Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 16:47

andulka01 chápu to zklamání a naštvání. Není to fér dozvědět se to takhle pozdě. Ale určitě to nejsou dva roky v pytli, odvedl velký kus práce a ty děti z toho budou těžit zbytek života.

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 29. června 2021 17:53

andulka01 Souhlasím s Evaeva, chápu, že on je naštvaný a mrzí ho to a určitě to podobné pocity vyvolá i u dětí a rodičů, ale dva roky v pytli to rozhodně nejsou. Dělal by snad míň, kdyby věděl, že je předá? Určitě ne. Já si dodnes pamatuju družinářku, kterou jsme měli jediný rok, stará paní a dodnes na ni na srazech vzpomínáme, za ten jediný rok se nám zapsala do srdce!  Kdyby ještě žila, tak ji i na ty srazy pozvedem, pamatuju si, že na konci osmičky (!) jsme ji byli se třídou navštívit doma a přinesli dárek na rozloučenou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 18:09

Garfie ano, já si taky pamatuju paní učitelku z druhé třídy, která byla naprosto skvělá. Bohužel se pár rodičům nelíbila a byla odejita, což nakonec nepřímo způsobilo i můj odchod z té školy. Každý dobrý učitel v člověku něco zanechá.

Offline Dadoo
11641 příspěvků moje polička 29. června 2021 18:17

Jen si tu odložím..

Kolegyně dělá v práci sbírku na Moravu. Zeptala se jednoho kolegy, jestli se přidá a dá něco, a on ji řekl, že ne, že už mají dost... 

Šmejd jeden, línej, hladovej..

Dekuji za pozornost. 

Online 999
19758 příspěvků moje polička 29. června 2021 18:17

andulka01 Nejsou to dva roky v pytli, aspoň ne pro ty děti. Moje tchýně takhle celý život učila ty nejmenší ve školce. Z mimin udělala za rok šikovný samoobslužný děti a na konci roku pokaždé slyšela, dáme ti ty malý, nikdo je toho nenaučí tolik, jako ty... Vždycky nadávala, ale od září ty prťata s láskou učila :-).

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 29. června 2021 18:38

andulka01 Je to skoda. Marny dva roky urcite ne. Starsi mela na prvnim stupni temer kazdej rok zmenu, ucitel ve 2.tride byl jednoznacne nejhorsi, prestupovala kvuli nemu na jinou skolu. Mladsi uz potahne 4.rok se stejnou ucitelkou, taky rikala, jak se na ty vetsi vzdycky tesi! Kazdopadne chlap, co umi umi ucit prtata a bavi ho to, je dost frajer

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 29. června 2021 18:41

Dadoo Mrzák Já to v práci radši ani nezkusila. Srabácky si nechci kazit mínění o kolezích, protože už tak trochu vím jak by to dopadlo. Ani mezi kamarády poskládat pracovní partu, to tuším taky celkem jasně...

Offline continuity
42821 příspěvků moje polička 29. června 2021 18:48

Dadoo já bych to neřešila, ani se tím nenechala rozhodit. Charita je dobrovolná, to je její kouzlo. 

V práci jsme to řešili a jeden kolega prosazoval konkrétní rodinu, vlastně ani nevím, proč, ale vnitřně mě to dost popudilo, přitom jsem už sama dávno přispěla. Přispívám na charitu pravidelně, ale třeba nikdy jsem neprospívala do těch korporátních nadaci, protože mi to přijde až jako takové vydírání. Takže v práci bych to fakt nechala na lidech, ať se rozhodnou sami. 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 29. června 2021 18:53

Evaeva Garfie 999 Máte pravdu, nejsou to dva roky v pytli, určitě ne pro ty děti a on ty nový prvňáky bude zase milovat. Ale už jsme se těšili jak jim budeme připravovat bojovky, já jim připravím lekce bezpečnosti u vody, že by jeli do Prahy (jsou vesnická škola), prostě nový a trochu akčnější zážitky.

A fakt se bojím silné demotivace. Jeho právě nejvíc baví tretaci a čtvrtaci. Mrzí mě to moc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 19:10

andulka01 já ho chápu, určitě to dost zamrzí. Hlavně, aby se z toho nestal zvyk.

Offline Gatita
8603 příspěvků moje polička 29. června 2021 19:28

Tohle je vlastne stiznost jen napul. Jak jsem tu psala o problemech se zuby a ponekud apokalypticke navsteve jedne drahe kliniky, kde jsem si chtela doprat "neco extra" a kde me vydesili k smrti a vypadalo to tam ne na jednu korunku (kvuli ktere jsem tam chtela jit), ale hned na pulku pusy z porcelanu. Me to uplne rozhodilo a konzultovala jsem to jeste se dvema spratelenymi zubarkami. Vypada to, ze na korunku je tam fakt jen ten jeden zub, ty sousedni jsou v poradku. Ceka me teda zitra reznicina a den a pul s dirou v usmevu, ale jsem rada, ze se to uz resi. Predstavovala jsem si tedy, ze to sverim nejakemu hi-tech pracovisti, ale ten pristup byl zvlastni, tak snad to moje dr.zvladne. Ty zuby, to je mor, kdo ma dobre, nevi, jaky poklad v te puse ma

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 29. června 2021 20:57

Gatita držím palce k zdarnemu koncu! Tiež riešim zuby, nová zubárka zatiaľ stále opravuje po starej, ale po všetkých reendo už mám len tri amalganove plomby na vymenené. Plus vďaka nej idem na ORL operáciu, pretože čo sa zdalo ako problém zubov, je problém prínosových dutín.

Offline Gatita
8603 příspěvků moje polička 29. června 2021 21:15

letfenixa taky drzim palce! Ta moje je sikovna, ale stejne to nesu dost ukorne, takovy naznak stari nebo co. No jeste ze se to da resit.

Offline Makara
3626 příspěvků moje polička 29. června 2021 21:17

andulka01 jsem pro rict detem/rodicum pred prazdninami. My jsme jako rodice jednu planovanou zmenu ucitelky na 1. stupni zvratili. Ona s nimi chtela pokracovat, byla dobra - hodna, ale naucila, deti ji mely rady, kvalifikaci mela, tak jsme sli za reditelkou a uspeli.

Offline Jitka77
1924 příspěvků moje polička 29. června 2021 21:54

andulka01 Třídě říct určitě před prázdninami, klidně i s tím, že ho to mrzí a že jeho nápad to nebyl. A nechala bych na rodičích, ať žhaví dráty do ředitelny. Křišťálově čistý postup to úplně není, ale může být velmi účinný.

Offline Gatita
8603 příspěvků moje polička 29. června 2021 22:25

Garfie ach jo, docitam zpetne, to je tak smutny... 

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:07
Reakce na Dadoo:

Jen si tu odložím..

Kolegyně dělá v práci sbírku na Moravu. Zeptala se jednoho kolegy, jestli se přidá a dá něco, a on ji řekl, že ne, že už mají dost... 

Šmejd jeden, línej, hladovej..

Dekuji za pozornost. 

​A jak můžeš vědět, jestli už někam něco nenasypal? Mně se tyhle soudy příčí... Neodpověděla bych, že mají dost, ale tísícá sbírka v pořadí a ještě výzva od kolegyně by mi teda přišla na hlavu. Žije tím celé Česko už několik dní, rozhodně nebudu čekat na výzvu kolegyně, abych se zapojila k podpoře a už dávno konala a taky vybrala, kam ty peníze pošllu, podle svého uvážení.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:39

Dnes jsem se dozvěděla, že 4 naši kolegové z pracoviště v Břeclavi přišli o střechu nad hlavou. Odbory vyhlásili sbírku a peníze by měli být předány přímo do rukou postižených.

Náš ředitel dal k dispozici služební nákladní auto (jedním z postižených je řidič) a za ten skutek byl pokárán z ředitelství. Prý musí ti, co ho používají zaplatit aspoň naftu.

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:45

notna Ale tak snad se to dá říct normálně. Třeba "už jsem zaslal" nebo klidně "nevěřím na sbírky", ani to by mě neurazilo. Ale "už maj dost" je prostě hnusný.

Offline continuity
42821 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:45

Bledule jako na face palm to asi je, jenže existují nějaké daňové zákony a půjčit služební auto k soukromým účelům jen tak nejde. 

U nás věnovala značnou částku matka, s tím, že firmy ve skupině to řešit radši nemají. Ne žeby byli škrti, ale zaměstná to armádu danovych poradců a my máme jednu chudáka účetní sdílenou ještě se sesterskou firmou.