Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tina
6318 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 08:15

Pinot Noir Já měla pocit, že se mě ptali až ten druhý den po stížnosti a kolegyně na pokoji ne, ale možná jsem si jen v tom rauši nevšimla:) anebo třeba jak kde.... a po normálním porodu se neptali stoprocentně.

Offline vydratarka
155 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 08:18

Zina Já jsem trpěla refluxem léta. Často mě k ránu vlétla kyselina do krku a do plic, byla to hrůza. Bolestivé pálení žáhy skoro denně. Prášky už nezabíraly, spodek jícnu v chronickém zánětu. Pomohla až operace. Už 11 let nevím, co je pálení žáhy. Ovšem prášky nadosmrti.... A samozřejmě pravidelná gastroskopie...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 08:24

Pinot Noir mně se ptali jen na stolici, na větry ne

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 08:36

crazydaisy Já tě lituju strašně, to pečování mám za sebou a už nikdy bych to nedělala. Na vaření a hlídání se vybodni, nejsi stroj. Drž se.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 08:39

crazydaisy snažila bych se si to maximálně zjednodušit. Snachu bych úplně vypustila, jestli se jí nenarodil vyloženě malý satanáš, určitě to zvládne. Nebo by vám na oplátku mohla občas uvařit, jestli vaří pro svou rodinu. Mužovi bych jídlo přes týden kupovala v nějaké restauraci. Nevím, kde bydlíš, my občas objednáváme z globusu, když jsem nemocná. Klasická jídla tam vaří dobře za rozumnou cenu, vozí to dáme jídlo. Vař jednoduchá jídla a vždycky aspoň na dva dny. Musíš myslet taky na sebe, k čemu to bude, když se o všechny postaráš, ale sama se strhneš?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 08:55

tina mňa sa pýtali a rodila som prirodzene, ale našťastie teda len jedna mladá doktorka, veľká vizita sa pýtala len, ci je všetko ôk

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 09:09

betsey mě asi sestra, při vizitě taky asi ne. Ale detaily už nevím, je to taaak dáaaavno!

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 09:14

crazydaisy zkus si vzit OCR, kdyz zijete ve spolecne domacnosti, mas na to narok. Kdyz se na to budou v praci sklebit, rekni jim, ze jinak budes patrne dlouhodobe na neschopence pro naproste vycerpani. Pokud si teda do te prace nejezdis odpocinout od domacnosti, o cemz pochybuju.

Snacha bude muset vydrzet bez tebe. Ja to chapu, ze chces pomoct, ja mam taky vycitky, kdyz to nejde. Jenze ja musim odjet vzdycky z Prahy a tim je to dany. A taky si teda kacirsky rikam, ze kdyz jsem ja zvladla 2 deti bez babicek, zvladnou to ty holky obcas taky a kdyz budu moct, zas pomuzu.

Obcas obloz manzela jidlem, ktere muze snist studene, dej mu k ruce vsechno, co by mohl potrebovat, a vypadni na par hodin nekam na prochazku, na nakupy, na vystavu... ne ze pobezis hlidat mimino, i kdyz budes mit cukani!

Preju hodne sil, je to fakt napor nejen fyzicky, ale hlavne na psychiku, jak clovek chce byt zaroven na trech mistech,  vyhovet vsem a nejde to.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 10:43

crazydaisy nedivím se, brečela bych taky. Asi bych se snažila vypustit pomoc snaše, ale zas to znamená, že se ochudíš o chvíle s vnučkou, to by mě bylo taky líto. Vypadá to na dlouhodobější situaci? Jestli ano, to jídlo bych nejspíš taky objednala. Zásoby energie jednou dojdou a nemusí to být pozvolné. Najednou cvak... a jsi adept na péči i ty. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 11:07

crazydaisy Připojuju se k rozarka,

ZZvlášť jestli to je na delší dobu, tak si musíš utridit pořadí důležitosti a tvoje zdraví a pohoda musí být někde vysoko.

Karja Kdepak třezalka, chodím hulakat do přírody. Nejhorší je, že mě vytáčí takové to stokrát nic, pak se stydím, že jsem vztekla. No, třeba je to přechod a po něm už jen setrvalá moudrost. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 11:22

Achjo. Zemřel Karel Loprais
Letos okolo Vánoc je to nějaký hrozný.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 12:34

Moc děkuju všem. Dnes už je líp. Včera to na mě nějak padlo. Já vidím světlo na konci tunelu koncem ledna. Po rtg a kontrole už by mohl muž chodit o berlích a to už bude super. A během února by se měl úplně rozchodit. Po této operaci je rekonvalescence individuální podle hojení 3-8 měsíců do plné zátěže. Já pořád nějak doufám, že to nebude tak dlouhý. OČR na dva měsíce by v mé práci určitě nebylo možný. Já bych to ani nechtěla, aspoň každý den na chvíli vypadnu. Pradoxně to hlídání vnučky je taky zpestření - není  to na dlouho a i muž se nějak rozptýlí. Kreslí si spolu, staví z lega, modelují. Jako náročný to je, psychicky i fyzicky a už taky nejsem žádná mladice a co jsem zvládla levou rukou ještě před 10 lety mi už taky dá víc zabrat. Tady jsem si postěžovala a dost mi to pomohlo. 

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 13:47

Mha Já mám to stejný. Já teda občas něco rozmlátim. Teď se klidnim, protože sambo se cuka u dřevěný podlahy do nového, takže se držím, ale je to dost na sílu teda:-D. Bože to je hrozný. Ale švagr to má taky a je to fajn kluk! Snad to není žádná vada charakteru. Nedělám to před dětma, to já si to jako nechávám pro sebe:-D. 

No ale i s tím hulakanim se ta třezalka či meduňka nevylučuje;-) 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 16:50

Karja

Kupuju levné sady nádobí, dost často. Je to spíš do přiznání, ta naše cholericka povaha, že?

A teď prosím o rady, popř. varování nebo zkušenosti.

Maminka si zlomila nohu v krčku, dají ji endoprotezu, jinak to vyřešit nejde. Prosím napište mi, co všechno bude potřeba zařídit nebo obstarat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 17:17

Mha přeju mamince rychlou rekonvalescenci. Ideální by bylo zařídit jí nějakou pobytovou rehabilitaci/lázně, kam by odjela rovnou z nemocnice. Čím dříve se začne, tím lépe.

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 17:52

Evaeva

Teď budu vypadat jak mentálně nezpusobilá

Jak to mám udělat?

Souvisí to s lékařem, nemocnici, pojišťovnou nebo je to jako koupit pobyt? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:15

Mha mělo by to být na pojišťovnu, tj. napíše to lékař. Konkrétní pobyt budeš muset zajistit ty. Další podrobnosti bohužel nevím, snad ti někdo poradí lépe. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:30

Evaeva Díky, snad si přijde někdo postěžovat a poradí

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:34

Mha mozna by poradili v nemocnici nebo prakticky lekar? Aspon ty prvni kroky a ktere lazne by byly vhodne. Pohybove ustroji je tusim Trebon.

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:44

Kokoska Zatím jsem ve fázi Coo?! A asi to v nemocnici na mě i viděli, takže řekli, že další kroky projednáme po operaci.

To bylo jen tak, kdyby tady někdo měl zkušenost, že poradí, co je dobré pořídit a co naopak je k ničemu.