Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 18:25

marie

Mě to pripomelo Vánoce u našich. Vždy se chytly máma se ségrou kvůli nějaké kravině. Většinou ji řekla něco jako, že ji ty kalhoty neslusi nebo v nich má velký zadek. Zbytečné, úplně zbytečné.

Kdyby si ti lidi občas kousli do jazyka, nic by se nestalo. I kdyby byla nahastrosena, nic by se nestalo, vidí ji 6 lidí v domácnosti. Mě jednou táta seřval kvůli tomu, že jsem si chtěla obout lodičky. Prý jim to zničí podlahu. A to měly gumený podpatek (ne kvůli podlaze, ale s ohledem na sousedy pod nima). 

Strašně nerada tam jezdím na Štědrý den, kdyz jsme tam všichni. Důvodu je víc, ale jeden z nich je toto rejpani. 

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 18:29

Tabea Ale ne! Držím, co můžu, ať jsi brzy z nejhoršího venku.

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:03

marieu Není ve čtyřiceti na čase, abys jí řekla, že je jediná, která nevidí, že vypadáš super, že tě všichni chválí? :-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:20

999 Souhlas, já bych teda na odchodu ještě řekla, že to byl poslední štědrý večer u nich, další už trávím doma a v klidu bez blbejch keců.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:25

continuity moja mama si do jazyka nikdy nezahryzne, nech sa deje, čo sa deje je to  veľmi vyčerpávajúce 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:35

marieu Já teda mám s mamkou takové vlažné vztahy, asi ani dobré ani špatné. Ona teda neumí pochválit, ale zase ani kritizovat. Někdy mám pocit, že jsem jí tak nějak úplně "volná" a dřív mě to mrzelo. Zase možná lepší než rýpání a neustálá kritika.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:45

ach jo, to jsou neradosti...

my meli stedry vecer az dnes, vsecko fajn, ale ten hlavni darek pro muze po rozbaleni je vybrakovany a tretina soucastek chybi

marieu na tohle peskovani mi hodne pomaha poznatek, ze kdo to dela, tak tim ventiluje svou vlastni nejistotu. a vypozorovano, ze fakt je to tak

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:48

clothilde tu sukni jsem objevila tady v outfitech a mám jí moc ráda. I holky chtěly samy k večeři šaty... Slona od Kenzo jsem si pořídila teď krátce před svátky, chtěla jsem do zimy něco výraznějšího a zahřívacího.

Kokoska obvykle je jedovatý a jízlivý otec a máti jen trochu necitelná, takže to vlastně dobře dopadlo. Bylo to prostě jen strašně zbytečný. Já jsem o vánocích víc než kdy jindy strašně vděčná a šťastná za to, co mám a těším se z každé chvíle, co můžeme být spolu a zdraví a pořád ještě se divím, že to mají jinak, no.

continuity To je doopravdy úděsný, tahle přehlídka dysfunkčních vztahů o vánocích.. 

999 jako učím se ozvat se sama za sebe, ale jde to ztuha. Teď u toho byla moje slovenská babička (83let), která neměla úplně vhled do situace, nechtěla jsem před ní pucovat matku, chápala by to nejspíš jen jako neuctivost, ten ponižující rozměr určitě nepochytila.

Kan  my jsme tam taky dva nebo tři roky nebyli, teď jsme jeli kvůli té babičce, byly to první vánoce s pravnučkami...

Renusatko tak já jsem od bráchovýho narození jasný Bčko a nic na tom nezměnila vysoká, náročná práce, spokojený vztah ani dvě děti (páč jsou to holky, nejspíš). Někdy mám skoro pocit, že mi teď něco závidí, ale nechci se v tom hranat, stačí to zažívat..

Tabea ach bože, tohle je doopravdy hrůzný se vším všudy a to už jsem taky dost zažila. Ať je to doopravdy co nejrychleji za tebou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 19:56

marieu nikdy jsem netušila, že je to něco divného hezky se obléct na štědrovečerní večeřiJdeš na to dobře, matku už nepředěláš, bych řekla. Tak si užij to ostatní, dětskou radost, babičku a tak.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:00

Tabea uf, nech ti rýchlo pomôžu

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:01

Tabea at je brzy dobre

marieu vim, ze to zamrzi, ale musime se snazit takove reci poustet z hlavy.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:03

Evaeva hezky je ok, tylová sukně je tady dost extravagance, no..

Lamicka máš pravdu, snažím se o to.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:09

marieu obcas slycham, ze bych se mela v oblekani nic odvazat, nosit vic barev, vzory, mit odvazenejsi sestrih a barvu vlasu (asi mahagon ), no uz si z toho vetsinou nic nedelam, ale obcas se to cloveka dotkne a znejisti. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:15

Lamicka tohle u nás neprobíhá, spíš nezrevidovali přístup ke mně coby dospělci. Já si to tedy sama taky neusnadnila.. dost o tom, všechno ostatní bylo hrozně hezký a děti s mužem mi všechno vynahrazují vrchovatě.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:18

Renusatko to samé u nás. Ja krome toho, že udelam všechno,neudelam nic dobre. Ale nic.

Tchyne mi rekla,že jeji druhá snacha je lepší. Muž mi dal k Vanocum jedinou knihu se zduvodnením, že nás stála dost penez rekonstrukce domu a darek co jsem naznačila je drahy. A ne, nejsme bez penez. Hrozne me to mrzí.

Ale jinak byly Vanoce super,deti byly zlatíčka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:18

marieu aha, tak to jo. No jedním uchem tam, druhým ven. Ale zamrzí to každopádně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:19

Candance to je mi líto! Obojí.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:24

Mě tchýně nakrkla 23., moje část rodiny 24. dopo,  tak jsem si vymyslela že pod záminkou že jsem prochladla a není mi dobře zruším 25. Hromadnou akci u nás.  No a do hodiny od tohoto výmyslu začal malej zvracet a průjmovat prostě karma je zdarma.  Ale i když je mi ho chudacka líto, tak dneska už vypadá mnohem líp a máme mnohem větší pohodu, než kdyby tu všichni byli podle plánu

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:25

Candance achjo, že si to ti lidi prostě nemůžou odpustit

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 20:28
Reakce na Renusatko:

Garfie My jsme se stihli pohádat už 23. Já jsem teda měla sto chutí tady se vším praštit a jít někde na kafe. Řeším celé Vánoce. Co se koupí, koupím to, objednám to, vyzvednu to, zabalím to. Naplánuju nákupy, nakoupím, navařím, napeču. Prostě manžel si sednu u stromku k večeř a zeptá se, jestli mám dárky pro kluky. A on na mě hučí, že sem zapomněla nákup z Rohlíku dát do jednorázových tašek, protože mi to 20x řekl, že je potřebuje. A ještě je uraženej, že mám jiné starosti než tašky. Hádka z toho byla neskutečná.

K tomu ještě včera pokračoval, když mě napomínal před synem, tak jsem si říkala, že ho asi před večeří někde zakopu.

​Díky díky díky! Měla jsem pocit, že tohle dělá jen můj muž - já zařidím milion věcí, na 5 milionů různých souvislostí u toho ještě myslím, on zařídí třeba 3 a pak je ještě naštvaný, že já jsem na nějakou nepodstatnou milontou první zapomněla. To řešení 999 s Karibikemznískvěle,jen pro mě zatím ještě nerealizovatelné.Budu se touto představou aspoň utěšovat.