Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 11:17
Reakce na Noren:

Tak to je mi líto, léčení ibalgin + čau je blbé. Podle článků to ale vypadá, že dost může pomoci správná fyzioterapie, tak snad to bude přínosné. Držím palce, ať se to pomocí přípravků či fyzioterapie zlepší abyste mohla dělat to, co chcete. Byť třeba třeba ne na vrcholové úrovni, ale aspoň pro radost.

Já ty nevhodné sporty postupně vyměnila za vhodné. Vrátila jsem se k plavání, deset let závodně vesluju, běžky a snowboard budu moct příští sezónu (čímžto si stěžuju, že letos le plno sněhu a já tam NEMŮŽU!), běh jen zlehka na kondičku, chození po horách jen bez zátěže. Ale přiznávám, někdy je to fakt naprd. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 11:23
Reakce na Noren:

Já jsem ten Alavis pro koně už chtěla objednat, ale moje máma zase nedávno četla, jak před tím doktor varoval, že zatěžuje játra, takže fakt nevím. Ale na netu je spousta diskuzí a vypadá to pomalu na zázračný prostředek, všichni si to chválili.

Ono to opravdu obsahuje stejné látky, takže omezení je stejné, jako u lidských preparátů. Pokud má někdo špatné ledviny nebo játra, musí  být opatrný i u těch pro lidi. Správně by se po nějaké době užívání  měla dát malá pauza. 

Nikomu to nevnucuji,je to  na každého zvážení, co si koupí. Ale  přípravky pro lidi jsou dost předražené.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 11:52
Reakce na Berta:

Dadoo Noren Hlásím, že koňský Alavis bere moje maminka, která měla před rokem a půl raritní úraz, když spadla při řezání větví ze stromu - způsobila si otevřený výron kotníku ( ani v České Lípě, ani ve Střešovicích, ani v Motole se s tím nikdy nesetkali ), doktoři se báli, že možná už nikdy nebude normálně chodit, dokonce se báli i amputace, protože si do té rány "nabrala" svinstvo ze zahrady, kost jí nevypadla jen díky pevné šlaše, která ji udržela víceméně na místě. no prostě chuťovka. A to ještě měla štěstí, že se nezabila. Sama pracuje jako rehabilitační sestra a z různých zdrojů ( i lékařských )se k ní doneslo, že Alavis má opravdu stejné složení jako přípravky pro lidi, jen je výrazně levnější. Tak už "sype" taky.  Jen čekám, kdy začne i spásat zahradu.  Manželova neteř zase jezdí na koních a říkala, že to u nich kromě koní berou i všichni koňáci už několik let, takže mezi koňáky už je to známá věc.

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 13:35
Reakce na Noren:

tak tam muze byt treba spatny pohybovy stereotyp - lidove receno, je potreba se naucit chodit, muzou byt nektere svaly kolem kolene oslabene a to dela tu disbalanci. na to by mel prijit fyzioterapeut.

po horach se zatezi se chodit samozrejme da, zas je potreba naucit se sparvne naslapovat a pouzivat hulky.

a teda nevim s tou ortezou, kdyz jsem mela uraz kolene a uz mi bylo po par mesicich lip, tak me kazdy fyzioterapeut od ni zrazoval, ze je to spis kontraproduktivni, protoze se ty svaly, co koleno drzi jeste vic oslabi. ale chodit je potreba, zrovna chrupavka v koleni se lepe prokrvuje a promazava tim stridavym tlakem - funguje to jako pumpa.

jinak jeste pamatuji doby, kdy se krizove vazy nedali operovat a lecba spocivala v posilovani svalu kolem kolene, aby tam vznikl svalovy korzet. kdyz jsem se pidila, tak treba Ondrej Bank jezdil s roztrzenym (tusim prednim) krizovym vazem asi dve sezony nez musel pod kudlu kvuli menisku.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 13:47

Ještě k těm vztahům, já si vzala svého prvního vážného přítele. Poznali jsme se na gymplu, on o dva roky výš, pak odešel z Ovy na školu, dálka a jiní kamarádi no a pak se semnou rozešel. To jsem tenkrát taky ořvala, pak jsem si našla někoho jiného, mezitím jsem se stala (a za to se docela stydím (až na ty vzpomínky:D)) milenkou, tehdy přítele jsem odešla, pár nezavázných vztahů...A pak jsem si pořídila psa. A asi dospěla a dostala rozum. No a nějak se to schrulo a párkrát jsme spolu jeli na skály, ven se psem a tak nějak to zase dali do kupy. Život je plný překvapení :D

Offline MiaW91
55 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 14:00
Reakce na rasaNori:

přesně takhle to měla moje teta....na gymplu poznala svoji první lásku, pak se rozešli a oba si našli jiného partnera, se kterým měli rodinu....když děti vyrostly, oba se jako rozvedení dali opět dohromady a vzali se :)

Offline Karja
44720 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 15:40
Reakce na Jiná Realita:

rozarka Já mam taky problémový kyčel, taky unavu materiálu, respektive špatně narostlej mateirál, který se tak snadno a brzo unavil:-D. Najít nějakého schopného ortopeda trvalo dobu, rehabilitací bylo nespočet, teď po roce je to lepší, tak snad abych taky čekala až to přejde. Ovšem operativním zákrokem mi slibují zázraky, takže nějaké možnosti tu jsou:-D

Jiná Realita Oni nám to jednou všechno nahraděj:-D.

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 16:09
Reakce na Karja:

Mohu se zeptat, tím špatně narostlým materiálem myslíte luxaci kyčelního kloubu? A operativní zákrok je jaký? Omlouvám se za zvědavost, ale měla jsem oboustrannou úplnou luxaci a tu únavu materiálu čekám každou chvíli. Tak jestli je naděje že se to dá řešit :-)

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 16:37
Reakce na Emerald:

Moji dceru koňařku léčí veterinář(majitel stáje) už několik let... Nejdřív jsem straśně vyváděla, ale už jsem rezignovala... Šil jí tržnou ránu, různé krvavé kožní nehody taky léčí nějakou koňskou mastí, dcera bere koňské doplňky stravy... Je fakt, že se hojí zázračně rychle .

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:30

Dneska na ortopedii docela sok, doktor se podival na snimek, krome zlomeniny popsane v lekarske zprave z nemocnice nasel kost jeste nekolikrat nastipnutou a posunutou (? nejsem lekar), takze tezka zlomenina. Zitra me posila na CT a pak k nim na oddeleni na konzultaci, co bude dal. On osobne by operativne resil uz jen tu zlomeninu popsanou v lekarske zprave, natoz to, co objevil dnes. Tak snad nebude pozde.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:42

Teda! 

Moc vás lituju a snad už jste v těch správných rukou a dají vás do pořádku!

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:49

Nebude pozdě, nevím, jak dlouho to máte teď přesně, ale ne vždy se operuje hned, někdy se to i odkládá. A zahojený to asi ještě nemáte. Je dobře, že se na to přišlo a bude se to řešit.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:53

No to je to, před čím jsem tě varovala, že se stalo mamce, že ta kost se může v místě zlomeniny posunout a když se to nesrovná a nechá se to srůst, máš s původní pohyblivostí ruky nehledě na rehabilitaci po ptákách.

Já jsem si to myslela podle toho, jak jsi popisovala, že tě to bolelo, že to asi žádná jednoduchá zlomenina nebude, ale nechtěla jsem tě děsit. To je dobře, že tenhle pan doktor byl už pečlivější.

Myslím si, že od minulého týdne, kdy se ti to stalo, ti to ještě nemohlo začít pořádně srůstat. S tím si ještě určitě na sále dovedou poradit. Hlavní je, že to budou řešit. Držím palce.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:53

Držím Vám palce...Tátovi se stalo něco podobného - na náledí si zlomil krček v rameni, odvezli ho do nemocnice, kde mu dali ortézu a poslali domů s prášky proti bolesti. O měsíc později byl v té samé nemocnici hospitalizován kvůli něčemu úplně jinému, a příšerně se rozčilovali, že "takové zranění (=ta stará zlomenina u ramene) se u nás operuje, kde jste s tím byl!"... Po jednoslovné odpovědi "Tady" prý už bylo jenom ticho.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 18:08

No teda... držím vám palce nech sa vám to dobre zahojí!

Offline RoSa
10175 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 18:40

Škramlík? Pokud ano, tak jsi v těch nejlepších rukách!

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 18:50

Uff, když už, tak už, co. Držím palce, ať už se vše jen lepší.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:18
Reakce na RoSa:

Jo, Skramlik. Zitra v Bene nebude, ale na oddeleni o mne budou vedet a proberou to se mnou.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:21
Reakce na wendulka:

Vendulko dekuju. Ono dokud to nenastalo, neumela jsem si to predstavit.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:27

@Jehelníček @Ounz @Mohučanka carries @Torrah Dekuju, klepu se uz dneska. 

Edit: Aha, tak vicecetne zminovani jeste musim natrenovat :-)