na homeexchange, protože to máš podmínky jako doma-hračky pro děti, kompletně vybavenou kuchyň, často i zahradu, auto se sedačkou, kola...prostě co si vzpomeneš. 

Offline Sweet Potato
40200 příspěvků moje polička 22. června 2021 16:12

Nejlepší dovolená u moře byla, když byl dceři rok a týden. Spala už celou noc, ještě se nevztekala, zrovna začala chodit a byla k sežrání sladká. Hotel byl plný italských seniorek, všechny z ní byly celé rozteklé a personál jakbysmet.

Sice celou dobu jedla jen meloun a suché špagety, ale co už.

Zato o rok později to bylo peklo. Špatná volba ubytování (daleko k moři i kamkoli), všude miliardy vos a dvouletá vztekluše.

Offline viktorka_od splavu
49222 příspěvků moje polička 22. června 2021 16:43

Renusatko

Já myslím že Zásadní je výběr toho hotelu. pokud je tam dostatek atrakcí Pro děti tak super pokud by to bylo jenom ubytování bez ničeho tak příšerný.

Garfie Společné pokoje vždyť to je kolikrát problém i s partnerem vydržet v malé místnosti týden

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. června 2021 16:45

Renusatko no to jsme právě měli, ten all inclusive.

Ale ja rikam,  že mám All inclusive všude, hlady opravdu nejsme ani v tom kempu a jíme kdy chceme a co chceme. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2021 17:09

viktorka_od splavu no jo, ale za malými dětmi musíš u těch atrakcí stát. Když je jim třeba šest a můžeš aspoň ležet někde v dosahu, ale ve stínu/sedět na baru

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 22. června 2021 17:46

Evaeva no prave, proto jsme nikam nejezdili, uvazujem, ze pojedem az letos. Starsi dite ma 8 let a prave ho zotrocuju: Sel mi pomlit kavu, zatimco ja se valim v posteli s telefonem. Takovy nacvik na dovolenou, ktera by se mi libila...