Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34775 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:10

Janulik03 nevycitej si nic, nekdy to proste zivot tak prinese. Jste bezva rodina, je to znat z tvych prispevku.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:11

Pavlena no je to narocne a clovek ked zacne premyslat...... ale nie vzdy je nutne opatrovat rodicov. Kym su samostatni staci nsvstevy kontakt a pomoc napriklad s odvozom k lekarovi alebo vacsim nakupom. A niekedy sa rozhodnu aj stari ludia prestahovat za detmi. A niekedy je to sused ktory je ochotny pomoct. Tak netreba sa stresovat vopred . Uzivaj si cas kym su pri sile nic nepotrebuju a statosti budes riesit az pridu.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:13

Kokoska s tym nic nenarobim . A diiik, viem ze ty to mas narocne .

Offline Kokoska
34775 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:18

Janulik03 ted je zas trochu lepsi obdobi. A taky jsem rekla, ze ted tam moc nemuzu, kazdym dnem se ma narodit dalsi vnucka, tak chci trochu ulevit dceri, pripadne si brat malyho, az bude v porodnici.

Online Mha
příspěvků moje polička 26. července 2021 21:21

Kokoska Já to dojíždění vzdala a přestěhovali jsme se do stejného města. Když čtu o tvém dojíždění, úplně je mi tě líto

Mám to dvacet minut rychlou chůzí, ale stejně mi kolikrát běží hlavou, co se děje a když ty to máš 100 km, tak musíš mít nervy jako lana. 

Offline Kokoska
34775 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:26

Mha jak jsem psala, nelezi to ted tolik na me, zatim muze segra pracovat od nich na HO, tak tam jedu jen kdyz musi byt osobne v praci nebo chce volno nebo ma sama nejake doktory v Praze. Ale casem to zas vypada na vetsi stridani, co nadelam.

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:30

Janulik03 presne tohle se snazim si namlouvat, no moc mi to nejde.. Ale dekuju.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:32
Offline pecka
6184 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:34
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:36

Janulik03

Je super, ze tak dokazete fungovat. My ne, u vas to mozna jde lip, ze tvuj otec ma "samostatnou" domacnost. Toto moje tchyne odmita a ja odmitam spolecnou.

Neodmitam se o ni postarat, odmitam s ni bydlet. Ale a bych nechtela bydlet ani s vlastnimi rodici v jednom byte.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:38

Pavlena moje kolegyne rika, neres, ono se to vyresi.

Ja totiz planuju x verzi toho, co bude a co pak budi delat ja. 

Moji rodice jsou hodinu autem. Tez na to trochu myslim a zatim nemam zadne dobre reseni.

Offline continuity
42825 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:40

Já mám rodiče 450 km a teda taky o tom přemýšlím, co bude. Stěhování ani jedné rodiny si teda moc neumím představit. Navíc tady je zas tchýně, která taky bude potřebovat pomoct. 

Offline whiskas
20948 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:45

Janulik03 Tvoje vyprávění o rodině vždycky tak zahřeje. Je z toho cítit láska a hloubka, opravdovost .

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:59

Candance isteze to je lepsie riesenie. Pre obe strany. Kazdy musi mat svoje sukromie amoznost zatvorit za sebou dvere. Mozno sa to casom upravi. Citim v tvojich prispevkovh miernu frustraciu z tohto stavu. Urcite to je velmi tazke. Velmi  vam zelam aby ste nasli spolocne to najlepsie riesenie.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 26. července 2021 22:04

whiskas diik mne uz vnuk oznamil ze tu bude byvat aby mohol nas vozit az bude mat auto vsade kam chceme  ma 9 rokov. Je to velka laska

Offline whiskas
20948 příspěvků moje polička 26. července 2021 22:13

Janulik03 Je to krásný. Velmi zpětně dočítám hubnoucí vlákno, kde se řešila péče o rodiče. To je (na rozdíl od dětských domovů) moje parketa. A je to velmi citlivé téma. Z mého pohledu mě zarazilo, když by někdo automaticky odvelel rodiče do LDN. Ovšem, když se hlouběji zamyslím, v jednom člověku a ještě bez neomezených financí se péče téměř nedá zvládnout. Obdivuji (nejen) Jennyfor , jak to zvládá. Mrzí mě, že je na vše sama a občas přemýšlím, jak dlouho se to dá vydržet. Navíc, i toto téma ukazuje, že každý má jiný názor a ne vždy jej třeba podá právě citlivě. Ale já to chápu a do dotyčných se nepustím a nenařknu je z necitlivosti, úmyslné volby nevhodných slov, protože doufám, že sebereflexi má každý. 

A přiznám se, že o této situaci často přemýšlím (mám své důvody) a mám obavy, jak to zvládnu a jestli to zvládnu dobře.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 26. července 2021 22:26

whiskas kazdy ma svoj dovod na ciny a netrufsm si to hodnotit. Hlavou mi vela krat prebehne udiv nad nazormi ktore nie su totozne s mojimi. Debatu som citala aj reakcie . Vies ja chapem reakcie na tvoj prispevok. Ale myslim ze rychlo pises a ked nastanu reakcie chces to dovysvetlit. Citlive temy hlavne pokial ide o deti vedia velmi dvihnut emocie. Nerada by som tu temu tahala sem len mam pocit ze ta to trapi. 

Offline whiskas
20948 příspěvků moje polička 26. července 2021 22:55

Janulik03 Díky a díky, že to sem netaháš - stačí jeden plevel. Ale jen dodám, já to chápu, pro mě je zase citlivé téma rodiče, takže bůh ví, jak bych reagovala já, pokud by se mi "něco nezdálo". Ale dost už. 

Offline Garfie
28487 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:46

Janulik03 Vase rodina je hrozne pospolita, tak by to melo byt, je to moc hezke. A myslim, ze to prave ma za nasledek, ze i vnuk takhle uvazuje, proste povazuje za normalni, ze se o sebe starate! 

Pavlena Hele, neplas dopredu, to se vyvrbi. Moji mame bude pristi rok 80, bydli teda blizko, ale s prehledem by vsechno zvladla sama. Nechava si vozit obedy a my ji se segrou vozime na nakupy, nebo k lekari, ale kdyz nemuzeme, jede sama, na pohodu. Jeste pred osmi lety se plne starala o svoji maminku. Nejak to dopadne (i kdyz nejaky zalohovy plan je dobry, to je jasny).

Sweet Potato  Ty ten zivot taky nemas zadarmo, co?

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 27. července 2021 10:04

Garfie No jasně, když kouknu na svou babi, ta byla soběstačná včetně píchání inzulínu až do 88 let, jen poslední asi půlrok byl už špatný, ale pořád se zvládli máma a strýc dostarat. Jenže já mám přesně ten Candance problém, vymyslím nekonečně černých scénářů a jsem přesvědčená, že se jim dá předejít, jen vše promyslet a zařídit líp už teď... Strašný toto nastavení.