Evaeva Na to musíš mít taky lidi, já jsem vlastně celou dobu mluvila o tomhle. Jedna domácnost a více generaci než dvě, to je fakt trasklavy, o tom vůbec ani nepolemizuje:-D.
Stěžovací vlákno
Mohučanka naši právě umí respektovat soukromí, několik let jsem bydlela v bytě jen o patro níž, navíc jejich bytě. Mám právě pocit, že z toho bysme všichni akorát těžili.
Evaeva ja bych to takhle s rodici taky brala, ale je mi jasny ze se spoustou lidi by ani ten dum s oddelenymi byty nefungoval
viktorka_od splavu tak to rozhodně
viktorka_od splavu Třeba u nás. Já to odmítla už v 18 a jsem ráda. Brácha mi nevěřil, takže tam s našima bydlí a už se kolik let sotva pozdraví. Mamka je nehlídací, teď už si ani netroufá. Taťka býval, hlavně dřív, dost diktátor. Švagrová naše nesnáší, což ovlivňuje i bráchu a je z toho peklo. Já už tam nerada chodím i na návštěvu a pokaždé si říkám, co bude v budoucnu.
Ja bych dve domacnosti v jednom dome snesla. To my nemame, tchyne je velitel a ja vzdycky ustoupila, zanadavala (tady). Ale ted bydli v nasem byte s nami a to neustupuji. A ona se porad snazi rozhodovat.
Obcas neco schvalne udelam natruc. A donutila jsem.sve rodice zacit s pripravovat oddelene domacnosti az se k nim nastehuje bracha.
K nazivaniu viacerych generacii. Je nutne mat sukromie. Najlepsie oddelene . Spolocna kuchyna nie je problem ak sa vie kto je v kuchyni “sef”.
Keby zila mama nesla by dom do toho asi lebo to bola jej domacnost a nedala si do toho kecat. Vsetko mala pod palcom otec mal na starosti dom a vsetko vonku ona domacnost nakupy a tak. Otec je samostatny vozia mu aj tedaz v pracovne dni obedy ma s oj byt kuchynu malicku a kupelku. Uplne samostatny vchod je to dom vo dvore. Dvor udrzujeme my aj vsetko okolo domov, on si ponechal starost o rolu stromy a sad. V poslednej dobe uz pride a povie muzovi ked potrebuje urobit nieco tazsie napriklad orezat stromy poorat na jesen pokosit sad velkou kosackou. Ale sam si riadi co kam a kedy zasadi a my to s radostou potom zjeme ![]()
o kvety a moju zahradu okrasnu sa staram ja .
Vikendy travime vsetci spolu vratane deti ktori pridu a spolocne varime a travime cas v dome . Krpci pobehuju od otcovho bytu k nam a myslim ze ho to hodne drzi v kondicii.
Ale tiez je mozne ze ked si syn privedie dievca tak sa toho odmietne zucastnit.
Jedna kamoska ma poschofovy dom kde syn so zenou byvaju na poschodi uplne samostatna domacnost. A nevesta teda prudi neskutocne. Nepaci sa jej ze spodne byvanie obyvaju jeho rodicia a ze je to tsm stare a nemoderne. No to by som tiez nebola nadsena. Ale ved nemusia tam zit a mozu sa zariadit samostatne.
Fuuuu ale som sa rozpisala ![]()
pardon
Janulik03 ale to je milý
co píšeš...máte hezké vztahy...tak ať vám to vydrží![]()
Janulik03 podle mě popisuješ ideální stav, máte rozdělené role a všichni to respektují![]()
Este myslim ze je dobre kym su ludia v kondicii. Ono jed nastane nejaky druh choroby nedajboze starecka demencia je to uplne ine. Tam neplati vacsinou ziadna dohoda alebo plan vopred. Ked sa vam milujuci amilovany rodic zmeni na uplne ineho , ano nyslim otca Jennyfor tak sa neda len tak prepnut a odputat sa a povedat si no uz ho niekam skusim dat. Je to hrozne narocne clovek na pocit te zlyhal ze by mal zvladat. Prkste na to nie je sablona a niekedy ani vlastne neexistuje to jedine spravne riesenie
Janulik03 mate to usporadane uplne dokonale![]()
Janulik03 takovyhle vyminek na dvore mel starecek (pradedecek). V "prednim" dome bydlela babicka a deda, kolem dvur, dvorek se zviraty, zahrada. Pamatuju, jak jsem za stareckem strasne rada chodila, cosi mi porad povidal a mel to tam takovy malicky a utulny. Zemrel, kdyz mi bylo 5, presto si ho presne pamatuju.
Od té doby, co nám na zahradu spadl dron, už nad námi dvakrát kroužil jiný. Dnes tam visel fakt dlouho, tak se muž naštval a zařval "kdo tu ku... lítá s tím dronem?!" No a z protější bytovky zamával rozesmátý chlápek z balkonu, ukazoval palec nahoru, hrozná sranda
. Dron pořád nad naší zahradou, tak jsme na něj zavolali, ať toho okamžitě nechá, jinak voláme policii, a on ať se uklidníme, o co nám jako jde... Jako chápete pouštění dronu z balkonu na sídlišti? Někteří lidi jsou fakt úplně ![]()
Pavlena
male utilne atake muzske. On totiz nebidi rad ze mu tam chcem upratat aj ked na jedno oko vobec nevidi. Sam si vysava aja niekedy takmer na tajnasa tam vbehnem s handrou amopom
decka tam radi smejdia ![]()
Pinot Noir no teda to vy ma fakt nastvalo. Mozno by ten dron aj “spadol”
Drony nad obytnou zónou jsou ![]()
Chápu, že jsou to užiteční pomocníci, chápu, že se s nimi musí trénovat, ale ne kolem mých oken!
Pinot Noir Idioti. Myslim, ze muz by ho sestrelil a ze by to ani nebyl trestny cin. Je to porad ten stejny chlap?
Pinot Noir nechapu, mam to v kategorii buranu, co po lese jezdi na ctyrkolce.
Janulik03 Vy to máte dobře zařízené, taky by se mi to líbilo, protože tohle uměla moje babička Byla taková pro rodinu, všechny držela pohromadě a nejlépe v jednom velkém domě, ale s dostatkem soukromí.
Ono to společné bydlení bude vycházet i z toho, jak ta rodina fungovala za tvého dětství. Náš taťka byl strašně přísnej a do 18 let jsem nesměla vůbec nic, nikam s kamarádkama a dokonce ani do kina přes ulici. Mamka to tiše tolerovala, sama seděla neustále doma, nemá kamarádky, koníčky, zájmy. Takže jsem jim musela lhát, když jsem někam chtěla jít a hned druhý den po narozeninách jsem odešla z domu. Když jsem se po čase vrátila, tak už tam zase bydlel jen brácha a taťka pokračoval v tom diktátorství. Určoval nám v tom bytě vše. Kdy budeme malovat, uklízet sklep, kdo tam může přespat. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se s ním asi 4 roky před svatbou už vůbec nebavila a naprosto jasně jsem věděla, že s nima nikdy v životě už bydlet nechci. I když se to trochu vylepšilo, minimálně s ním, v době, kdy byli kluci malí, tak si myslím, že ty celkem dobré vztahy teď, máme jen proto, že s nima nebydlím.
Renusatko no s takou veliacou povahou to nejde to je fakt. Ale zas nie je nastastie nutne aby spolu zili rodiny vo viacerych generaciach . To byvanie je dostupnejsie ako kedykolvek predtym. Musi to vyhovovat vsetkym a chce to hodne tolerancie. Ja to milujem a velky podiel na tom ze to funguje ma moj muz ktory v tom rozhodnuti prestahovat sa stal pri mne vlastne na tom trval ![]()
hmmm takze lopatu nepotrebujem ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články