Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 14:26

Tabea Hlavně, že vše dopadlo dobře a dlouhá domluva ti nezkomplikovala zdravotní stav. 

Někdy má člověk 6 smysl. Já jsem nikdy nepojišťovala storno zájezdu, jezdili jsme s klukama od malička a nikdy žádný problém. Jeden rok mi ho nějak víc v cestovce nabízeli, syn měl zrovna zlomenou klíční kost, tak tak jsme se o tom začali bavit a já ten zájezd pojistila. Byla to celkem velká suma, za zájezd pro 4 do exotiky. Dva dny před odletem si tu klíční kost zlomil znovu. Cestovka nám vrátila úplně všechno a za všechny, ani nás nějak nenutili, aby třeba dva odjeli a dva ne. No přijít tenkrát o tolik peněz, tak to asi nerozchodím

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 17:06

Byl Den.

A byla Noc.

A Země byla nesličná

a pustá.

„Kdo jsi?“

křičel jí do tváře, jak by měl úzkost, že se mu jen zdá.

A déšť mu zalil ústa. Neb

stála voda vzpřímená

nad dějstvím ryb jak šestý prst. A nikde prám. A nikde chrám.

A neslyšeti Boha.

„Jsem Eva.“

řekla, tišeji než les.

A zeměplazi metli vřes.

A pod Světem, jenž vířil tmou,

se třásla muří noha.

Bil zvon.

A kvetl hadí mord. Obrátil kapsy naruby

a kladl před ní střep a nůž

a peří na hromádku.

„Jsem Adam!“

křičel na lesy.

A mraky šly jak procesí. „Jsem Adam! Vše se začíná

a končí od začátku!“

Smutně se smála.

Žal i vděk

jak vydražený nábytek

v ní mrtvě ležel – naskládán

až po poslední vrásku.

Klekl jí k nohám.

Zalklá tmou,

skryla ho sama před sebou.

A Bůh si vzdychl – neviděn –

byv stvořiv pozdní lásku – 

Zemřel Karel Šiktanc.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 17:17

Sweet Potato dožil sa krásneho veku, bol to Pán básnik

Offline Jitka77
1941 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 17:26

Sweet Potato Ach ne

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 17:26

Tabea Děkuji za vyčerpávající a dost děsivý výklad. Strašný . Uf, hlavně, že jsi v pořádku. Tohle bych fakt zažít nechtěla. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 18:45
Reakce na whiskas:

barbucha už je to lepší?

​Ne, neni.

Letí mi to před desátou... a stihla jsem ještě vyprat několik várek prádla, tu poslední (sestávající z jemných věcí jako svetr, předložka do koupelny apod.) na 60 stupňů

Tak jsem se rozhodla už radši nic nedělat

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 18:45

whiskas děkuju. "Slon" je můj asi týden, psala jsem, že jsem chtěla něco výraznějšího do zimy. I tak je to na aplikaci velmi lehkou rukou. Na kabátu mi drží už týden..

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 18:51

Děkuji, že jste mi připomněly, že je vlastně hezké, že se o nás maminky starají.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:13

barbucha To máš z toho, že jsi taková údernice . Zkus objevit zenové kouzlo nicnedělání.

Užij si to .

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:26

Lamickamám to podobne.

S maminou mám našťastie vzťah celkom v pohode.No zvykne ma dostať do vývrtky, keď sa u nej prejavuje jej,voláme to "syndróm učiteľky" (je bývalá učiteľka).Často musí mať o všetkom prehľad,kontrolu,odpoveď či niečo urobené hneď,keď to ona uzná za potrebné/vhodné. Roky žijem mimo domu a starám sa o seba, takže ma tým vie občas poriadne vytočiť. No vtedy sa snažím schladiť.Vždy si spomeniem  na pár svojich veľmi dobrých kamarátok, ktoré by boli vďačné za to,keby ich ešte mama skontrolovala,napomenula,pochválila,pohladila...no už od čias výšky tak žiaľ urobiť nemohla ..

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:32

Moja 87-ročná starká vždy povie mamine,že stále je jej dcéra, tak ju môže usmerniť, pokarhať, pochváliť. A to isté aj nás,ej dospelé vnúčatá. Komentáre na moje čierne outfity a nechty,vlasy,atď ..sú legendárne.Ak nič nie je,normálne som v strehu. Ale v dobrom :)

Nikdy nezabudnem, keď môjmu ex,keď sme začali spolu chodiť,povedala, že to so mnou bude mať ťažké, lebo som tvrdohlavá.Samozrejme,že si práve túto vetu veľmi dobre zapamätal a vždy,keď mal pocit,že sa nevieme dohodnúť,ju vytiahol.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:33

barbuchave svatek se nepere!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:39

Dnes boli naši u nás a rozhodla som sa, že k mame zaujmem postoj ako ku štátnej školskej inšpekcii- nech len nájde drobné,  povrchové nedostatky,  aspoň nebude vŕtať a hľadať vážnejšie. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. prosince 2021 20:22

Tabea to je docela drsný,  hlavně že jsi v pořádku.  A jak to řeší pokud jde o přímé ohrožení života?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 20:24

Tabeatohle by melo byt verejne znamo,hlavne kritikum ceskeho zdravotnictvi.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 20:40

Tabea prajem,nech si čo najskôr fit.

A ako píše Zarinya ,mnohí, čo kritizujú naše (CZ,SK) zdravotníctvo,zrejme ešte nemajú skúsenosť s tým v iných krajinách.Teraz nemám na mysli súkromné nemocnice, kliniky.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 21:22

Pridavam do seznamu jednu drsnou vcerejsi hadku. Uz cely tyden se snazim byt v klidu (cele vanoce byly na me, manžel nekoupil jediny darek..., aspon mi dal kartu, nepomlhl s nicim) a vcera jsme meli jit na navstevu k mame a jestli jsem mu pry prisila knoflik ke kabatu... a to bylo posledni, pak ve me bouchly saze a bylo

Dnes uz dobry, ale nebyt doma holky, tak se seberu a snad bych i utekla.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 21:23

Teda tak si tu čtu, co jste prožily na Vánoce, a všechny vás tlapkám. Nenapadlo by mě, že to může být až tak smutné čtení. Tabea přeji, ať jsi co nejdříve fit. A ostatním, ať si z hloupých řečí nic neděláte. Je to vizitka těch, co to říkají, vylézají na povrch jejich mindráky, kdo je sám se sebou spokojený, nepotřebuje pro svůj vlastní pocit stírat ostatní.

Držte se.

A barbucha přeji šťastnou cestu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 21:39

Torrah Já si myslím, že je to všude podobně jako u nás. Ve většině domácností je vše na ženách. Od nákupu dárků po celý vánoční servis. Já třeba mám pocit, že bych za to měla být spíš pochválená, když ta mužská půlka si leží u telky. Takže potom tě vytočí kritika mnohem víc než jiné dny. U nás je za chvíli klid, protože manžel je totálně splachovací a já už ho za těch 23 let znám a vím, že čekat na omluvu bych mohla do smrti, takže to nečekám. Zase má jiné dobré vlastnosti, tak to za chvíli člověk zapomene. Asi to dohady s rodiči tě štvou mnohem víc, protože se táhnou roky a kolikrát není ani to vylepšení něčím jiným. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 21:45

Achjo. Zemřel Karel Šiktanc